1400 megtekintés

Visszakapni valódi önmagunkat, avagy a Szcientológia csodája

Nagyon kevesen vagyunk, akik nem szenvedtünk el veszteséget, bántalmazást, traumát, vagy olyan eseményeket, amelyek megviseltek minket érzelmileg, lelkileg és fizikailag. Ezek az események kihatnak döntéseinkre, viselkedésünkre és közérzetünkre egyaránt. A tudomány is arra a következtetésre jutott, hogy minden ilyen esemény sejtszinten befolyásolja a testünk működését. Mindannyian szeretnénk megtalálni a leghatékonyabb eszközt, amely segít nekünk enyhíteni ezeknek az élményeknek a hatásait vagy akár meg is szüntetni azokat. Ettől nem sajnáljuk sem a pénzt, sem pedig az időt, hiszen ha a sokadik párkapcsolatunkat, cégünket vagy az egészségünket veszítjük el, akkor biztos kiutat akarunk, és egy olyan megoldást, amely garantáltan segít. Arról nem is beszélve, hogy a világban jelen lévő háborúk kirobbanásáért vagy az emberi erkölcs hanyatlásáért is felelősek lehetnek ezek a múltbeli helyzetek.

Az emberek imádkoznak, sportolnak vagy pszichológushoz mennek, hogy elérjenek egy jobb mentális és fizikai állapotot, ezáltal képesek legyenek jobban működni az emberi kapcsolataikban, a munkájukban, vagy a társadalomban.

A Szcientológiában egy semmihez sem hasonlítható módszert használnak a lelki megkönnyebbülés elérésre. Van az embernek egy olyan része, amelyet a Szcientológia „reaktív elmének” nevez. Itt tárolódnak azok a rég elfeledett élmények, amelyek mind a mai napig káros hatással lehetnek az életünkre. Ezek csak egy nagyon speciális eljárás segítségével hozzáférhetőek. Ez az eljárás az auditálás. Ha szeretnéd igazán alaposan megérteni, javaslom, olvasd el L. Ron Hubbardtól az erről szóló könyvet, a Dianetikát.

Mitől más az auditálás, mint más terápiák vagy vallási gyakorlatok?

Minden olyan technika vagy gyakorlat, amely arra törekszik, hogy az ember jobban érezze magát tőle, (a drogok természetesen nem tartoznak ezek közé) értéket képvisel. Mégis van egy számottévő különbség, amely az auditálást mássá teszi: mérnöki pontossággal megy vissza az eredeti okhoz, a dolog gyökeréhez, és a felszíni aberrált viselkedést azzal írja felül, hogy leveszi az eredeti okról vagy eseményről az összes érzelmi töltést.

Hogy egy hétköznapi hasonlatot hozzak: ha van egy kutyus, akinek megsérült a lába, mert belelépett egy tüskébe, hiába közelítünk felé szeretettel, jó szándékkal és segíteni akarással, ha a fájdalmas pontot érintjük, akkor a kutya odakap, és védi a mancsát, hiszen fáj neki. Sőt, olykor előfordulhat, hogy emiatt – de látszólag ok nélkül – agresszívvá, vagy lehangolttá válik. Az auditálás kihúzza a tövist, és megszünteti a fájdalom elsődleges okát, amely a kutyus védekező viselkedésének gyökerében állt.

Mi történik akkor, ha valaki rendszeresen auditál?

Ha valaki eleget dolgozik azon, hogy ezektől a fájdalmas élményeinek gyökerében álló okoktól megszabaduljon, elér egy olyan állapotot, ahol a múlt „tüskéi” már nem hatnak rá, és visszakapja valódi önmagát. Ezt a Szcientológia Clear állapotnak nevezi. Egy ilyen személy döntései szabadak, és élete könnyeddé válik. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell kihívásokkal szembenéznie, hanem inkább azt, hogy a jelenben él, és a jelen eseményeire reagál, tehát könnyebben birkózik meg a nehéz helyzetekkel. Nem terhelik elméjét a múlt fájdalmai és szenvedései. Szabad ember.

A meditáció, a pszichológia, a kineziológia is mind törekednek arra, hogy az embernek visszaadják ezt az elveszített szabadságot. Ám ezeknek a módszereknek nincs hozzáférésük  a probléma VALÓDI okához, a reaktív elméhez.

Ha valaki egy igazán teljes és boldog életet akar élni, akkor az auditálás valódi megoldást kínál. Nem ideiglenes enyhülést, hanem felszabadultságot és megkönnyebbülést egyszer és mindenkorra.