316 megtekintés

Újabb színfolt a szürke hétköznapok boldogságáért!

Itt van nekünk ez az élet, egy nagy rakás örömmel és egy nagy rakás szenvedéssel. Egyértelmű, hogy próbáljuk kihozni a legjobbat a dologból. Nyilván mindenki a boldogságát keresi, így vagy úgy. De mégis, hogyan lehetne eljutni oda, mi módon lehetne az ember ténylegesen boldog? Erre a kérdésre ad útmutatást „Az út a boldogsághoz” című füzet, amit egy lelkes önkéntesekből álló mozgalom tagjai rendszeresen osztogatnak Magyarországon.

Van köztünk pár ember, aki egyszerűen kitalálta, hogy szeretne tenni valamit azért, hogy kevesebb fájdalom és több öröm legyen az átlagember hétköznapi életében. És mit tesznek ezért? Megfognak egy csomó füzetet, kimennek az utcára, és teljesen ingyenesen odaadják az emberek kezébe. A füzetekben nagyon egyszerű, nagyon logikus, de mégis hatalmas erejű üzenetek rejtőznek. Például: „Légy mértékletes! Légy jó megjelenésű! Ne lopj! Ne légy szabados a Szerelemben! Óvd és tedd jobbá a környezeted! Légy méltó a bizalomra! Légy szorgalmas! Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!”, stb.

Gondolj bele, milyen csodálatos lenne a környezeted, ha csak az előbbi elvek betartására törekednének az emberek, akikkel kapcsolatban állsz? Nem lennél boldogabb egy olyan környezetben, ahol biztosra vehetnéd, hogy nem lopnak el tőled semmit? Nem lennél boldogabb egy olyan helyen, ahol az emberek egészségesek és jó megjelenésűek? Nem lennél boldogabb, ha tudnád, hogy a párod számára alapvető fontosságú a hűség? Nem lennél boldogabb, ha az emberek fákat ültetnének, ahelyett hogy szétdobálnák a szemetet? Nem lennél boldogabb, ha az emberek a környezetedben arra törekednének, hogy betartsák az ígéreteiket? Ha az adott szó becsülete helyreállna? Nem lennél boldogabb, ha tudnád, hogy a munkatársaid, vagy a mesterek, akiknek fizettél valamiért, mind rendben végeznék a dolgukat? Nem lenne jobb, ha az emberek szépen bánnának egymással? Nem lenne jobb, ha mindenki olyan szépen bánna veled, ahogy neki jól esne fordított esetben?

Nyilván jobb lenne! Mindenkinek jobb lenne! És ez csupán pár kiragadott üzenet a füzetből. Azok szerint az önkéntesek szerint is jobb lenne így, akik ezeket az L. Ron Hubbard által kidolgozott egyszerű, de hasznos kis elveket terjesztik az embereknek a saját szabadidejükben.

Nem lenne nekik kötelező füzeteket osztogatni. Nézhetnének tévét is, vagy csinálhatnának egyebet, de ők hisznek abban, hogy egy „Út a Boldogsághoz” füzet átadásával tesznek valami jót mindnyájunkért. Én is hiszek benne. Időnként én is köztük vagyok, és ajándékozok pár útmutatót. Persze a füzetben részletesen ki van fejtve, hogy miért is lesz ezeknek az elveknek a követésétől valaki boldogabb. Mert boldogabb lesz. Lehet boldogabb! L. Ron Hubbard zseniális, könnyen megérthető útikalauzt dolgozott ki egy jobb élet felé, amit mindenkinek érdemes tanulmányoznia. Szóval, én azt javaslom, hogy ha belefutsz valakibe az utcán, aki átnyújt neked egy füzetet, amire az van írva, hogy „Az út a boldogsághoz”, akkor fogadd el, olvasd el, és vigyél a barátaidnak is! Biztosan találsz benne pár szívhez szóló gondolatot.

Szabó Ákos