1102 megtekintés

Újabb Szcientológia Egyház épület nyílt Miamiban

Miamiban megnyitotta kapuit a Szcientológia Egyház új egyházi épülete

2017 áprilisában Miamiban megnyitotta kapuit a Szcientológia Egyház új egyházi épülete.

A floridai Miami több, mint egy város, Miami egy életérzés.

A város csupán 400 kilométerre fekszik Havannától, Kuba fővárosától, amellyel szoros kapcsolatban áll.

Miami egyszerre latin, haiti, déli, forró és nagyon kalandos hely.

Ezen az áprilisi napon új fejezet nyílt meg a város életében és spirituális történelmében, amikor 2000 szcientológus és meghívott vendég gyűlt össze a város szívében, hogy megünnepelje az új Szcientológia Egyház megnyitását.  

David Miscavige, a Szcientológia vallási vezetője a megnyitó beszédében a következőket hangsúlyozta:

„A tengernek sokféle hangja, arca és hangulata van. A vizek sokfélesége kalandosabbá varázsolja az utat. Tehát suhanj a vizeken Miami. Jó szelet és jó szerencsét kívánunk neked! Most már Tied ez a hajó, amely a teljes emberiségért hajózik a Szcientológia színeiben!”

Az új létesítmény nem csupán egyéni spirituális fejlődést és egyéni szellemi szabadságot adó központ, hanem a térség humanitárius programjainak kiindulópontja és központja. E programok célja többek közt a drogmentes élet hirdetése és a droghasználat visszaszorítása, az írástudatlanság felszámolása.

A térség humanitárius programjainak is helyszínt biztosít az épület

Bár sok hasonlóság van a Miami Szcientológia Egyház és a Föld számos nemrégiben megnyitott Szcientológia létesítménye között, ez az épület magán viseli a trópusi éghajlatú Florida egyedi jellemzőit.

Az április végi hűvös szélben a résztvevők hangulatát azonnal felmelegítette a „Miami Nice” [Szépséges Miami – a szerk.] című dal Salsa ritmusa.

A fesztivál-hangulatú ünnepséget végigkísérték a latin dallamok és ritmusok.

Az elmúlt 100 évben a város hatalmasra nőtt, és ma már nagyon messze van attól a 2000 lakosú kis kereskedőfalutól, amely az 1900-as évek elején volt.

1960-ra 935 000-re nőtt a város lakosainak száma, 2015-re pedig már 2,7 milliós lélekszámmal büszkélkedhetett. Miami mára egy nemzetközi pénzügyi és kulturális központ Latin-Amerikában.

Hogy mi történt, mi okozta ezt? A válasz egyetlen szó: szabadság.

A hajókkal ide érkező, szabadságot kereső emberek jöttek erre a helyre, és ezek az emberek végleg átformálták a város arculatát és kultúráját.

Miami a Szcientológia korai terjeszkedésének egyik fontos állomáshelye volt, amikor 1957 márciusában megnyitotta kapuit itt az első Szcientológia szervezet.

Mára pedig olyan nagyra nőtt, hogy lenyűgöző, új, modern épületük a város Fő utcáján található, [Main Street – a szerk.] vagy ahogy a helyiek nevezik: „South Dixie Highway.” Ezen az úton 70 000 jármű halad el minden egyes napon.

Az épület 7 emelet magas és 50 000 négyzetméter a területe.

Az épület 7 emelet magas és 50 000 négyzetméter a területe

A helyi Szcientológia közösség számos humanitárius kezdeményezést indított el a városban, hogy a sürgős beavatkozást igénylő társadalmi problémákra megoldást nyújtson. E programjaik megvalósítása során az szcientológusok más felekezetekkel, fiatalokkal foglalkozó társadalmi szervezetekkel, rendvédelmi szervekkel és a helyi lakosokkal dolgoztak együtt.

A Drogmentes Világért programban 35 000 helyi lakost értek el a városban.

A régióban sajnos számos esetben sérültek az emberi jogok, emiatt az egyház tájékoztató kampányokat szervez az embercsempészet és a mentális egészség területén történő jogsértések témakörében. Ezeken a kampányokon keresztül 5 millió embert ért el az üzenetünk a miami székhelyű Spanish TV-n és más rádióműsorokon keresztül.

Az egyház humanitárius és emberjogi programjait emelték ki a megjelent helyi méltóságok is: Tomas Regalado polgármester; Lincoln Diaz-Balart, nyugalmazott Kongresszusi képviselő; Tamara Batalha, Miami-Dade Megyei Oktatási Programigazgató; valamint Eduardo Sabillon, Miami Városi Drogmegelőzési oktatási tanácsadó.

Üdvözlő beszédében Regalado polgármester úr nagy tisztelettel köszöntötte az egyház megnyitását:

„Számomra a Szcientológia Egyház nagyon egyszerűen összefoglalható.    Ti tanultok, dolgoztok, pozitívan gondolkoztok és segítitek az embereket. Emiatt és sok más dolog miatt is jól beleilletek városunkba…. Semmi kétségem nincs afelől, hogy az önkéntes munkátok életeket fog megmenteni. Most mindössze annyit kérnék, hogy adjatok nekünk még többet ezekből az önkéntes órákból.

Tízezret, húszezret… Ez az, amire szükségünk van a Szcientológia Egyháztól.”

Diaz Balart, nyugalmazott kongresszusi képviselő így fogalmazott beszédében:

„Én Kubában születtem és az USA-ba jöttem a szüleimmel, amikor 4 éves voltam, a kommunizmusból érkeztem. Amikor először találkoztam az egyházatokkal egy washingtoni emberi jogokról szóló konferencián, tudtam, hogy ti nagyon különleges emberek vagytok. Később, amikor az emberi jogokra szakosodott osztályotokkal beszéltem, nem azt mondtátok nekem, hogy «Azt kérjük, hogy segíts nekünk», hanem azt kérdeztétek: «Mi hogyan segíthetünk?»

A ti munkátok nem csak elmélet. Valódi munka. És azt hallottam vissza az elnyomásban szenvedő emberektől, hogy az általatok terjesztett anyagok, olyanok, mint a friss levegő.

Vele születetten minden emberben ott van az igény arra, hogy szabad legyen. Mindannyiunknak szabadságra van szüksége, pontosan annyira, amennyire friss levegőre.

És az egyházatok és a programjaitok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek belélegezzék a szabadságot.”

Az új Szcientológia Egyház információs központja a hét minden napján nyitva áll a közönség előtt, és több, mint 500 film mutatja be L. Ron Hubbard életét és hagyatékát, a Szcientológia hitrendszerét és vallásos gyakorlatát.

Az információs központja a hét minden napján nyitva áll a közönség előtt.

Az új Szcientológia Egyház megnyitásának előzménye, hogy a Szcientológia vallás gyors növekedésének köszönhetően az egyház 60 új létesítménnyel bővült az elmúlt évtizedben Los Angelestől Tampáig, Londontól Milánóig, Johannesburgtól Tokióig és Tel Avivtól Kaohsiungig.    Az elmúlt évtizedben ezek az új egyházi szervezetek a vallás világméretű terjeszkedéséhez vezettek, amely olyan mértékű, hogy felülmúlja az elmúlt 50 év terjeszkedését.   

2017-ben megnyílt új Szcientológia Egyházak: Auckland, Új-Zéland, San Fernando völgy, Kalifornia, Miami, Florida, valamint a dániai Koppenhága.    Természetesen több megnyitó előkészülete zajlik, és a következő 12 hónapban Európában, Latin- Amerikában, Észak- Amerikában és Afrikában is nyílnak meg az újabb Szcientológia központok.

Forrás: http://www.scientology-miami.org/