16941 megtekintés

A történelem ismétli önmagát a te pénzed kárára?

A tényekkel nehéz vitatkozni: szerte a világon, kivétel nélkül bocsánatkérés lett a Szcientológia Egyház elleni vizsgálatok egyetlen eredménye.

A Föld minden országában, ahol élő, virágzó szcientológus közösség létezik, rendre lezajlott már a kísértetiesen hasonló koreográfia, és az összes esetben ugyanaz történt.

Volt már általános vizsgálat Brüsszelben, óriási rendőri erőkkel vonultak ki a párizsi szcientológia közösségek központjaiba, korábban ugyanez történt Madridban, évekig vizsgálódott és tartott megannyi razziát Németország nagyvárosaiban a rendőrség, és természetesen Moszkva hivatalos szervei sem maradhattak ki a sorból.

Mindig mindenhol ugyanazzal az eredménnyel zárult minden vizsgálat.

Mindenre kiterjedő, alapos kutakodás lényegi indoklás nélkül, iratok és számítógépes adatok lefoglalása, és természetesen ‘no comment’. A nyomozás zavartalanságára való hivatkozással csak pár általános szó arról, hogy mit is keresnek valójában. Majd miután nem találnak semmit, még alaposabb, még költségesebb vizsgálatok elrendelése, még több adófizetői forrás felhasználása.

Aztán kiderül mindenütt, hogy sehol nem találtak semmit.

A szcientológusok minden egyes alkalommal bebizonyították, hogy nem igaz, hogy mindenki ellen lehet találni valamit, csak keresni kell.

Végül a belga, a francia, a német, a spanyol, mint ahogy korábban az ausztrál és az amerikai bíróságok is, meghajoltak a tények előtt, és hivatalos bocsánatkérés, meg az indokolatlan pazarlást elrendelő hivatalnokok fejmosása lett a történet vége.

Brüsszelben Yves Régimont bíró ítélete szerint:

“Az egész eljárás elfogadhatatlan, a tisztességes tárgyaláshoz való jog komoly és helyrehozhatatlan megszegése volt.”

Moszkvában a bíróság ítéletét a következőképpen zárta:

“A bíróság fenti megállapításainak fényében, miszerint Moszkva Igazságügyi Minisztériuma által a kérelmező fiókszervezet újrabejegyzésének megtagadására idézett, és az orosz bíróságok által helybenhagyott okoknak nem volt jogi alapja, arra következtethetünk, hogy a Moszkvai Szcientológia Egyház bejegyzésének megtagadásakor a moszkvai hatóságok nem jóhiszeműen cselekedtek, és elhanyagolták a semlegesség és elfogulatlanság kötelezettségét a kérelmező vallási közössége irányában. Az előzőek fényében a bíróság úgy tekinti, hogy a kérelmező vallás- és egyesülési szabadságra vonatkozó jogába való közbeavatkozás nem volt indokolt. Így tehát az egyezmény 9. cikkének olvasatában a 11. cikk megsértése forog fenn.”

Ausztráliában a Legfelsőbb Bíróság a következőket állapította meg:

“A Szcientológia Egyház bőségesen teljesítette bizonyítási kötelezettségét vallásos természetére vonatkozóan. Vitathatatlan a következtetés, miszerint adómentességre jogosult vallási intézmény.”

Az olasz bíróság tüzetesen elemezte a vallási státust meghatározó kritériumokat, hangsúlyozta a kormány kötelességét, miszerint nem korlátozhatja a vallásszabadságot, és végül az alábbi következtetésre jutott:

“A Szcientológia hiteles vallás, amelynek tevékenységei kivétel nélkül rendelkeznek minden vallási mozgalom jellegzetességeivel.”

A történelem rendre ismétli önmagát, de most a magyar adófizetők pénzéből!