1478 megtekintés

Tippek az emberi viselkedés megismeréséhez

Számodra is értékes lenne, ha előre látnád, amikor valaki csak elvenni akar az életedből? Nem csodálom, hiszen mindenki életében vannak olyan ismerősök, kollégák, akiktől igyekszünk menekülni, mert 5 perc beszélgetés után elszáll az életkedvünk…

Te is úgy érzed, hogy jó lenne elkerülni a csalódásokat?

Mit tegyél, ha egy ismerősöd az energiádat szívja?

3 tipp az emberi viselkedés megismeréséhez

Ezek a tippek abban segítenek neked, hogy megtudd, miként indulj el azon az úton, ahol egyre jobban megismerheted az embereket, és felfedezheted a szándékaikat. Biztos téged is feldobnak a vidám barátok. Gyűjts belőlük többet magad köré, ezeket a tippeket használva!

1. tipp az emberi viselkedés megismeréséhez

Ha van olyan ismerősöd, aki minden beszélgetés során felhívja a figyelmedet egy gyengeségedre, akkor ő nem aranyozza be a napodat. Ezek a “jó barátok” arra hivatkoznak, hogy azért mutatnak rá a fejlesztendő területeinkre, mert azt akarják, hogy fejlődjünk. Kerüld a társaságukat, mert attól nem fogsz fejlődni, ha rossz fényben tüntet fel téged valaki. Azzal csak lelomboz téged, és arra nincs szükséged. Ezzel szemben vannak olyan barátaid, akiknek mindig van hozzád egy jó szavuk. Megdicsérik a mosolyodat, a frizurádat vagy az öltözékedet. Tölts velük több időt, mert ők a napos oldalon járnak, ahol rád is többet süt a nap.

2. tipp az emberi viselkedés megismeréséhez: ne barátkozz időmilliomosokkal!

A kutatások azt mutatják, hogy egy átlag magyar napi öt órát tévézik. Ha figyeljük, hogy a média miként önti ránk a sok szemetet, gyógyszer reklámot, akkor nem a legjobb döntés a tévé előtt ülni. Ahhoz, hogy megnézzünk egy 90 perces filmet, átlagosan 4 x 10 perc reklámot lenyomnak a torkunkon.

Ha vannak olyan kollégáid, akik a munkahelyeden napi 10 percet arról beszélnek neked, hogy mi történt tegnap az Isaura sorozatban Jose del Santo di Maggio da Santorini vak kutyájának a kutyakozmetikusával, akkor ők nem segítenek téged a céljaid felé vezető úton. A munkahelyünkre dolgozni megyünk. Amikor valaki tagja egy “Fejtsük meg Isaura életét” klubnak, vagy 20 percenként kijár 10 percet dohányozni, akkor ezzel veszélybe sodorja a jó hírét és a munkáját. Elsőnek mindig a rossz munkaerőt rúgják ki az elbocsájtásoknál.

Keresd a hatékony kollégáid társaságát és lesd el az ő hozzáállásukat, ugyanakkor kerüld a pletykálkodókat, mert nem tőlük lehet sok jót tanulni.

3. tipp az emberi viselkedés megismeréséhez: tanulj!

Ha meg akarod ismerni az emberi viselkedés alapjait, akkor tanulj. Számos olyan tudás van a világban, amit már aznap tudsz használni, amikor elsajátítottad. Vajon neked mennyivel javulna az életminőséged, ha a jövőben távolról elkerülnéd azokat az ismerőseidet, akik folyton csak leértékelnek?

A holnap kihívásainak nem lehet megfelelni a tegnap tudásával.

A Szcientológia segít a személyiségfejlesztésben

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként tudod felismerni a környezetedben azokat az embereket, akik elszívják az energiáidat, akkor iratkozz be most az “Egyszer fenn, egyszer lenn” tanfolyamra!

Szerző: Langmár Zsuzsanna