Ripost hazugságok
40509 megtekintés

A tényszerű tájékoztatás a Ripost által kieszelt hazugságáradatra

Miért vallatószobákról beszél a média?

Egy, a Ripost bulvármagazin által kieszelt kifejezésről van szó, de a valóságban egy teljesen hétköznapi szobáról van szó egy asztallal, két kényelmes székkel és egyéb berendezési tárgyakkal. Ezekben a szobákban személyes tanácsadás zajlik. A személyes tanácsadás beszélgetés formájában valósul meg. Erőszakkal történő információ kicsikarás a barbári módszereket használó Rákosi-rendszer sajátja, és a csendes demonstrációt szervező szcientológusok remélik, hogy ezekkel az érzelemre ható kifejezésekkel a szenzációhajhász média nem a múlt rossz emlékein kíván újabb sebeket ejteni.


A Váci út 169.-ben várunk bárkit szeretettel, hogy megtekintse ezeket a napos szobákat és akár egy kávét is elfogyasszon egy szcientológus lelkésszel.

Hasonlít-e a szcientológusok készüléke hazugságvizsgálatra?

Csak annyira, mint egy mikrohullámú sűtő, ráadásul az eszköz alkalmatlan hazugságok vizsgálatára, mert csak egyetlen testi paramétert vizsgál: a személy feszültséggel teli érzéseit, ráadásul ezt is csak akkor, amennyiben a személy arra gondol. Az e-méternek hívott eszközt naponta emberek százezrei használják arra, hogy az életük gyötrelmeinek területét behatárolják és a problémák forrásai után teljesebb életet tudjanak élni.

e-meter
Ennek az egyedi eszköznek a működését nem szabad összetéveszteni egy varrógéppel

Rögzíti-e az egyház a hívek adatait?

Az egyház – más egyházakkal azonos módon – ismeri tagjai olyan személyes adatait, mint név, lakcím és telefonszám és egyéb elektronikus elérhetőségek, mivel ezt a hívek megadják számára. Ezen felül, az egyház híve kérhet személyes tanácsadást, azaz auditálást. Ez mindig szabad akaratából történik. Ha a személy ilyen jellegű vallásos tanácsadásban kíván részesülni, akkor beleegyezik abba, hogy a beszélgetésekről feljegyzés készüljön, ilyen módon az egyházban ezeket az adatokat kizárólag az arra kiképzett lelkész látja, a legszigorúbb lelkészi titoktartás mellett. Ráadásul mivel, az egyház lelkészei hisznek abban, hogy minden ember jó, még azoknak is békésen megbocsátanak, akiket a társadalom keményen elítélne. Ezért lehet, hogy ezek az információk a tanult lelkészeknél nagyobb biztonságban lettek volna.

Szcientológia auditálás
Az emberek problémáit nem azok fogják megoldani, akik a szellemi fejlődést sem merik lejegyezni egy darab papírra

Megfigyeli-e az egyház a híveiket?

Sem anyagi sem tárgyi erőforrás nem áll rendelkezésre, hogy pár ezer tag egymást figyelgesse, miközben összetartó hívek révén eleve megbíznak egymásban.

A Szcientológia alapelve az őszinte segítség, ahogy sokan meggyőződésből alapítójuk szavait is követik: “Azon a napon amikor teljesen megbízhatunk egymásban, béke lesz a földön.” L. Ron Hubbard. A béke pedig minden szcientológus viselkedésében megtalálható fontos célkitűzése a híveknek.

Miért nem válaszolnak egyértelműen a hatóságok, hogy pontosan mi az oka a házkutatásnak?

Volt már általános vizsgálat Brüsszelben, túlzó rendőri erőkkel vonultak ki a párizsi szcientológia közösségi központba, korábban ugyanez történt Madridban, évekig vizsgálódott és tartott megannyi razziát Németország nagyvárosaiban a rendőrség, és természetesen Moszkva hivatalos szervei sem maradhattak ki a sorból.

Mindig mindenhol ugyanazzal az eredménnyel zárult minden vizsgálat.

Mindenre kiterjedő, alapos kutakodás lényegi indoklás nélkül, iratok és számítógépes adatok lefoglalása, és természetesen ‘no comment’. A nyomozás zavartalanságára való hivatkozással csak pár általános szó arról, hogy mit is keresnek valójában. Majd miután nem találnak semmit, még alaposabb, még költségesebb vizsgálatok elrendelése, az adófizetők még több pénzét feleslegesen elköltve.

Az európában lezajlott perek végül minden esetben ejtették a vádakat és megerősítették a Szcientológia Egyház vallásos mivoltát – még Németországban is.

Úgy látszik Magyarország ebben is le van maradva – nem beszélve a nem európai módon végrehajtott eljárásról.

Szcientológia Hamburg
A Németországban működő számos egyház egyike – Hamburg

Hogyan működik az egyház más országokban?

A Szcientológia elismert vallás szerte a világon.

Az egyház mindenhol, ahol hivatalos formába szerveződik, vallásos célú nonprofit társaságként jelenti be a tevékenységét az adott ország törvényeinek megfelelően, azokat az országokat leszámítva, ahol ilyen regisztráció nem lehetséges. A jogi rendszer országról országra gyakran jelentősen különbözik. Némely állam hivatalos jegyzéket vezet a vallásos szerveződésekről, amelybe minden csoport köteles felvetetni magát, és köteles megfelelni bizonyos feltételeknek. Más államok ezzel ellentétes nézőpontra helyezkednek, és kifejezetten tiltják az elfogadott vallásokat nyilvántartó hivatalos listák készítését, minthogy elveik szerint a vallások ügye nem tartozik az államhatalom hatáskörébe. A Szcientológia Egyháznak 184 különböző országban, több, mint 11000 szervezete van. Minden évben 4,4 millió új embert üdvözöl. Mindenhol a helyi törvényeket betartva, a vallásügyi törvényeknek megfelelően állnak a hívők rendelkezésére az orgok (szervezet), missziók és a kisebb csoportok.

Prof. Dr. Máté-Tóth András valláskutató, aki korábban megvizsgálta a Szcientológia Egyházat, szintén így nyilatkozott:

„Azt tapasztalhattuk, hogy a közösség minden tekintetben törekszik a Magyarországon hatályos törvények szerint ellátni, ami kiterjed természetesen az adatvédelmi törvényre is.”
Számos ország kormánya és bíróságai elismerik a Szcientológia vallásos természetét.

Néhány országban a Szcientológia Egyházat arra kényszerítették, hogy vallásos mivolta ügyében – azt megerősítendő vagy az alaptalan bűnügyi vádakra válaszul – bírósághoz forduljon. Az egyház elkerülhetetlenül győzedelmeskedett ezekben a perekben, és vallási jóhiszeműsége egyértelmű elismerést nyert. Ezen ítéletek némelyikére – beleértve az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága, az Olasz Semmítőszék és az Ausztrál Legfelsőbb Bíróság határozatait – most vezető tudósok és igazságügyi szakértők úgy tekintenek, hogy megalapozták a vallási elismerés ismérveit, amelyeknek minden vallás meg kell hogy feleljen.

További információk ezen a linken.

A Szcientológia a világ számos országában működik teljes jogú egyházként.

Ma nem fér kétség a Szcientológia világvallási státusához. Világszerte több mint 150 országban szcientológusok milliói kötelezték el magukat a vallás tételei és gyakorlatai mellett. Az ő vallásuk a Szcientológia, amely kielégíti legmélyebb szellemi szükségleteiket. Ez bármely vallás legfontosabb próbája. De, ha az ember másodlagos forrásokra hagyatkozna, akkor a tény az, hogy bíróságok, tudósok és kormányzati szervek világszerte ismételten megállapították, hogy a Szcientológia minden szempontból hiteles vallás.

Álljon itt egy pár ország példának, melyekben a Szcientológia elismert vallás.

Argentína, Ausztrália, Ausztria, Brazília, Costa Rica, Dél-Afrika, Ecuador, Egyesült Királyság, Franciaország, Fülöp-Szigetek, Hollandia, Horvátország, India, Kanada, Kenya, Kolumbia, Macedónia, Németország, Nepál, Nicaragua, Olaszország, Oroszország, Portugália, Skócia, Spanyolország, Sri Lanka, Svédország, Szlovénia, Tajvan, Tanzánia, Új-Zéland, Usa és Venezuela.

A Szcientológia valóban egyedi jelenkori vallás – a 20. században feltűnt egyetlen jelentős vallás. A Szcientológia Egyház legjelentősebb nemzetközi vallási elismerései alább olvashatók.

További információk ezen a linken. 

Mi a Szcientológia egyházi státusza Magyarországon?

A 2012-ben életbe lépett széles körben bírált törvény életbeléptetése óta, ahogy az Egyházak többsége is, a Szcientológia Egyház is vallásos egyesületként működik, nevezetesen Szcientológia Egyház Vallási Egyesület.

Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága azt a határozatot hozta 2014-ben, hogy a magyarországi (2012-es) egyházügyi törvény megsértette a valásszabadsághoz való jogot, Magyarország kormánya továbbra is elutasítja a döntés betartását és növelte a korlátozó intézkedéseit minden vallási kisebbséggel szemben. Ez határtalan az európai értékekkel és normákkal szemben.