1217 megtekintés

Tanulási módszer, amivel könnyedén elsajátíthatunk bármilyen tudást

Napjainkban számtalan példa van rá, hogy a diákok nem tanulnak, hanem magolnak, azaz nem azt nézik, hogy mire és hogyan tudják alkalmazni az adott anyagot, hanem csak visszamondják a felsorolást, a fogalmakat és a szabályokat. Emellett évről évre hallani arról, hogy milyen rossz a magyar gyermekek szövegértése. Sajnos a felnőttek között sem nehéz olyan személyt találni, aki nehezen tanul meg dolgokat, esetleg írástudatlan.

Tanulás közben – többek között – gyakran fordul elő, hogy valaki odaér az oldal aljára és nem emlékszik, mit olvasott, ingerültté vagy unottá válik, elalszik a könyv felett, megfájdul a feje, a szeme, nem képes odafigyelni, görnyedt lesz, úgy érzi, nem tudja elvégezni az adott feladatot. Legrosszabb esetben felhagy a tárgy tanulásával, nem éri el céljait, és egy boldogtalan, munkáját nem kedvelő, fásult személlyé válik.

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója felismerte azon okokat, melyek megnehezítik, hogy egy személy tényleges tudásra tegyen szert. Tanulmányozta és lejegyezte a tanulás három akadályát, azok tulajdonságait és rendkívül egyszerű kezelési lehetőségeit – amennyiben pontosan alkalmazzák ezeket. Ennek köszönhetően a fent említett érzések a múlté lesznek, és BÁRKI képes lesz BÁRMILYEN tárgyat tökéletesen elsajátítani. Ne feledd, bármit könnyedén megtanulhatsz, csak tudnod kell, hogyan!

Ha szeretnél többet megtudni erről a témáról, nézd meg az alábbi kisfilmet: