1060 megtekintés

A tanulás duzzogást vagy diadalt hoz?

Akinek van iskoláskorú gyereke, az gyakran találkozik azzal, hogy a gyerek duzzog, ha tanulnia kell. Az ő véleménye az, hogy már tanult eleget az iskolában, és amúgy is csak egy kötelező, felesleges tennivalóként éli meg ezt a tevékenységet. Nehéz a gyerekeknek megmagyarázni, hogy az életben akkor lesznek sikeresek, ha alkalmazható tudásra tesznek szert.

Felnőttként tudjuk, hogy a tanulás elengedhetetlen fontossággal bír a sikeres emberek életében. Ma már nagyon kevés olyan terület van, ahol nem kell folyamatosan frissen tartani a tudásunkat. Egy szélsebesen változó világban élünk, ahol hétről-hétre jönnek ki az informatikai fejlesztések, a technológiai változások. A Google és a Facebook elképesztő iramot diktál, és a felhasználói társadalom is abba az irányba sodor minket, hogy állandóan újuljunk meg a fogyasztási szokásaink terén is.

Teljesen mindegy, hogy a legújabb telefonod, tévéd kényelmi funkcióit akarod megismerni, vagy a szakmai kihívásaidnak akarsz megfelelni: a tanulás átszövi az életedet. A gyerekek abban nőnek fel, hogy az életük központi kérdése az iskola, és hogy folyamatosan értékelik a tanulmányi eredményeiket. De vállalkozók és felsővezetők is elmondják, hogy a sikereiket elsősorban az élethosszig tartó tanulásnak köszönhetik.

A tanulás fontossága

Hol találkozik a Szcientológia és a tanulás?

A Szcientológia szó – amelyet L. Ron Hubbard alkotott – a latin scio (jelentése: „a szó legteljesebb értelmében vett tudás”) és a görög logosz (jelentése: „tan; valaminek a tanulmányozása”) szavakból származik. Azt jelenti, „a tudás tanulmányozása”.

A szcientológusok folyamatosan képzik magukat, hiszen jobb emberré akarnak válni, hogy támogassák embertársaikat, és így a Szcientológia céljait is.

A Szcientológia céljai: egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat, egyre magasabbra. Ezek a szcientológia céljai. – LRH

Egyre több ember ismeri fel, hogy az iskolában nem tanultunk meg mindent, ami a boldog élethez szükséges. Ehhez képezni kell magunkat. Van, akinek pénzügyi téren érdemes fejlődni. Mások az emberi kapcsolataikat akarják fejleszteni. Vannak, akik a nehéz természetű ismerőseiket akarják kezelni, hogy ne borítsák ki őket olyan könnyedén.

Előfordul azonban, hogy valaki az oktatási rendszerben annyi kudarcot élt meg, hogy elment a kedve a tanulástól, és úgy gondolja, hogy nem neki találták ki a tanulást.
A jó hír az, hogy a tanulás is tanulható.

A Szcientológia ebben segíti a tanulás terén fejlődni vágyókat.

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként javíthatod a tanulási képességeidet a Szcientológia eszközeivel, akkor itt egy díjmentes videó A tanulás technológiájáról, amit érdemes neked is megnézned.

Szerző: Langmár Zsuzsanna