1749 megtekintés

A szorongás kezelése 2+1 lépésben

A szorongás kezelése szinte lehetetlennek tűnhet számodra, pedig van rá valós megoldás. Ráadásul a szorongás kezelése már két lézerpontosan kidolgozott és precízen alkalmazott lépés megtételével teljes mértékűvé válhat.

A szorongásról, avagy nulladik lépés a szorongás kezeléséhez

Mielőtt rátérünk a szorongás kezelésére, érdemes kissé elmélyedni a szorongás témájában. Ez azért lényeges, mert elsőként fontos megismerned, mivel is találod magad szemben, mit kell legyőznöd.

Amikor szorongsz, valójában állandó félelmet, aggodalmat érzel, szinte már rettegsz  dolgoktól.

Szerencsés esetben előfordulhat, hogy kizárólag bizonyos esetekben érzel szorongást, azonban sajnálatosan nem ez a jellemző.

A szorongás rendszerint úrrá lesz az ettől az érzéstől szenvedő ember életén, ennek hatására pedig nem vagy képes érzelmeid és tetteid tényleges irányítására. Egyszerűen nem vagy önmagad. Ez odáig fajulhat, hogy kihat a családodra, baráti kapcsolataidra, valamint a munkádra is.

A szorongást számos dolog kiválthatja. Egy biztos, valami történt veled a múltban, mely kihat a jelenedre. A szorongás kezelésekor is ezt a problémát célozzuk meg. Egyetlen megoldás van a szorongás kezelésére, az eredeti ok megtalálása, és hatásának teljes körű megszüntetése.

Ablakban ül egy szorongó lány

Amikor szorongsz, valójában állandó félelmet, aggodalmat érzel, szinte már rettegsz dolgoktól.

A szorongás kezelése két lépésben

1. A szorongás kezelésének első lépése: Szabadulj meg az elnyomástól!

Elsőként nézzük meg, a szorongás kezelése miért tartalmazza az elnyomás hatásának felszámolását? A válasz nagyon egyszerű. Amíg bárki elnyom téged a környezetedben, addig nem lehetsz sikeres és boldog. Gondold csak át! Milyen érzés, amikor valaki olyan, aki lehengerel, szavakkal bánt, rád kényszerít dolgokat, megjelenik a környezetedben?

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója mélyreható kutatást végzett az elnyomás témájában. Ennek köszönhetően ma már rendelkezésünkre áll az a tudás és módszer, amely segítségével bárki megszabadulhat az elnyomás okozta gondterhes érzéstől.

L. Ron Hubbard a következőt mondja az elnyomó személyről:

„Az Elnyomó Személy meghiúsít vagy lepocskondiáz minden olyan erőfeszítést, amely arra irányul, hogy valakinek segítsenek, és különösképpen vadul megtorpedóz mindent, ami azt célozza, hogy az emberi lényeket erősebbé vagy intelligensebbé tegye.” (L. Ron Hubbard: Bevezetés a Szcientológia etikába)

Egy férfi bakanccsal lép a képre

Amíg bárki elnyom téged a környezetedben, addig nem lehetsz sikeres és boldog

A fentiek értelmében, hogyan lehet bárki sikeres és boldog? Egy módon: fel kell számolni az elnyomást. Ez a szorongás kezelésének első lépése.

Hogyan tudod ezt megtenni? Elsőként érdemes tanulmányoznod az elnyomás témakörét, és megtanulnod, miként lehetsz rajta úrrá. Ennek elérésére L. Ron Hubbard széleskörű kutatásai eredményeként több tanfolyam rendelkezésedre áll az alapvető tudás megismerésétől a legrészletesebb adatok bemutatásáig. Szeretnék számodra ajánlani két képzést, melyből az egyik ráadásul ingyen és online elvégezhető:

a. Az „egyszer fenn, egyszer lenn” állapot legyőzése az életben c. tanfolyam

A szorongás kezelésének első lépéseként fontos tudnod, hogy elnyomás jelenlétében egyszer jobban mennek a dolgaid, majd rosszabbra fordulnak. Ezt a jelenséget nevezte el L. Ron Hubbard hullámvasutazásnak vagy „egyszer fenn, egyszer lenn” állapotnak:

„Olyan eset, amely javul, majd rosszabbodik. A személynek jól megy, majd nem megy jól, és aztán jól megy, és aztán nem megy jól. Ez a Hullámvasutazó. És amikor nem megy jól neki, akkor néha beteg.” (L. Ron Hubbard: Bevezetés a Szcientológia etikába)

Ezen a képzésen megismered az emberek két típusát, megtanulod az elnyomás kezelését, továbbá képes leszel felismerni, kik az igazi barátaid. A szorongás kezelése nem lehetséges ezen adatok ismerete nélkül. A tanfolyamról részletesebb leírást olvashatsz, illetve jelentkezhetsz rá itt: https://szcientologianeked.com/szolgaltatasok/egyszer-fenn-egyszer-lenn/

Az "egyszer fenn, egyszer lenn" állapot legyőzése az életben tanfolyam jegyzetének képe

Az “egyszer fenn, egyszer lenn” állapot legyőzése az életben tanfolyam segít a szorongás leküzdésében.

b. Az elnyomás oka c. tanfolyam

Az elnyomás oka c. tanfolyamon megtanulhatod, miként érd el, hogy jobban menjenek a dolgaid, sikeresebb legyél. Megismered az elnyomás témáját, az elnyomó személyek, illetve az igaz barátaid felismerését. A szorongás kezeléséhez ezek az ismeretek elengedhetetlenek.

Ez a képzés ingyenes és online elvégezhető. A tanfolyamról részletesebb leírást olvashatsz, megnézhetsz egy videót, továbbá jelentkezhetsz rá itt: https://www.szcientologia.org.hu/courses/suppression/overview.html

2. A szorongás kezelésének második lépése: Auditálás

Az auditálás egy olyan lézerpontos, rendkívül precízen kidolgozott eljárás, melyet L. Ron Hubbard fejlesztett ki az egyén felszabadítása érdekében:

„Szcientológia tanácsadás, a latin audire szóból származtatva, melynek jelentése „hallani, meghallgatni”. Az auditálás a személyes tanácsadás nagyon egyedülálló formája…”

Az auditálás során az auditor (az a személy, aki meghallgat) segít neked a szorongás kezelésében. Az auditor tökéletesen elsajátította elméletben és gyakorlatban az auditálás módszerét. Tanulmányait kizárólag akkor fejezi be, ha tudása teljes körű, és a technológia alkalmazásában megmutatta precizitását.

Auditoroddal célotok, hogy személyre szabottan megtaláljátok a szorongás gyökerét és semlegesítsétek a jelen pillanatra gyakorolt hatását. Pontos, előre meghatározott lépések mentén haladtok, minden felmerülő akadályt, problémát kezeltek.

Rendkívül fontos, hogy az auditort szigorú magatartási szabályok kötik, az auditálás során elhangzottakra titoktartás kötelezi.

Az auditálásról az alábbi linken érdeklődhetsz: https://www.szcientologia.org.hu/contact/

Dianetika: Bevezetés videó

Auditoroddal célotok, hogy személyre szabottan megtaláljátok a szorongás gyökerét és semlegesítsétek a jelen pillanatra gyakorolt hatását

3. A szorongás kezelésének +1 lépése: teljes mértékben személyre szabott tanácsadás

A szorongás kezelésnek ezen lépése nem egy harmadik, hanem egy teljesen sajátos lépés.

A Szcientológia technológia sajátossága, hogy minden személy számára – így a te részedre is – teljes mértékben személyre szabott tanácsadást biztosítanak.

Elsőként egy erre képzett személy feltérképezi, hogy pontosan milyen problémától szenvedsz. A következő lépésben pedig rendelkezésedre bocsátják annak a programnak nevezett eljárásnak a lépéseit, melyek a szorongás leküzdését célozzák meg.

Egy tenyérben tartott földből kinővő növény

Amint látod, a szorongás kezelése számos módon lehetséges. Bármilyen kilátástalannak is tűnik jelenleg a helyzeted, VAN RÁ MEGOLDÁS!

Előfordulhat, hogy az első két lépésben leírtakat javasolják speciálisan a te problémádra kidolgozva, de más tevékenységet is ajánlhatnak a szorongás kezeléséhez.

Ha a szorongás kezelését szeretnéd a legbiztosabb módszerrel, a személyre szabott, kizárólag a te esetedre kidolgozott lépésekkel elérni, itt érdeklődhetsz: https://www.szcientologia.org.hu/contact/

Amint látod, a szorongás kezelése számos módon lehetséges. Bármilyen kilátástalannak is tűnik jelenleg a helyzeted, VAN RÁ MEGOLDÁS!