Szójegyzék

Szcientológia szavainak meghatározása

Szcientológia: a Szcientológia a latin scio szóból (jelentése: a szó legteljesebb értelmében vett tudás), valamint a görög logosz szóból (jelentése: -tan) származik. Szó szerinti jelentése: tudni, hogyan tudjunk. A Szcientológia továbbá úgy határozható meg, mint a szellem tanulmányozása és kezelése önmagával, univerzumokkal és más életformákkal való viszonyában. 

Dianetika: a Dianetika a Szcientológia előfutára és részterülete. A dia (görög) keresztül, és nous (görög) lélek szavakból tevődik össze. A legpontosabban így lehetne leírni: amit a lélek az elmén keresztül a testtel tesz. A Dianetika egy módszertan, amely segíthet enyhíteni bizonyos nem kívánt érzéseket és érzelmeket, ésszerűtlen félelmeket és pszichoszomatikus betegségeket, amik rejtetten a múltból hatnak ránk. A Dianetika célja a Clear.

Clear: a Dianetika célja, egy olyan állapot az egyén számára, amit a történelem során mindvégig kutattak, de a Dianetika előtt sosem értek el. Ezt az állapotot nevezzük “Clear”-nek. A Clear egy olyan személy, akire már nincs hatással a múlt negatív és rejtett ereje. Ami megmaradt, az teljes egészében, igazán ő. A Clearek magabiztosak, boldogok és sikeresek mind a karrier, mind a személyes kapcsolatok terén. Egy egy nagyon értékes, kívánatos állapot bármely egyén számára, és tulajdonképpen bárki elérheti.

Auditálás: az az elv, hogy segítünk egy egyénnek abban, hogy ránézzen a saját létezésére, és fejlessze a képességeket arra, hogy szembenézzen azzal, hogy ki ő, hol van, illetve hol volt.  Az auditálás segít abban, hogy dolgokat derítsünk ki önmagunkkal vagy az élettel kapcsolatban, és javítsunk az állapotunkon.

Auditor: az auditor a Szcientológia gyakorlója. Az auditor szó azt jelenti: valaki, aki meghallgat. Az auditálást végző képzett Szcientológus.

Felismerés: a felismerés olyan ráébredés vagy ráismerés valamire, amelyet az egyén fogalmaz meg valamivel kapcsolatban, amit hirtelen megért vagy érez. Gyakran kíséri egy “nahát, én…” jellegű kijelentés.

Méregtelenítő program: a Méregtelenítő program kizárólag azért lett kifejlesztve, hogy kezelje a drogok, alkohol és gyógyszerek szellemi fejlődést gátló hatását. Ez testmozgás, vitaminok, táplálkozás ás szaunázás gondosan meghatározott kombinációja, mely felszabadítja a drogmaradványokat és egyéb méreganyagokat a zsírszövetekből, hogy ezek el tudjanak távozni a szervezetből. A programot végző személy speciálisan képzett, orvosokkal együtt dolgozó személyzet felügyelete alatt végzi a programot azért, hogy biztosítsák a program minden részének korrekt végrehajtását, és így elérjék a kívánt nyereséget.