1268 megtekintés

Személyiségfejlesztés tippek

Gyorsuló világban élünk, ahol semmi sem biztos, csak a változás, ezért egyre több embert érdekelnek a személyiségfejlesztési tippek. Ha a munkahelyeden helyt akarsz állni, akkor naprakész tudással kell rendelkezned, mert folyamatosan jelennek meg a munkaerőpiacon az ifjú titánok , akik tele vannak lendülettel, és új tudást hoznak az egyetemekről. A technológiai kütyük világában is el kell igazodnod, mert telefont, laptopot, Facebookot használsz, amelyek folyamatosan új funkciókkal bővülnek. Mivel kommunikációban akarsz maradni a szeretteiddel, ezért itt is frissen kell tartanod a tudásodat.

A fiatalok körében egyértelműen megfigyelhető, hogy érdeklődőek, és ki akarják hozni a maximumot a képességeikből. Hallottak már az élethosszig tartó tanulásról, sőt sokan megfigyelhetik ezt a családjuk, idősebb testvéreik és szüleik mellett, azaz ebben nőnek fel. Tudják, hogy a sikeres emberek folyamatosan képzik magukat, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, és ők a sikeres emberekre akarnak hasonlítani, ezért róluk vesznek példát. Ezek a lendületes fiatalok egyfajta előnnyel indulnak az életben, mert még lendületben vannak, és az egyetemeken hozzászoktak, hogy folyamatosan fejlődni és olvasni kell ahhoz, hogy megismerjenek egy területet.

Elképzelhető, hogy Te is néha úgy érzed, hogy jó lenne valamivel feldobni a hétköznapokat. Jó lenne feltérképezni a saját képességeidet és készségeidet, hogy többet hozhass ki magadból. Ha ez a helyzet, akkor íme néhány tipp a személyiségfejlesztéshez.

3 tipp személyiségfejlesztéshez

Ezek a tippek abban segítenek neked, hogy miként indulj el azon az úton, ahol egyre jobban megismered és kihasználod az erősségeidet. Biztos téged is feldobna egy új hobbi vagy néhány új ismerős, akiken keresztül új területeket térképezel fel.

1. tipp személyiségfejlesztéshez: könyvek

Vajon milyen típusú könyveket olvasnak a sikeres barátaid? Beszélgess egy kávé mellett az ismerőseiddel arról, hogy mik a kedvenc könyveik. Te is meg tudod mondani, hogy melyik könyv volt nagy hatással az életedre. Olvass el néhány könyvet, amelyikről a barátaid ugyanilyen jó véleménnyel vannak. Tedd fel a Facebookon a kérdést az ismerőseidnek, hogy épp milyen könyvet olvasnak.

Olvasni menő

Az az ember, aki nem olvas, semmiben sem különbözik egy analfabétától. A könyvek új területekre varázsolnak minket: új kultúrákat, új gondolatokat ismerhetünk meg általuk. Nem biztos, hogy a baráti körödben hemzsegnek a szellemi vezetők, a nagy gondolkodók, akikkel megvitathatod az ÉLET nagy kérdéseit. De bármikor besétálhatsz egy könyvesboltba, és levehetsz a polcról egy olyan könyvet, ami új gondolatokat ébreszt benned.

Lány könyvet olvas háttérben bolygók képével

Személyiség fejlesztési tippek közül az olvasás az egyik legközkedveltebb

Kövesd a sikeres emberek szokásait

Szemfelnyitó összefüggéseket figyelhetsz meg azzal kapcsolatban, hogy az elfoglalt, sikeres emberek egyik titka, hogy könyveket olvasnak a tévézés helyett. Nem kell elhinned, amit mondok. Tegyél egy próbát. Nézd végig a telefonod névjegyzékében az ismerőseidet és hívj fel három sikeres embert. Amikor megkérdezed arról, hogy mik a kedvenc könyvei, vagy épp most mit olvas, akkor meg fogod tapasztalni, hogy szívesen ad tippeket, hogy mely könyveket vedd meg, ha többet akarsz kihozni magadból.

2. tipp személyiségfejlesztéshez: szánj rá időt

Lehet, hogy most valaki erre gondol: “Könyvek? Viccelsz? Ugyan már, nekem nincs időm ilyen úri huncutságokra!” Mindenkinek arra van ideje, ami fontos neki. A kutatások azt mutatják, hogy egy átlag magyar napi öt órát tévézik. Ha megnézzük, hogy a média miként önti ránk a sok szemetet, gyógyszerreklámot, akkor rájövünk, hogy nem biztos, hogy a legjobb döntés a tévé előtt ülni. Ahhoz, hogy megnézzünk egy 90 perces filmet, átlagosan 4 x 10 perc reklámot nyomnak le a torkunkon.

Tedd be a naptáradba

Hozz egy jó döntést, és szánj időt a fejlődésre. Nekem van olyan barátom, aki minden reggel 30 percet olvas, és van olyan is, aki este egy órát szán az olvasásra. Tudja, hogy mennyi alvásra van szüksége ahhoz, hogy kipihent legyen, és ezt az időt is hozzáadja ahhoz a pihenési időhöz. Mások a várakozási időt és az utazást használják arra, hogy könyvet olvassanak. A metrón, buszon egyszerűen megoldható, hogy ezeket a felesleges 20-30 perceket értelmesen használjuk fel. Sok anyukát ismerek, aki elviszi a gyerekét edzésre vagy külön órára heti 2-3 alkalommal, és ott olvas. Egy biztos: neked is be fog férni a naptáradba ez a hasznos tevékenység, ha úgy döntesz.

3. tipp személyiségfejlesztéshez: teszteld magad

Ha meg akarod tervezni, hogy mely területeken érdemes fejleszteni a személyiségedet, akkor nézz rá arra, hogy milyen erősségeid vannak, és mely területeken érdemes fejlődnöd. Az Oxfordi képességelemzés már rengeteg embernek segített abban, hogy azokon az életterületeken fejlődjön, ahol a leghamarabb mutatkoznak meg a pozitív eredmények.

A Oxfordi képességvizsgálat (Oxford Capacity Analysis – OCA) egy önértékelési teszt, amelyet a Szcientológia egyházak az 1950-es évek óta használnak az abban beálló változás mérésére, hogy a személy hogyan érzi magát önmagával kapcsolatban. Az OCA-tesztet postai úton vagy interneten is be lehet küldeni, illetve személyesen is ki lehet tölteni bármely Szcientológia egyház tesztközpontjában.

Az OCA azt is méri, hogy az illető miként érzi magát önmagával kapcsolatban. A teszt 200 kérdésből áll. Ezek célja 10 olyan személyiségjegy mérése, amely minden emberben megtalálható. A személyiségjegyek jelentősen javulnak a személyiségfejlesztés során.

A Szcientológia segít a személyiségfejlesztésben

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként hozd ki a képességeidből a maximumot, akkor töltsd ki az Oxfordi képességtesztet:

http://tesztkozpont.net/szcientologianeked

Szerző: Langmár Zsuzsanna