1224 megtekintés

A szcientológusok rendőrökkel is megismertetik az emberi jogi kiadványukat

Budapesten szcientológusok emberi jogi felvilágosító füzeteikkel lepték el a Szcientológia Egyház környékét. A drogfelvilágosító és az oktatást segítő tevékenységeik mellett az emberi jogok oktatását mindig is szívükön viselték a szcientológusok.

Ha jobban megnézzük, az ember történelme tele van háborúkkal, kegyetlenségekkel.

Néhány hatalmával visszaélő alattomos alak több millió ember életét volt képes tönkretenni vagy kioltani akár csak az elmúlt száz évben is.

Ahhoz, hogy a jogsértések és a borzalmak a jövőben ne ismétlődhessenek meg, megalkották az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.

Azt gondolhatnánk, hogy nálunk nincs nagy szükség ezen jogok hangsúlyozására, hiszen Magyarországon már több évtizede demokrácia van. Az emberek szabadon járhatnak külföldre, azt gondolhatják, amit akarnak, azt a vallást követhetik, amelyikben hisznek. Akkor meg miért kell megismernünk ezeket a jogokat?

A válasz egyszerű. Ha nem ismerjük a jogainkat, nem is fogjuk észrevenni, ha itt-ott valaki lecsippent belőlük egy kicsit. Ismerjük a mondást: Sok kicsi sokra megy!

És ha már nincsenek emberi jogok, újra győzedelmeskedhetnek az alattomosok, és újra lerombolhatnak családokat, országokat vagy végső soron az egész emberi civilizációt.

Ezért a szcientológusok fontosnak tartják, hogy mindenki megismerje az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Csütörtökön is ismertető füzeteket osztottak szét Budapesten, melyekből számos rendőr is részesült.

“A Mi eszközünk az élet nehézségeinek kezelésére mindig is a tudás megszerzése és alkalmazása”

– mondta Vági Péter, szcientológus.

“Azt valljuk, ha van tudásod, akkor azt felhasználhatod magad és a többi ember boldogulására. És ha el is veszik mindened, a tudás az, amit nem lehet elvenni tőled!”

– zárta a mondandóját Péter.