1286 megtekintés

A szcientológusok megint demonstrálni fognak

Tiltakozásuk jeléül több mint 28 ország szcientológusai vonulnak ismét Budapest utcáira   január 20-án.

Megmozdulásukkal a Magyarországon történt, vallásgyakorlást érintő korlátozásokkal kapcsolatos tiltakozásukat fejezik ki.

2017 októberében a hatóságok olyan intézkedéseket hoztak, amelyek az ügyvédek szerint jogellenesen gátolják az egyéni vallásgyakorlást. A szigorú pénzügyi nyilvántartással rendelkező egyház számára meglepő, hogy a szervek nyomozati akcióit titkosították, főleg annak fényében, hogy a Szcientológia Egyház nem kap pénzügyi hozzájárulást az állami juttatásokból.

Így a szcientológusok szabad vallásgyakorlása elleni támadás miatt az összetartó hívek október óta több mint 14 alkalommal szerveztek utcai demonstrációkat, amelyek közül a december 9-én tartott első nemzetközi tüntetésre számos országból érkeztek szcientológusok. Akkor közel kétezren vettek részt a békés megmozduláson.

A magyar szcientológus lelkészek által írt levelek és kérdések mind a mai napig megválaszolatlanul maradtak, így a kölcsönös párbeszédre valamiért továbbra sem nyitottak a magyar hatóságok.

A 2018-as év első nemzetközi tüntetésére az előzetes becslések alapján a szervezők több mint 1500 főt várnak. A demonstráció nemzetközi jellegét erősíti, hogy már 28 országból jelezték egyháztagok a részvételüket.

A szcientológusok szerint a vallások üldözésének minden korban katasztrofális következményei voltak, ahogy azt Vojtilla Tímea is megerősítette a szcientológusok nevében: “Nem szeretnénk, ha Magyarországon a szabad gondolkodás korlátozásához eljutnánk. Éppen ezért, amíg magyar szcientológusként békésen valósítjuk meg azt, amiben hiszünk, addig senkinek nincs joga eltiporni ezt a vallást. Így addig folytatjuk békés demonstrációinkat, míg Magyarországon a gondolkodás szabadságán esett csorbát ki nem köszörülik.”