835 megtekintés

A szcientológusok ismét békésen tiltakoztak az utcán, ezúttal egy petíciót is átadtak

Az egyházuk ellen indított túlkapó intézkedésekkel átszőtt adatvédelmi botrány kapcsán szcientológusok demonstráltak a vallásszabadság világnapján Óbudán, a NAV épülete előtt, hogy egy százak által aláírt petíciót adjanak át a hivatal vezetőjének, aki át is vette azt.

A dokumentum a Szcientológia Egyház híveinek nyilatkozatát tartalmazta, mely szerint az adatkezeléshez előzetesen írásban hozzájárultak, jogaik és adataik nem sérültek, így nem tartanak igényt a hatóság részéről további adatvédelemre.

Vojtilla Tímea, a demonstráció vezetője elmondta: ”Egyre több jóérzésű embernek tűnik fel a túlkapások sorozata és az adatvédelem álcája mögé bújtatott alantas és gonosz hadjárat. Ez nem egy tömeg, hanem csupán egy-két ember személyes és gátlástalan akciója, akiket most nem neveznék meg.”

Vojtilla azzal folytatta, hogy külföldön élő szcientológusok már Koppenhágában és Londonban is tüntettek a Magyar Nagykövetség előtt a vallásszabadságért, így ha szükséges, akkor nagyobb nemzetközi demonstrációkat is szerveznek.

Beszédét így fejezte be: “A Szcientológia továbbra is teszi a dolgát, virágzik tovább és segít az embereknek. Erre szólította fel az egybegyűlt híveket is a békés demonstráció végén.”

Ez már a sokadik demonstráció október 18. óta, de petíció átadására most került először sor a szcientológusok tiltakozásaként.