1156 megtekintés

Szcientológia – a tudomány és vallás találkozása

A Szcientológia a latin scio (tudás) és a görög logos (tanulmányozás) szavakból származik, azaz szó szerint azt jelenti, tudni, hogyan tudjunk, következésképpen a dolgok tanulmányozása és a gyakorlatok végzése által az ember megtalálhatja az igazságot önmaga számára.

Ezen ismeretek összessége az ember ötvenezer éves hagyományán alapuló igazságokra épül, melyekből pontos és részletekbe menő módszerek kerültek kialakításra L. Ron Hubbard által azért, hogy az adott személy javítson önmaga állapotán. A Szcientológia működőképes válaszokat ad a hétköznapi élet területein felmerülő problémákra, mint például az emberi kapcsolatok, a házasság, a gyermeknevelés, a tanulás, a kommunikáció, a munka, az önbecsülés és a szellemiség.

Ez a technológia nem hiten is hiedelmeken alapszik, hanem a tényleges tetteken, az egyes alapelvek precíz alkalmazásán, melynek köszönhetően az ember saját maga fedezi fel, hogy a Szcientológia működőképes. Összességében a tudomány és a vallás találkozása, melynek segítségével elérhető mindaz, amelyet egy személy megálmodott, így képes a létezés egy magasabb állapotába kerülni.

Az alábbi videó segítségével megismerheted a Szcientológia technológiáját: