1309 megtekintés

Szcientológia Információs pont nyílt a belvárosban

Október 28. szombat óta vár minden érdeklődőt a Szcientológia Információs pont a Deák téri Evangélikus templom szomszédságában.

Az Információs pont egyrészt békés demostrációként szolgál, hiszen a Szcientológia egyház tagjai minden körülmények között kiállnak a szabadságért, nem számít, hogy esik vagy fúj.

Másrészt az érdeklődők találkozhatnak az egyháztagokkal, és személyesen tájékozódhatnak a Szcientológia témájában.

Az információs pont egy sárga sátorban található meg, amely a Szcientológia önkéntes lelkészek alapvető segítségnyújtásainál használatosak, ami csupán az egyik területe a szcientológusok tevékenységeinek a társadalmi problémák kezelésére. Most azonban ez a sátor szolgál arra, hogy teljes betekintést adjon az érdeklődőknek. Egy hétig fogja itt ismertetni a Szcientológia vallást és tevékenységét. Ezután a Széll Kálmán térre költözik, hogy tovább folytassa munkáját.

Az eddigi érdeklődők között voltak szülők, turisták, egyetemisták, eladók, irodai dolgozók, ügyvédek és tanárok is. A legtöbbjük most találkozott először a Szcientológiával.

Egy ügyvéd, aki betért, azonnal az alapvető emberi jogokat ismertető füzeteket látta meg, és sok szerencsét kívánt a szcientológusok munkájához:

Bízom benne, hogy sikerül mindenkihez eljuttatniuk ezeket a füzeteket, hiszen minden magyar embernek nagy szüksége van arra, hogy ismerje a jogait.” – mondta el a szcientológusoknak.

Egy középiskolai tanár egy „Út a boldogsághoz” füzetet kapott, és miután átfutott, miről is szól a kiskönyv, visszatért a sátorba, hogy az osztályának további füzeteket szerezzen, amelyek nem vallásos, erkölcsi útmutatóul tudnak szolgálni a diákok számára.

Sokszor nehéz dolgom van, hogy milyen tananyagot használjak az erkölcstan órákon. Ez a kiskönyv tökéletesen összefoglalja mindazt, amit szeretnék nekik átadni.”  Az információs pont munkatársai egy teljes oktatói csomagot is adományoztak a tanárnőnek, ami tartalmazza a kiskönyvből készült teljes filmeskönyvet  és óravázlatokat is.

Mások a Szcientológia Egyház bemutatkozójával és a Budapesten található Közép-Kelet Európai Központi szervezetet bemutató brossúrájával találkoztak, ami sokakat arra ösztönzött, hogy személyesen is ellátogassanak a gyönyörűen felújított Ideális Szcientológia Egyházba.

Az információs pont munkatársai az elmúlt három napban rengeteg jókívánságot és bíztatást kaptak tevékenységeik folytatásához.

A sárga sátor és a szcientológusok november 4-ig várják a békés érdeklődőket a Deák téri Evangélikus templomnál, november 6-tól pedig a Széll Kálmán téren.