1224 megtekintés

A Szcientológia Egyház új Ideális Missziója megnyitotta kapuit Kelet- Európában

2018. január 13. egy hihetetlen év kezdetét jelentette a szlovákiai Kassa (Košice) város számára, mivel megnyitotta kapuit a Szcientológia Egyház új Ideális Missziója.

Kassa városában több, mint negyed millió ember él. Épületei színpompás látványt nyújtanak, hiszen szinte minden építészeti stílus, ami létezett a történelem folyamán, képviselteti magát.

Az 5000 férőhelyes székesegyházra, valamint a 700 éve megostromolt várromra biztos emlékezni fogsz, ha egyszer arra jársz: ezek a város legtöbbet emlegetett jellegzetességei.

2018 január 13-án szombaton, helyi vezetők, méltóságok, valamint az egyházközösség tagjai gyűltek össze, hogy megünnepeljék a Szcientológia Egyház új Ideális Missziójának megnyitását a város szívében.

 A résztvevők között volt többek között Stefan Matus, az ENSZ Kábitószer- és Bűnügyi Hivatala Regionális Projekt Irodájának visszavonult vezetője, Petzsá Pogádi, díjnyertes szlovák zongoraművész és Gabriel Nagy, Jászó (Jasov) község polgármestere is.

 Peter Kokolus, a misszió ügyvezető igazgatója elmondta az egybegyűlteknek, hogy az új misszió épülete korábban Kassa első polgármesterének, Paul Novak úrnak volt az otthona, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Kassában iskolák és új otthonok épüljenek, valamint nevéhez kötődik a  kórház és a tűzoltóság felépítése is.

  Ezek után Peter Kokolus arról beszélt, hogy a Szcientológia Misszió küldetése az, hogy folytassa azt a nemes hagyományt, amit az épület képvisel, amely mindig is magasabb emberbaráti céloknak volt rendelve, és már nagyon rég a szabadságért vívott harc szimbólumává vált.

   Az L. Ron Hubbard által kifejlesztett élet – és társadalomjobbító eszközök pontosan ezeknek a hagyományoknak felelnek meg, és mostantól készen állnak, hogy irányt mutassanak a közösség tagjainak, és segítség őket egy jobb, sikeresebb élet irányába.