Felemelő Szcientológia auditálás
422 megtekintés

Szcientológia auditálás: lelki gyakorlat a lelki gyötrelmek leküzdésére

Amikor először hallod azt a szót, hogy Szcientológia auditálás, akkor nem biztos, hogy tudod, hogy ez mit jelent. A Szcientológia szó jelentése a tudás tanulmányozása. Az auditálás szó meghallgatást jelent (amikor egy képzett személy meghallgat téged). Ez egy olyan lelki gyakorlat, amikor megszűnnek a lelki gyötrelmek, és az embernek az auditálás végén egy felismerése lesz, melyek hatására könnyebben tudja kezelni az élete egyik területét.

A Szcientológia olyan alkalmazott vallás, amely az élet számos területére dolgozott ki működő megoldásokat. Van legalább húsz olyan életterület, amelyekkel kapcsolatban sokaknak vannak kihívásaik. Mivel L. Ron Hubbard szeretne Neked is segíteni, ezért érdemes szétnézned ezen az oldalon, hátha Te is találsz olyan témát, amiben fejlődni szeretnél:

https://www.szcientologia.org.hu/courses/

Amikor megfigyeltem, hogy számos sikeres barátom szcientológus, akkor elkezdtem keresni, hogy mi az a Szcientológia. Az interneten egymásnak ellentmondó cikkeket olvastam, ezért úgy döntöttem, hogy kialakítom a saját véleményemet a Szcientológiáról. Elkezdtem könyveket olvasni L. Ron Hubbardtól.

„A Szcientológia céljai: egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat, egyre magasabbra. Ezek a szcientológia céljai.” L. Ron Hubbard

Ezekkel a célokkal teljes mértékben tudtam azonosulni.

Az első könyvek között olvastam el a Dianetika: a szellemi egészség modern tudománya című írást. Ez a könyv korszakalkotó felfedezéseket ír le arról, hogy miként működik az emberi elme. Itt a magyarázata annak, hogy az emberek miért nem hoznak ki többet a szellemi képességeikből. Vajon milyen csapdában vagyunk, ami miatt gyakran hozunk rossz döntéseket? Miért követjük el lézerpontosan ugyanazokat a hibákat, amiket a szüleink?

Évek óta érdekelt az emberi lélek és az emberi viselkedés. Számos könyvet olvastam korábban a pozitív pszichológiáról, a különféle vallásokról, filozófiákról. Most azonban megértettem egy nagyon fontos mechanizmust, amit korábban egyetlen könyvben sem világítottak meg ilyen tisztán.

A Szcientológia auditálást 2014-ben próbáltam ki először. Egy olyan problémát sikerült legyőznöm, ami előtt korábban évekig értetlenül és tehetetlenül álltam. Felemelő érzés, amikor rájössz, hogy egy problémát úgy tudsz megoldani, hogy egy szakember kérdez Téged, és Te az elméd segítségével megtalálod a saját válaszodat erre a kérdésre.

„Az az igaz, ami a számodra igaz.” L. Ron Hubbard

Ha szeretnéd Te is kialakítani a saját véleményed a Szcientológiáról, akkor érdemes első kézből információt gyűjtened. Amikor elindult a Scientology TV, akkor készült egy film, amiben a Szcientológia vezetője mutatja be azt egy klassz videóban:

https://www.scientology.tv/network/scientology-network-launch-special.html

Szerző: Langmár Zsuzsanna