1891 megtekintés

Hogyan állj talpra szakítás után?

Szakítás után néhányan úgy érzik, mintha kirántották volna alóluk a talajt. Eltűnik egy olyan ember az életünkből, akire számítottunk, aki fontos volt nekünk, és emiatt szürkének és üresnek tűnik minden. Számos kávézóról vagy szórakozóhelyről Ő jut eszedbe, mert együtt voltatok ott. Ezt a filmet együtt néztük meg. Ez volt a kedvenc száma – és még számos más közös emlék jön elő a múltból.

Az elengedés része, hogy egy darabig belesüllyedünk a magányba, és átadjuk magunkat az érzéseinknek és a bánatnak. Egy idő után azonban be kell látni, hogy ez nem visz minket előre. Itt az ideje, hogy tovább lépjünk, ha nem akarunk beleőrülni a fájdalomba.

Szakítás után

Tippek a szakítás után

3+1 tipp szakítás után

Az elfoglalt emberek valahogy vidámabbak és pörgősebbek, mint akinek sok ideje van bánkódni. Használd fel ezt az adatot, és táblázd be magad 2-3 hétre előre, hogy ne legyen időd arra, hogy csendesen szomorkodj egymagadban. Nézzük, milyen elfoglaltságok tudnak neked segíteni, hogy ne búslakodj…

1. tipp szakítás után: sportolj

Ha új kapcsolatot akarsz, akkor előnyödre lesz, ha a legjobb formádat hozod. Amúgy is tudod, hogy jó lenne többet sportolni és mozogni. Kezdj bele egy új sportba, vagy térj vissza egy régi kedvenc mozgásformához. A sport energiával tölt fel, jobban fogod magad érezni a bőrödben. És az önbizalmadnak is jót tesz, ha egyre többen megjegyzik, milyen jól nézel ki.

Segíti az elköteleződést a sport mellett, ha elkezded követni a közösségi médiában néhány barátodat, akik rendszeresen posztolják, ha sportolnak. Egyszer téged inspirálnak, máskor Te motiválsz másokat. Neked is jól fog esni, ha a barátaid megköszönik, hogy miattad kezdtek el újra mozogni.

Találd meg a megfelelő aktivitási szintet. Aki évek óta nem mozgott, az ne várja el magától, hogy heti ötször sportoljon. Egy alacsonyabb fordulatszámmal indulva jóval reálisabb, hogy bent tud maradni a naptárban egy ilyen program. Heti 1-2 alkalom kezdésnek tökéletes. Aztán amikor sportolás után elönti a testedet az endorfin hormon, amit boldogság hormonnak is hívnak, akkor idővel úgyis rákapsz a mozgásra.

Az már csak hab a tortán, hogy sportolás után sokkal energikusabb leszel, és gyorsabban vág az eszed is.

2. tipp szakítás után: barátkozz

Lehet, hogy az elmúlt időszakban kicsit elhanyagoltad a barátaidat? Előfordul mindenkivel.
Viszont most végre több szabadidőd lett, ezért nem csak a telefonokra van időd, hanem a személyes találkozók is beleférnek a naptáradba. Igyál egy kávét valamelyik rég nem látott barátoddal és elevenítsétek fel a régi szép emlékeket. Jobban fogod magad érezni ettől.

A régi szép idők hatására előkerülhetnek olyan történetek is, amiktől jobban érzed magad.
Azok a felhőtlen, boldog évek mennyi örömöt jelentettek! A nagy beszélgetések, a klassz bulik, a közös könyv- és filmélmények és a szuper társaság…
Elég nagy az esélye, hogy ezen beszélgetések hatására felbukkannak a múltból olyan emberek is, akikről ezer éve nem hallottál. Vedd fel velük is a kapcsolatot, és éld meg a jelen pillanatait. Érezd jól magad a régi-új barátokkal!

3. tipp szakítás után: nyelvtanulás

Minél több nyelvet beszélsz, annál értékesebb munkaerő vagy, és annál több ország kultúráját tudod feltérképezni. Itt az ideje, hogy leporold a padlásra száműzött nyelvkönyveidet, és felelevenítsd a régi nyelvtudásodat. Ha nem kopott el a tudásod, mert aktívan használod, akkor sincs baj. Ebben az esetben kezdj bele egy új nyelv tanulásába. Ma már szuper applikációk és nyelvoktató szoftverek vannak, amiket a tört időkben (várakozás, utazás) tudsz használni. Persze annak is van előnye, ha beiratkozol egy nyelviskolába, és ott tanulsz.
Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy jobb program, mint a köldöködet nézni.

Bónusz pont haladóknak: tervezd meg, hogy fél éven belül ellátogatsz arra a nyelvterületre, ahol egy pár napig tudod gyakorolni a nyelvet. Ma már számos olyan fapados társaság van, akik fillérekért elrepítenek abba az országba, ahova menni szeretnél. És ha időben megszervezed az utat, akkor rengeteget spórolhatsz az utazási költségeken.

+1 tipp szakítás után: kezdj bele egy új hobbiba

Régóta porosodik valahol a garázsban a barkácskészleted? Talán szerettél volna megtanulni rajzolni, de sosem volt rá elég időd. Esetleg gyerekkori álmod, hogy megtanulj zenélni? Klassz, mert most erre is lesz alkalmad. Szoríts helyet a hobbidnak is, így még kevesebb időd lesz a közös emlékek felett bánkódni. Ha fejleszted magad és a képességeidet, akkor egyre tartalmasabb életet élhetsz.

A Szcientológia segít a szakítás után talpra állni

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként kerüld el a jövőben a párkapcsolati kudarcokat, akkor van egy szuper online tanfolyam Házasság címmel. Nem csak házasoknak segít, hanem azoknak is, akik egy új párkapcsolat előtt állnak. Itt tudsz róla többet olvasni:
Házasság tanfolyam

Szerző: Langmár Zsuzsanna