Pszichiátria – Segítség vagy megtévesztés?
1610 megtekintés

Pszichiátria – Segítség vagy megtévesztés?

Van, aki személyesen is érintett, van, akinek semmilyen kapcsolata nem volt vele, de hallani mindannyian hallottunk róla.

Hallani lehetett az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) bezárása miatt, vagy gyilkosságokkal (mint például iskolai lövöldözések, tömegmészárlások) illetve öngyilkosságokkal (mint például sok híres művész halála) összefüggésben a nevet: Pszichiátria.

Ez az a terület, ahová a mentális problémái miatt fordul az ember a mai világban segítséget remélve.

Miután az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) bezárt, sokakban felvetődött a kérdés, hogy nincs-e szükség egy ilyen intézményre.

Hiszen azt gondolnánk, hogy a mentális betegeknek segítségre van szükségük.

De vajon mi történhet egy emberrel, ha segítségért fordul ahhoz, akiben mint szaktekintélyben megbízik, a pszichiátriához?

Kap-e valós, pozitív eredménnyel záruló segítséget?

Ha segíteni akarnak, akkor miért hallani annyi kétes hírt róluk?

Miért van egyre több hír rossz bánásmódról, szexuális visszaélésekről az intézményeikben?

Hogyan lehet, hogy egy szervezet, melynek jelentése a pszükhe, azaz a görög lélek szóból ered, nem hisz a lélek létezésében?

Mindenesetre rengeteg komoly kérdés merül fel nap mint nap a pszichiátria munkájával és annak valós eredményeivel kapcsolatban.

Hiszen hogyan lehetséges, hogy kényszerbeszállíthatnak valakit, aki mentálisan egészséges, még Magyarországon is?

Mit tehetnénk, ha ilyen történne velünk, vagy a családtagjainkkal?

Találkoztam egy nemzetközi jogvédő szervezettel, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvánnyal, amit azért hoztak létre, hogy felkutassa és feltárja a pszichiátrián történő visszaéléseket, s jogi segítséget nyújtson az áldozatoknak.  Ez a szervezet a több, mint negyven évnyi jogvédő és kutató munkájának anyagából összeállított egy kiállítást, amely bejárta már egész Európát, s most hamarosan újra Magyarországra érkezik, hogy bemutassa a pszichiátria valódi eredményeit.

A kiállítás bemutatja, mekkora hasznot hoz a pszichiátriának a tudatmódosító gyógyszerek széleskörű terjesztése a társadalomban – és hogyan történhetett meg az, hogy világszerte ma már mintegy 20 millió gyermekkel szedetnek függőséget okozó pszichiátriai szereket.

Ezen felül információt kaphat, milyen kapcsolat áll fenn a terrorizmus és a pszichiátria között, ami ma igen aktuális téma.

A kiállítás időpontja és helyszíne:

  1. Szeptember 14. – Október 1.

Novotel Budapest Centrum, Budapest, VIII. ker. Rákóczi út 43–45. 1088

Informálódjon, hogy tudja a pszichiátria segítség-e, vagy megtévesztés!