Rólunk

A segítség ereje!

Segíteni. Ez az egyik legalapvetőbb emberi képesség és mozgató erő.
Bár manapság sokan – akár tudományosnak hangzó érvekkel, gyakran a tudomány tekintélyét is felhasználva – próbálnak meggyőzni minket az ellenkezőjéről: az őszinte, jóakaratú segítőkészség az ember egyik legfőbb jellemzője.

Igen, még akkor is megmarad bennünk a vágy arra, hogy segítsük embertársainkat, ha már oly sokszor kiábrándultunk belőlük, ha már olyan sokan bizonyultak érdemtelennek a segítségünkre, vagy ami még rosszabb, ha számtalanszor visszaéltek a segítőkészségünkkel.

Persze, már nem vagyunk gyerekek. Ha még mindig maradt bennünk életerő, és még mindig akarunk segíteni, akkor meg akarjuk nézni, „kinek?”, „mikor?”, „miért?” és „hogyan?”. Ám ebben a szinte minden érzékszervünket elárasztó információ dömpinges netvilágban nem könnyű eligazodni még egy egyszerű témában sem, pláne akkor nem, ha ilyen bonyolult kérdésekre akarunk használható válaszokat kapni.

Az információk inflációjának korában élünk…

… ahol szinte mindenki a saját értékesíteni való ismereteit kínálja, sőt kifejezetten tukmálja a másikra.
Mindenre ajánlanak valami akciós „csak neked, csak most” megoldást, mégse tudjuk, mit csináljunk másképp, hogy boldogabbak, sikeresebbek vagy „csak” jobb emberek legyünk.

A Szcientológia jelentése: a tudás tanulmányozása.
Ez a modern gyakorlati filozófia elsősorban azzal segít a kor emberének, hogy néhány használható ismeretet, vagy gyakorlati tanácsot nyújt abban, hogy hogyan igazodjunk el a saját döntéseink alapján ebben a kaotikus világban.

Ezen kívül sokan úgy találják, hogy olyan eszközöket kapnak a Szcientológiától, melyekkel könnyebben, és nagyságrendileg hatékonyabban tudnak segíteni másokon.

Nézz körül a honlapunkon! Szerezz ötleteket, nyerj inspirációt, találj hasonlóan gondolkodó barátokra. Ez a Szcientológia oldal neked készült.