802 megtekintés

A pszichiáterek most az állatokon kísérleteznek

A Magyar Pszichiátriai Társaság 2018. január 24. és 27. között megtartotta a IX. nemzeti kongresszusát.

A programtervüket nézve jó sok dolgot „kiveséztek”.

Volt mit, hiszen szinte minden nap kitalálnak egy új betegséget. Nem tudom, észrevetted-e, de a pszichiátria szinte mindenre rá tud aggatni egy „rendellenesség” nevű feliratot, amire aztán gyógyszeres kezelést lehet javasolni. Ha mozgatod a lábad, vagy dobolsz az asztalon, arra természetesen gyógyszer kell. Ha a gyereked túlságosan aktív az órán, vagy túlságosan passzív, arra szintén gyógyszer kell, és minő véletlen, ugyanaz a gyógyszer „gyógyítja” mindkettőt.

Hát nem érdekes?

A programot átnézve nagyon is láthatóvá válik, hogy a pszichiátria jelen van mindenhol. Születésünktől fogva a felnőtté válásunkon át – egészen a halálunkig.

Ha pedig valakinek még nem lenne világos, akkor a programot látva könnyen leeshet, hogy a pszichiátriának semmi köze a lélekhez.

Nézzük például  a konferencia címét:

A molekulától  a lélekig – a pszichiátria fejlődése

Ha esetleg a cím azt sugallaná, hogy a pszichiátria végre eljutott odáig, hogy a lelket, mint olyat tanulmányozza, hát hamar lelombozódik az ember.

Az egyik előadás például egy új „felfedezésről” szólt, ami talán az öngyilkosság lehetséges rizikófaktora. Méghozzá egy génről, amit GARBA6 génként neveztek el – az előadás egyik résztvevője pedig az Új Antidepresszáns Gyógyszercélpont Kutatócsoport volt.

Ennyit a fejlődésről. A pszichiátria még mindig a génekben és a testben „keresi” a lelki betegségek okát, csak most épp gyógyszerekkel helyettesíti a korábbi kínzóeszközeit. Már ha keresi egyáltalán, és az egész nem csak a Föld egyik legnagyobb üzleti vállalkozása.

Ha a lelket a test sejtjeiben és a génekben próbálod megtalálni, az olyan mintha a Nap sugarait egy több kilométer mély bányaakna fenekén akarnád kutatni.

Lehetnek csicsás eszközeid, ráaggathatsz mindenre neveket, és olyan gyógyszereket adhatsz rájuk, amitől egy ember a zombi szintjére kerül, de ettől még csaló vagy.

A sok-sok előadás között, ami még szeget ütött a fejünkben, ezt a címet viselte:

„ A stressz és marihuána füst hatása kísérleti állatokban”

Szegény állatok – és szegény emberek!

Először is. Az ember nem állat! Bizonyíték erre, hogy tettei többségében nem ösztönszerűek, hanem tudatosak.

Szóval, hogy kerülnek az állatok a képbe?

Ha lenne ezzel kedvünk viccelődni, elképzelhetnék, ahogy egy fehér egér vagy egy csimpánz kap egy „mariskás” cigit, és mindenre elszánt „szakemberek” rögzítenek mindent, hogy mi történik…

De miért is csinálják ezt?

Hogy azután az emberre alkalmazzák?

Ez már önmagában sem vicces! Az állatok viselkedésének változásából nem lehet következtetni az emberi viselkedés változásaira.

Emellett van egy másik aggályunk is.

Hol vannak az állatok jogai?

Mert ugye vannak nekik is?!

Az emberek tiltakoznak, amikor egy kiskutyát vagy egy cicát bántalmaz valaki.

Na és a többi állat?

Őket be lehet drogozni?

Fel lehet boncolni élve?

Ha egy kutyát rosszul tartasz, feljelentenek, meg is büntetnek. Még akár börtönbe is kerülhetsz!

Hol vannak az állatok jogai akkor, amikor egy pszichiátriai kísérlet alkalmával elektródákat ültetnek az agyukba, vagy széttrancsírozzák, azt kutatva, mi történik akkor, ha egyes dolgokat elvágnak benne?

Vagy barbár elektrosokk-kezelésnek vetik alá őket, hogy megnézzék, mi történik velük – hogy aztán embereknél is tudják ugyanezt a barbár „kezelést” alkalmazni.

Ki védi meg az állatokat attól, hogy bedrogozzák őket? Akár marihuánával, akár valami sokkal durvább pszichiátriai droggal. Amelyek között olyan drogok is vannak, amelyek felérnek azzal, mintha egy jégcsákánnyal turkálnának a páciens agyában.

A CCHR – az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány – sokszor felszólalt az ügyben, amikor a pszichiátria semmibe vette az emberi jogokat, akár kényszerbeszállításokkal, akár kényszergyógykezelésekkel. Mert annak az embernek, aki egy pszichiáter markába kerül, könnyen csorbulhatnak az emberi jogai.

Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy felszólaljon valaki az állatok jogaiért is, mert senkinek sincs joga állatokat kínozni, megcsonkítani, tönkretenni! Egyetlen embernek sem a Földön.

Ha pedig ezt teszi, ugyanúgy a bíróságon a helye, mint azoknak, akik mondjuk egy kiskutyával teszik ugyanezt!

A káros pszichiátriai kezelések után itt az idő, hogy tiltakozzunk a pszichiáterek barbár állatkísérletei ellen is.