1458 megtekintés

PERT NYERT A NÉMET SZCIENTOLÓGUS

Forrás: https://www.worldreligionnews.com/religion-news/german-scientologist-wins-unlawful-dismissal-case-munich-art-museum

  1. április 19.

Nathan Glover posztja

A nemrég nyílt stuttgarti Szcientológia Egyház

A MÚZEUM BELEEGYEZETT A 110.000 EURÓVAL VALAMINT NYUGDÍJ FOLYÓSÍTÁSÁVAL TÖRTÉNŐ KOMPENZÁCIÓBA

A német szcientológus által a müncheni Haus Der Kunst Múzeum ellen indítványozott per végül lezárult, az ítélet jogerőre emelkedett. A Német Alkotmány (avagy Német Alaptörvény) által biztosított vallásszabadság törvényét a bíróságok mindvégig tiszteletben tartották.

A férfi, aki 22 esztendőn keresztül töltötte be a Haus Der Kunst Szépművészeti Múzeum Személyzeti Igazgatói pozícióját, 2017 márciusában, jogtalan elbocsátás vádjával perelte be a múzeumot. A  német média tudósítói arról számoltak be, hogy a Bavária Hivatal az Alkotmányért (OPC), valamint helyi illetőségű politikusok egy csoportja nyomást gyakorolt a múzeum ügyvezetőire a szcientológus jogtalan elbocsátása érdekében.

A Müncheni Munkaügyi Bíróság 2017. novemberében megállapította, hogy a múzeum alkalmazottja a törvény értelmében teljes mértékben védelmet élvez a vallási diszkriminációból következő, igazságtalan elbocsátással szemben.

A Szépművészetek Háza 2018 júliusában fellebbezést nyújtott be, melyet a Müncheni Munkaügyi Bíróság visszautasított.

2019 április 3-án a Müncheni Munkaügyi Bíróság átvizsgálta a múzeum által felhozott pontokat, és kimondta, hogy a munkavállaló elbocsátására felsorakoztatott érvek jogtalanok, majd felszólította a feleket, hogy lépjenek megállapodásra. A Haus Der Kunst beleegyezett, hogy a szcientológust egyszeri, 110.000 Euro összegű kártérítésben részesíti, valamint nyugdíjt folyósít a számára, mely összességében néhány százezer Eurós összegre fog rúgni. Ezzel az ítélettel a német bíróságok újabb tanútételt tettek a szcientológia vallásként való elismerése mellett.

A ScientologyReligion.org dokumentumai alapján a német bíróságok immár körülbelül félszáz hivatalos ítéletet hoztak a Szcientológia, illetve szcientológusok jogait elismerve.

FORRÁSOK:

“Victory Over Discrimination in German Court” – STAND

League “German Court: Final Vindication Over Discrimination” –

STAND League ScientologyReligion.org

(Gász Gabi fordítása)