Szcientológia önkéntes lelkészek fevonulása Haitin
1141 megtekintés

Az elmúlt 30 évben a Szcientológia önkéntes lelkészek 128 súlyos katasztrófaövezetben nyújtottak segítséget

Hatékony segítség bárhol és bármikor

Az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején tapasztalható egyre növekvő bűnözésre és erőszakra adott válaszul L. Ron Hubbard létrehozta az Önkéntes lelkész programot, amelynek célja, hogy gyakorlati eszközöket biztosítson a megértés és a segítő szándék kifejezésére. Sőt, ezek az eszközök kifejezetten azért vannak, hogy szcientológusok és nem szcientológusok egyaránt használhassák őket. Így jött létre ez a népes mozgalom, amelynek tagjai különböző társadalmi helyzetű és hivatású emberek, akik felajánlották, hogy helyszíni segítséget nyújtanak szerte a világon.

Az elmúlt 30 évben a Szcientológia önkéntes lelkészek 128 súlyos katasztrófaövezetben nyújtottak segítséget. Ma ők a világ egyik legelismertebb független segélyszervezete, és több tízezer új önkéntest képeztek már ki a legrosszabb időkben és körülmények között a saját segítő módszereikre.

Ahogyan azt L. Ron Hubbard megfogalmazta: „A Szcientológia önkéntes lelkész olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében. A Szcientológia önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán.”

Az önkéntes lelkészek mottója: Mindig lehet valamit tenni.

Önkéntes lelkészek assziszot adnak Pakisztánban

magyar szcientológia önkéntes lelkészek