2298 megtekintés

Az önbizalom növelésének 2 különleges titka az élet minden területén

Az önbizalom növelése a reményvesztett emberek számára egy hihetetlen, csodákkal teli jövőképnek tűnik. Sokszor nem látszik még a pislákoló fény sem az alagút végén, pedig mindig ott van. Az önbizalom növelése a megoldás a problémák jelentős részére. Ha magabiztos vagy a döntéseidet, tetteidet illetően, akkor képessé válsz az akadályok leküzdésére. Azonban felvetődik a kérdés: mi az önbizalom növelésének titka?

Önbizalom-növelés „egyszerűen”? Küzdd le az önbizalomhiányt!

Triviálisan hangzik, hogy az önbizalom növelésének gyógyszere az önbizalomhiány leküzdése, pedig így van. Természetesen ez szép és jó, de első hangzásra megvalósíthatatlannak tűnik. Nem az.

Önbizalomhiány esetén biztos, hogy amint szembe találod magad egy számodra kissé nehézkesnek tűnő akadállyal, visszahúzódsz és feszültté, görcsössé válsz. Ellenben az önbizalommal teli személy buldózer módjára halad előre és megy át azokon – a számodra kőnek tűnő – falakon, amelyek az ő részéről papírból vannak. Elég képletesen írtam le a különbséget az önbizalom növelése előtti és utáni állapotról, de lényegében erről van szó.

Amikor nincs kellő mennyiségű önbizalmad, akkor minden szembejövő akadály kőfalként áll az utadban. Bár úgy tűnik, hogy ez a probléma a külső környezetből ered, valójában te is okozod, hiszen rád van hatással.

Összességében az önbizalomhiány leküzdése a megoldás. Az önbizalom-növelés megfelelő, eredményes eszközei rendelkezésre állnak.

Nő fehér ruhában boldog és magabiztosan mutat a háttérben látható egy dolláros feliratára-önbizalom növelés

Ha magabiztos vagy a döntéseidet, tetteidet illetően, akkor képessé válsz az akadályok leküzdésére.

Az önbizalom növelésének első titka: Szállj szembe az elnyomással!

Az elnyomás képes – átvitt értelemben – megsemmisíteni bárkit.

Az elnyomásártalmas szándék vagy cselekedet, amellyel az ember nem tud szembeszállni. Így, ha bármit is tud ellene tenni, akkor az kevésbé elnyomó.

(L. Ron Hubbard: Bevezetés a Szcientológia etikába)

Az elnyomás lehet nyílt vagy rejtett. Minden elnyomás esetében egy elnyomó személy van a környezetedben, akiről lehet, hogy nem is feltételezed ártalmas szándékát. Az önbizalom növelésének egyik fő eszköze ennek a személynek a felderítése.

„Az Elnyomó Személy meghiúsít vagy lepocskondiáz minden olyan erőfeszítést, amely arra irányul, hogy valakinek segítsenek, és különösképpen vadul megtorpedóz mindent, ami azt célozza, hogy az emberi lényeket erősebbé vagy intelligensebbé tegye.”

(L. Ron Hubbard: Bevezetés a Szcientológia etikába)

Az elnyomó személy mellett nem leszel képes elérni céljaidat, és állandó feszültséggel, rosszkedvvel, kudarcokkal, általad elkövetett hibákkal találod szemben magad. Amint láthatod, az ő tevékenysége arra irányul, hogy te ne légy sikeres.

Szemét eltakaró gyerek akire 6 kéz mutat-önbizalom növelés

Az elnyomó személy mellett nem leszel képes elérni céljaidat, és állandó feszültséggel, rosszkedvvel, kudarcokkal, általad elkövetett hibákkal találod szemben magad.

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója részletesen kidolgozta az erre a problémára optimális megoldást. Lejegyezte, és bárki számára elérhetővé tette azt a technológiát, amellyel felismerheted, majd megsemmisítheted az elnyomást, így az önbizalmad is az egekbe szökhet.

Rendelkezésre áll egy ingyenes online tanfolyam, amely segítségével elsajátíthatod az elnyomás felfedezésének és kezelésének módszerét. Megtanulhatod, miért érzik az emberek magukat egyszer jobban, majd rosszul, miért hajlamosak betegségekre, balesetekre. Megértheted, mi az oka annak, hogy míg egyesek viszonylag könnyen boldogulnak az életben, másoknak folyamatos küzdelemmel kell szembenézniük. Az alábbi oldalon elvégezheted az önbizalom növeléséhez elengedhetetlen képzést, továbbá megtekinthetsz egy elnyomásról szóló videót is:
https://www.szcientologia.org.hu/courses/suppression/overview.html

Az önbizalom növelésének második titka: Légy kompetens!

A hétköznapokban sikeres és boldog ember hozzáértő. Az önbizalom növelésének lényeges része, hogy növeld kompetenciád.

L. Ron Hubbard a következőket írta a kompetenciáról:

A kompetencia alkotórészei közé tartozik a megfigyelés, a tanulás és a gyakorlás.”

(L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz)

Nő tableten dolgozik előtte egy emelkedő értékeket mutató grafikon-önbizalom növelés

Az önbizalom növelésének lényeges része, hogy növeld kompetenciád.

A megfigyelés lényegessége, hogy egy dolog igaz a számodra: az, amit te figyeltél meg. Hiába mondanak neked bármit, a te nézőpontodnak előfordulhat, hogy nem felel meg.

Ez egy olyan magas bizonyosságot ad, melynek segítségével az önbizalom növelése magától elkezdődik. A magabiztosság ugyanis egyben önbizalmat is ad.

A tanulás végigkíséri egész életünket. Míg az iskolai módszerekhez gyakorta kellemetlen emlék társul, a valódi tanulás mást jelent.

„Valami megtanulásának fő folyamata abból áll, hogy megvizsgáljuk a rendelkezésre álló adatokat, szétválasztjuk az igazat a hamistól, a fontosat a lényegtelentől, és ezáltal olyan következtetésekre jutunk, amelyeket alkalmazni lehet. Ha ezt a módszert követjük, akkor jó úton járunk afelé, hogy kompetensek legyünk.”

(L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz)

A tényleges megtanulás során megvizsgáljuk, hogy a megismert adat igaz-e számunkra, felmérjük az alkalmazhatóságát és elsajátítjuk a gyakorlati hasznosíthatóságát. Ehhez szükséges, hogy a lehető leghitelesebb forrásokból gyűjtsük az információkat. Az önbizalom-növelés egyik kulcsfontosságú eszköze a tanulás.

Egy boldog gyermek könyvekkel maga előtt-önibzalom növelés

Az önbizalom-növelés egyik kulcsfontosságú eszköze a tanulás

A gyakorlás során ténylegesen alkalmazzuk a megismert adatot. A kompetens személy bármikor, bármilyen helyzetben képes elvégezni az adott tevékenységsort.

Egy női és férfi balett táncos gyakorol-önbzalom növelés

A gyakorlás során ténylegesen alkalmazzuk a megismert adatot.

A kompetencia fontosságáról megtekinthetsz egy rövid filmet az alábbi oldalon:

Az elnyomás kezelése és a valós kompetencia segítségével az önbizalomhiány leküzdése – így az önbizalom növelése is – egyszerűbbé, elérhetővé válik. A sikeresség nem marad el, melynek várva várt következménye az önbizalom és a boldogság.