1239 megtekintés

Ők az igazi hősök! – 150 élet megmentéséhez járultak hozzá

Április 17-én szerdán 12:00 és 17:00 óra között, húsvét apropóján újabb véradó rendezvényre került sor, melyet a Szcientológia Önkéntes Lelkészek és Magyar Vöröskereszt együttműködésével már nem először szerveztek meg.

Néhány óra leforgása alatt félszáz önkéntes érkezett a Váci út 169. épületébe, hogy éljenek a lehetőséggel és segítsenek másokon.

A szervezők különböző ajándékokkal készültek, ki-ki kedvére válogathatott a húsvéti csokinyuszi, Trónok harca karkötő, vitaminok, üdítők között. A jó hangulatot az ajándékok mellett mégis inkább az az önzetlen segítség érzése biztosította, amelyet az érkező véradók hoztak magukkal.

Ők igazi hősök, hiszen teljesen ismeretlen emberek életéért vállalták a kellemetlenséget, vagy az esetleges fájdalmat.

Ezzel jó példát mutattak másoknak a következő nagyon fontos emberi erényről is: „Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy Te szeretnéd, hogy Ők bánjanak Veled!”

AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ 20.pontja:


Az életet adó vérre ugyanis bárkinek, bármikor szüksége lehet. Mivel a vér nem állítható elő, és nem pótolható semmi mással, a véradás nélkülözhetetlen az életmentésben, kerüljön rá sor akár éppen szüléskor, balesetnél vagy fontos műtét alkalmával. Évente közel 500.000 olyan ember van, aki vérre, vagy vérkészítményre szorul. Egyetlen véradással pedig három ember életét mentjük meg.

A rendezvény elérte a célját, így a szervezők is elégedettek lehettek, a résztvevők pedig mindannyian büszkén távozhattak azzal a tudattal, hogy segítségükkel közösen 150 másik embert mentenek majd meg.

A véradás nemes cselekedetéhez lesz még lehetőség csatlakozni, érdemes figyelni az ezzel kapcsolatos hirdetményeket a szcientologianeked.com oldalán.