1324 megtekintés

Négy képzőművész, akik a Szcientológiával hozzák összefüggésbe sikerüket

Mester Manna

Varázslatos esztétika lengi be Mester Marianna (Manna) festményeit és személyiségét. Mint egy mai varázsló, amerre jár, esztétikát teremt. Nagyon nyitott, szíves-örömest beszélget másokkal. Segítőkész lény, aki igyekszik átadni, másoknak is megmutatni a teremtés örömét, eszközeit.

Kérdésemre elmondta, hogy művészi, kreatív vénájú családba született, s így kislány korától kötött, horgolt, kézimunkázott, grafikákat, festményeket alkotott. Szüleit sajnálatos módon korán elvesztette, s így idősebb barátja, Gitta segítette, támogatta, mint egy édesanya. Így, amikor Manna komoly kétségbe került, vajon professzionálisan, vagy inkább csak hobbi szinten űzze-e a művészi pályát, Gitta a segítségére sietett. Elsajátította a Bernard Percy-féle Életcél Konzultációt, és ezzel az eszközzel segítette a fiatal művészt, hogy stabil döntést hozzon.

Ekkor már mindketten Szcientológiával foglalkoztak, tanfolyamokat és személyes konzultációt (auditálást) is kaptak, ami Marianna elmondása szerint nagy mértékben megkönnyítette, hogy az elméjében megjelenő víziókat vászonra vigye. Majd egy festőművész tekintette át festményeit, aki nagyon jó szemmel, Leonyid Afremov munkásságához irányította őt. Manna azonnal beleszeretett a stílusba, és elkészítette első ilyen típusú festményét, melyet Gitta jóvoltából ismerhetett meg a közönség a közösségi médiában, s ez lett pályafutásának kirobbantásában a kanóc. Azonnali, osztatlan siker.

A Hubbard-féle Tanulási Technológiával felvértezve, Marianna nem ismer lehetetlent. Folyamatosan fejleszti magát, új technikákat és stílusokat kutat, gyakorol. Inspirációt merít jó minőségű művészi fotókból és magából az életből is. Immár 6-8 különböző stílusban alkot, de minden stílusban ott van a könnyed és összetéveszthetetlen “Manna érintés”. Végül mindig kiütközik saját, művészi látásmódja és személyisége. Új stílust teremtett, az úgy nevezett gézfestést, amely hatalmas népszerűségnek örvend. Legutóbbi sikereit fotorealisztikus munkáinak köszönheti. Ezek hatalmas technikai kihívást jelentenek, és ezért ezt az irányzatot csak gyakorlott művészek választják.

Az utóbbi években tudását kisebb műhelyfoglalkozásokon adja át az érdeklődőknek. Híresen ügyesen kezel minden korosztályt, a 8-9 esztendős piktoroktól az ősz hajú művészpalántákig. Csodálatos megfigyelni, ahogy rehabilitálja tanulói önmagukba vetett hitét, és megmutatja nekik, hogy van bennük tehetség. Gyakori, hogy a résztvevők ámulatba esnek a saját, pár óra alatt elért fejlődésüktől.

Marianna történetét végighallgatva úgy érzem, ő nem csupán tehetséges művész, aki fiatal kora óta egyedül állja meg a helyét a világban, hanem egyben mentor is, aki hozzásegít másokat, hogy átéljék a teremtés varázsát.

 

Gerendás Paula

Gerendás Paula már egész pici gyermekkorától érzi azt a folyamatos belső késztetést, hogy alkosson. Rajztanára biztatására, 13 évesen döntötte el, hogy képzőművész lesz, és intenzív felkészülő munkájának köszönhetően jutott be a Képző -és Iparművészeti Szakközépiskolába, ahol 4 éven át festészeti tanulmányokat folytatott. Később “elsodorta az élet”, és üzleti iskolákba járt, értékesítési és marketing pozíciókban dolgozott, valamint kipróbálta magát az MLM területén is. Bár nagyon hiányzott neki az alkotás, úgy gondolta, hogy művészeti diploma híján nincs keresnivalója a profik világában. Ez az elképzelés 25 évre kisiklatta művészi pályáját. Eközben otthon, saját maga szórakoztatására festett.

Mindig is fontosnak érezte az önképzést, a szellemi fejlődést, s időközben Szcientológiával kezdett foglalkozni, azon belül is tanfolyamokat, illetve intenzív személyes tanácsadási (más néven auditálási) szolgáltatásokat vett igénybe. Kiderült, hogy Mester Marianna volt az egyik auditora. Kicsi a világ.

Az áttörés fokozatosan, mégis rövid idő alatt történt, és egy bizonyos eljárás hatására – melynek célja, hogy a személyt életének eddig problémás területeivel ismét harmóniába hozza – újra komolyan elkezdett alkotni. Paula csodaként számolt be a jelenségről, hogy annak ellenére, hogy addig nem adott el festményeket, hirtelen pár napon belül mindenféle erőfeszítés és reklámozás nélkül hét darab festménye is elkelt. Az történt, hogy otthonába látogató barátok érdeklődve átlapozták a felhalmozott vásznakat, és annyira tetszett nekik, amit láttak, hogy nem tudtak dönteni. Egy család ezért egyszerre három, egy másik pedig egyszerre négy festményét vásárolta meg. Ez azóta is így van, folyamatosan, erőfeszítés nélkül kelnek el a festményei, bárhol is járjon a világban.

Fontosnak érzi, hogy más, tehetséges művészek is elismertté váljanak, és hogy egy XXI. századi, modern, sikeres művésznemzedék kinevelésével igényes esztétikát vigyünk a ma otthonainak harmóniájába, ezért könyvben foglalta össze sikereit, mely “Élj meg a művészetedből” címmel  érhető el a nagyközönség számára. Ha a kedves olvasó többet szeretne megtudni Pauláról, a Boldogság Magazin legújabb számában lehozott cikket itt találja:

https://boldogsagmagazin.hu/ami-lenni-akarsz-gerendas-paula/?fbclid=IwAR1zOaet_pptQ1G8qMNkR4Dzisvtrkax9gQHkEayI8R5JgJVNPoYRQZrqUY

Portfólió: gerendáspaula.com

 

Iványosi Szabó Judit

Iványosi Szabó Judit egy művészeti értelemben vett polihisztor. Szakmája szerint hegedűművész, művészi szinten műveli a nádszövést és egyben festőművész is.

Gerendás Paula művésznő nagyon megkapóan fogalmazott, amikor Judit bútoraira terelődött a szó: „Egyszerűen szeretetet árasztanak, személyesen hozzád szólnak, és mikor számos kézi készítésű bútora dominál egy teret, a látvány megmelengeti az emberek szívét”.

Judit eredendően számos művészeti ágban mutatott kiemelkedő tehetséget.

Már 14 esztendősen kitűntek képzőművészi adottságai a művészeti szakkörben, s a különböző ünnepek alkalmával rokonait gyakorta lepte meg fényképminőségű családi portrékkal. Édesanyja büszkén mutogatta ezeket egy családi barátnak, aki már akkor híres festőművész volt. A művész mindent megtett, hogy pártfogásába vegye Juditot és híres festőt faragjon belőle, de akkoriban az ő szíve a zenekonzervatórium felé húzott. Inkább hegedűművészként tudta elképzelni a jövőt. Ebben az irányban tanult hát tovább, és ért el figyelemre méltó sikereket.

Majd a sors úgy hozta, hogy egy válás után Angliában kötött ki, és a gyermekeit egyedül nevelő édesanya mindent megtett, hogy a lehető legelőnyösebb körülményeket biztosítsa a csemeték számára.

Úgy tűnhet, hogy eközben félre kellett tennie álmait, és lemondásra tanította a nagybetűs élet, ám nem tört meg. Mindvégig törekedett arra, hogy képezze magát. Érdekes közös nevező a négy művésznőben, hogy mindannyian elsajátították a Hubbard-féle Tanulási Technológiát, és hangsúlyozzák a folyamatos képzés és a kiváló alapanyagok fontosságát.

Judit 20 esztendőnyi kihagyás után, önerőből, könyvből sajátította el a különböző festési technikákat. Szubjektív akadályokba futott bele, úgy érezte, mintha minden egyes festményénél a nulláról kezdené a munkát. Örömmel számolt be arról, hogy az akadályokon a Szcientológia személyes tanácsadás segítette át.

Azóta rendszeresen képzőművészeti kiállításokon vesz részt, képeit pedig az angol közönség is sokra értékeli. A nádfonás-bútorrestaurálás tekintetében pedig olyan mesteri színvonalat ért el, hogy a hagyományos angol kézműves kiállításokon kilátásba helyezték a szakma csúcsa díjazást Judit számára. Büszkék lehetünk rá, hogy külföldön is öregbíti a magyarok jó hírét.

 

Albert Andrea

Andrea 2008-ban találkozott először az L. Ron Hubbard-féle Személyes Tanácsadás (Auditálás) technológiával. Elmondása szerint meghökkentette, hogy mennyivel jobb állapotba került, s eldöntötte, hogy meg fogja változtatni az életét.

Egy festőtanfolyam, és folyamatos tanulás következett. Ő 40 éves kor felett ragadott először ecsetet, amit soha többé nem tett le.

Így érvel: „Tudok alkotni, tudok értékes dolgokat adni. Elengedtem a múltam fájdalmait.

A festményeimben domináns, hogy mindenki egy csodálatos lény, és hogy saját magában meglássa ezt a csodát.”

Kicsi tájképekkel kezdett, de ma már hatalmas festményeket fest. Úgy tartja, hogy minden festménynek van egy gazdája, s egymásra kell, hogy találjanak. „Vegyük észre az értéket, a gyöngyszemet, hogy mik is vagyunk, saját magunk. Ezt a gondolatot jelenítem meg. Ha a szemlélő meglátja benne ezt a szépséget, akkor az az ő festménye.”

A Szcientológia segítségével sikerült maga mögött hagyni a nem túl vidám múltbeli pillanatokat és a sikeres jelenre, valamint a boldog jövőre koncentrálni. „A fájdalmam már nincs benne, és ez a szép benne.”

www.kleaart.com

 

A Tanulási Technológia segítségével Ön is elérheti az álmait. Az alábbi linken a tanfolyam ingyenesen, online elvégezhető.

Sok sikert!

https://www.szcientologia.org.hu/courses/study/overview.html

Gász Gabi