vallásközi
1279 megtekintés

Muszlim, katolikus és szcientológus egy asztalnál

Március 20-án, a Boldogság világnapja alkalmából vallásközi párbeszéd zajlott a Szcientológia Egyház budapesti épületében az Út a Boldogsághoz Magyarország szervezésében. A harmadik vallásközi konferencia középpontjában az a kérdés állt, hogy vajon boldogabbak-e a vallásos emberek.

Jeles vallásszociológus, katolikus plébános, evangélikus és szcientológus lelkész, pünkösdi teológus, valamint a muszlim egyház képviselője ültek le egy asztalhoz, hogy párbeszédet folytassanak arról, mik azok az erkölcsi értékek, amelyek minden vallásban közösek.

A népes közönség hosszasan hallgathatta a meghívott vallások képviselőit, akik tanításaik nézőpontját ismertették és számos olyan párhuzamot emeltek ki, amelyek erősítik a vallások közötti egyetértést, és kölcsönös megértésről tanúskodnak.

A békés párbeszéd végén a katolikus plébános igyekezett zárószavaival méltó módon kifejezni a megszólalók által érintett gondolatokat: “Úgy kell éljünk, hogy a jellemünkön keresztül átsüssön Isten, nevezzük akár Allahnak, Jahvénak, Istennek, akiért élünk.”

Novák Antónia a szervezők nevében elmondta: “Immár a harmadik vallásközi párbeszédet szerveztük meg, és az érkező vendégek egyértelmű érdeklődése alapján szeretnénk folytatni ezt a hagyományt. Örülünk, hogy a Szcientológia Egyház biztosította számunkra a párbeszédhez szükséges feltételeket, és hogy a vallások valóban békés és előremutató közeledésének lehettünk itt szemtanúi.”

vallásközi