977 megtekintés

Hogyan kezeld a munka zűrzavarát?

Zűrzavarban érzed magad a munkahelyeden? Azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Eleged van az egészből? A munka világa gyakran rendkívül bonyolultnak tűnik. Ismerd meg azt a titkot, amellyel te is sikeres lehetsz, így a munka is könnyeddé válik!

Egy nő fogja a fejét munka közben

Zűrzavarban érzed magad a munkahelyeden?

A munka zűrzavara

A munka elvégzése nagyon nehézzé válik, ha egyszerre több feladatot kell elvégezned, ellentétes utasításokat kapsz, azt sem tudod, mibe fogj bele, nem kapsz elég információt, stb. Lehet, hogy a vezetőség hoz folyamatosan egymással ellentétes döntéseket. Van olyan cég is, ahol például a termelésvezetőket cserélik le folyamatosan, mert a felsőbb vezetők szerint egyikük sem teljesít az elvártnak megfelelően – te pedig már azt sem tudod, kihez, hogyan igazodj.

Ilyenkor zűrzavarban vagy. Nem érzed magad biztonságban. Egyszerűen nem tudod eldönteni, melyik munka az, amelyikhez hozzá kellene fognod, melyik utasításnak felelj meg. Azt érzed, hogy teljes káosz uralkodik feletted.

Férfi fogja e fejét és ideges arcot vág munka közben

Egyszerűen nem tudod eldönteni, melyik munka az, amelyikhez hozzá kellene fognod, melyik utasításnak felelj meg. Azt érzed, hogy teljes káosz uralkodik feletted.

“Kellő mennyiségű megoldatlan probléma hatalmas zűrzavarrá áll össze. A dolgozó néha elég ellentmondó utasítást kap a munkahelyén ahhoz, hogy zűrzavarba kerüljön. Egy modern üzemet lehet olyan rosszul is vezetni, hogy az egész hatalmas zűrzavarnak tűnik, amelyre nincs lehetséges megoldás.”

L. Ron Hubbard: Eszközök a munkahelyen

Van-e erre minden helyzetben igaz megoldás? Melyik munka a fontosabb? Mit tegyél ebben a helyzetben?

A munka zűrzavarának megoldására tett kísérletek

A legegyszerűbb “megoldásnak” az tűnhet, hogy “majd lesz valami”. Azt is gondolhatod, hogy a szerencsére bízod a dolgot. Mi ennek a hátránya?

“A szerencse a szokásos megoldás, amelyhez az ember zűrzavarban fordul. Ha az őt körülvevő erők túl nagynak tűnnek, az ember mindig »bízhat a szerencséjében«. Szerencse alatt azt értjük, hogy »sors, amelyet nem személyesen irányítunk«. Ha valaki elengedi egy autó kormányát, és azt reméli, hogy az autó a szerencse folytán az úton marad, akkor általában csalódni fog. Ez így van az életben is. Azok a dolgok, amelyeket a véletlenre hagyunk, kevésbé lesznek hajlamosak megoldódni.”

L. Ron Hubbard: Eszközök a munkahelyen

Rulett asztal, rulett kerékkel a közepén - Munka

“A szerencse a szokásos megoldás, amelyhez az ember zűrzavarban fordul.” – L. Ron Hubbard

Azt te is beláthatod, hogy a munka zűrzavarának a valódi kezelésére nem alkalmas a szerencsébe vetett hit. Megoldás az, hogy teszel valamit – vagy éppen nem teszel – aztán 50-50%, hogy tetszik-e a főnöknek? Egyértelmű, hogy hosszú távon ez nem kecsegtet a stabil munka lehetőségével, igaz?

A munka és az élet zűrzavarának valós kezelése

Ahhoz, hogy megértsd a zűrzavar kezelésének valódi módszerét, előbb fontos tisztázni, hogy mit is jelent pontosan a zűrzavar.

“A zűrzavart úgy határozhatjuk meg, mint olyan tényezők és körülmények bármiféle együttese, amelyekre, úgy tűnik, nincs semmilyen azonnali megoldás”.

Általánosabban:

A ZŰRZAVAR EBBEN AZ UNIVERZUMBAN NEM MÁS, MINT VÉLETLENSZERŰ MOZGÁS.”

L. Ron Hubbard: Eszközök a munkahelyen

Egy felfelé menő statisztikai nyíl háttérben homályosan emberek - munka

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója a zűrzavar helyzetének megoldását hosszú kutatás, tesztelés alapján írta le.

Képzeld el, hogy rengeteg feladatot kapsz a munkahelyeden, és azt sem tudod, melyik munka a fontos, mibe kezdj bele. Teljes káosz az egész, totális a zűrzavar. Mit tehetsz ebben a helyzetben?

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója a zűrzavar helyzetének megoldását hosszú kutatás, tesztelés alapján írta le. Ráadásul ez a felfedezés nem csak a munka világában, hanem a valódi életben is bármikor alkalmazható.

“Amíg az ember nem választ ki egy adatot, egy tényezőt, egy dolgot a részecskék zűrzavarából, addig a zűrzavar folytatódik. Az az egy általa kiválasztott és használt dolog lesz a stabil adat a többi számára.

Részletesebben és pontosabban fogalmazva, minden tudásanyag egyetlen adatra épül.Ez annak a stabil adata. Ha ezt leértékelik, akkor a teljes tudáshalmaz szétesik. A stabil adatnak nem kell a helyes adatnak lennie. Ez egyszerűen az az adat, amely visszatartja a dolgokat attól, hogy zűrzavarban legyenek, és amelyhez a többit igazítjuk.”

L. Ron Hubbard: Eszközök a munkahelyen

Egy férfi egy irodai munkahelyen elégedetten nyújtózkodik. - Munka

Az a fontos, hogy legyen egy stabil adatod. Így a munka sokkal gördülékenyebbé, lazábbá válik majd.

Tehát, nem kell mást tenned, mint kiválasztod az egyik munkát, és ezt tekinted stabil adatnak. Ahogyan L. Ron Hubbard is írja, az teljesen mindegy, hogy ez jó döntés-e vagy nem. Nem az a lényeges, hogy ezt várják-e el először tőled. Az a fontos, hogy legyen egy stabil adatod. Így a munka sokkal gördülékenyebbé, lazábbá válik majd.

Ha szeretnéd, hogy a munka könnyebb legyen, szeretnél többet megtudni a zűrzavar kezeléséről és a stabil adatról, nézd meg ezt a néhány perces filmet:

Elérhető egy – L. Ron Hubbard művein alapuló –  ingyenes online tanfolyam is, mely által többek között megismerheted a zűrzavar kezelésének pontos részleteit, a munkahelyi kimerültség kezelését, a valódi jártasság elérésének titkát.

Nézd meg a részleteket az Eszközök a munkahelyen c. ingyenes online tanfolyamról, és kezdd el még ma:

http://hu.volunteerministers.org/training/tools/overview.html