2638 megtekintés

Motivációs idézetek: A 10+1 leghatásosabb motivációs idézet

Mindenki életében előfordul az a pillanat, amikor szüksége lesz egy kis ösztönzésre. Mindegy, hogy milyen területen találkozol egy súlyosabb problémával, mivel kapcsolatban érzel kilátástalanságot, tanácstalanságot vagy csüggedtséget. A motivációs idézetek pont ezekben a témákban segítenek Neked.

Gyakran egy kis sugallat is elegendő, és ismét lendülettel haladsz tovább.

Összegyűjtöttük a motivációs idézetek 10+1 leghatásosabb változatát, hogy a fentiekben segítségedre lehessünk.

Ezek a motivációs idézetek lendületet adnak, elindítanak a boldogság felé vezető úton, és inspirálnak a jövőd alakításában is.

Motivációs idézetek 1: A megfigyelés fontossága

“Amit megfigyelsz, az az, amit te megfigyelsz. Közvetlenül nézz rá a dolgokra, az életre és más emberekre, ne valamiféle előítélet ködén, félelem függönyén, vagy valaki más értelmezésén keresztül.”

Részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. írásából

Motivációs idézetek - Amit megfigyelsz, az az, amit te megfigyelsz. Közvetlenül nézz rá a dolgokra, az életre és más emberekre, ne valamiféle előítélet ködén, félelem függönyén, vagy valaki más értelmezésén keresztül.

Motivációs idézetek 2: Kompetencia

„Azok, akik boldogulnak az életben, igazából soha nem hagyják abba a dolgok tanulmányozását és megtanulását. A kompetens mérnök lépést tart az új módszerekkel; a jó sportoló folyamatosan figyelemmel kíséri sportágának fejlődését; minden jó szakember kéznél tart egy halom szakkönyvet, és tájékozódik belőlük.”

Részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. írásából

Motivációs idézetek - Azok, akik boldogulnak az életben, igazából soha nem hagyják abba a dolgok tanulmányozását és megtanulását. A kompetens mérnök lépést tart az új módszerekkel; a jó sportoló folyamatosan figyelemmel kíséri sportágának fejlődését; minden jó szakember kéznél tart egy halom szakkönyvet, és tájékozódik belőlük.

Motivációs idézetek 3: Gyakorolj!

„Lehetséges addig edzeni szemünket, testünket, kezünket és lábunkat, amíg azok – gyakorlással – valahogy »elkezdenek tudni«. Nem kell többé »gondolkodnunk« ahhoz, hogy megrakjuk a kályhát, vagy leparkoljuk a kocsit: egyszerűen MEGTESSZÜK. Bármelyik tevékenységben nagyon sok minden, amit »tehetségnek« tartanak, valójában csak gyakorlás.”

Részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. írásából

Motivációs idézetek - Lehetséges addig edzeni szemünket, testünket, kezünket és lábunkat, amíg azok – gyakorlással – valahogy »elkezdenek tudni«. Nem kell többé »gondolkodnunk« ahhoz, hogy megrakjuk a kályhát, vagy leparkoljuk a kocsit: egyszerűen MEGTESSZÜK. Bármelyik tevékenységben nagyon sok minden, amit »tehetségnek« tartanak, valójában csak gyakorlás.

Motivációs idézetek 4: Boldog gyermekek

„A gyerek számára a legjobb terápia valószínűleg az a jóérzésű, stabil felnőtt, akinek a szívében szeretet és türelem lakozik.”

L. Ron Hubbard

Motivációs idézetek - A gyerek számára a legjobb terápia valószínűleg az a jóérzésű, stabil felnőtt, akinek a szívében szeretet és türelem lakozik.

Motivációs idézetek 5: Csak egy tégla kell hozzá…

„Minden nagy katedrális építését egyetlen tégla elhelyezésével kezdték.
Egy nagy társadalom építőköve az egyén.”

Részlet L. Ron Hubbard: A Szcientológiának lehet csoportos nyeresége c. írásából

Motivációs idézetek - Minden nagy katedrális építését egyetlen tégla elhelyezésével kezdték. Egy nagy társadalom építőköve az egyén.

Motivációs idézetek 6: Szabadság

„Minél jobb képességűvé tudunk tenni egy emberi lényt, annál szabadabb.”

L. Ron Hubbard

Motivációs idézetek - Minél jobb képességűvé tudunk tenni egy emberi lényt, annál szabadabb.

Motivációs idézetek 7: Ismerd meg önmagad!

„Egy filozófia csak út lehet a tudáshoz. Nem lehet olyan tudás, amelyet lenyomnak az ember torkán. Ha van egy út, akkor az ember megtudhatja, hogy mi igaz a számára.
És ez a Szcientológia. Ismerd önmagad – és az igazság szabaddá fog tenni.”

L. Ron Hubbard

Motivációs idézetek - Egy filozófia csak út lehet a tudáshoz. Nem lehet olyan tudás, amelyet lenyomnak az ember torkán. Ha van egy út, akkor az ember megtudhatja, hogy mi igaz a számára. És ez a Szcientológia. Ismerd önmagad – és az igazság szabaddá fog tenni.

Motivációs idézetek 8: Lehetőségek

„Vannak lehetőségek, amelyekről soha még csak nem is álmodtál, vannak soha nem tapasztalt örömök, van olyan dicsőség, amit soha nem múltak még felül. Ezek mind rád várnak, de csak akkor, ha elfogadod az örökségemet, és segítesz létrehozni ezeket.”

L. Ron Hubbard

Motivációs idézetek - Vannak lehetőségek, amelyekről soha még csak nem is álmodtál, vannak soha nem tapasztalt örömök, van olyan dicsőség, amit soha nem múltak még felül. Ezek mind rád várnak, de csak akkor, ha elfogadod az örökségemet, és segítesz létrehozni ezeket.

Motivációs idézetek 9: A meg nem értett szó hatása

„Egy személy csakis azért hagyja abba valaminek a tanulását, azért zavarodik össze, illetve azért válik képtelenné valaminek a megtanulására, mert átment egy olyan szón, amelyet nem értett meg.”

L. Ron Hubbard

Motivációs idézetek - Egy személy csakis azért hagyja abba valaminek a tanulását, azért zavarodik össze, illetve azért válik képtelenné valaminek a megtanulására, mert átment egy olyan szón, amelyet nem értett meg.

Motivációs idézetek 10: Termelj!

„A morált óriási magasságokba röpíti a jól végzett munka. Sőt, bizonyítható,
hogy a morál alapja a termelés.”

Részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. írásából

Motivációs idézetek - A morált óriási magasságokba röpíti a jól végzett munka. Sőt, bizonyítható, hogy a morál alapja a termelés.

Motivációs idézetek 10+1: Tartsd meg az adott szavad!

„A szavatartó emberekben megbíznak, és felnéznek rájuk. Azokra, akik nem tartják meg a szavukat, úgy tekintenek, akár a szemétre.”

Részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. írásából

Motivációs idézetek - A szavatartó emberekben megbíznak, és felnéznek rájuk. Azokra, akik nem tartják meg a szavukat, úgy tekintenek, akár a szemétre.