1133 megtekintés

Mit adott nekem a Szcientológia – a családom története

1996-ban mentem férjhez. Akkor 22 éves voltam. Mondhatnám, hogy egy átlagos székely fiatal, de nem így volt… Ekkor találkoztam a Szcientológiával.

Tizenéves korom óta kissé különcnek éreztem magam. Gyerekkoromban nem tudtam eltűrni az igazságtalanságot, a butaságot és az együgyűséget. Ha valami nem tetszett, annak hangot is adtam. Szóltam 6 évesen, amikor egy felnőtt beállt elém a sorba, még akkor is, ha mindenki más hallgatott. Szóltam, amikor a tanító bácsi másnak jobb jegyet adott, mint megérdemelte volna – de mindenki más hallgatott.

22 évesen megházasodtam. 25 és 27 évesen szültem gyerekeimet. Én már szcientológusként éltem, így a szülések is könnyebbek voltak, mint egy átlag szülés. A Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak még erre is van segítsége, hogy miként szüljünk egészségesebb gyereket. Szóval már itt elkezdődött a gyerekeim nevelése.

A neveléssel kapcsolatban az évek során a legfőbb elvem az volt, hogy mi otthon példamutatóan éltünk: soha nem veszekedtünk a párommal, szeretjük egymást, soha nem loptunk, csaltunk, mindenkinek segítettünk, ahol tudtunk, keményen dolgoztunk, és hűségesek voltunk egymáshoz. Tiszteltük mások vallásos hitét, nem ittunk alkoholt, nem cigarettáztunk, szépen, rendben tartottuk a környezetünket, figyeltünk magunkra, hogy tiszták és példamutatóak legyünk.

Szóval egész kicsi koruk óta ez volt nekik természetes. El sem hinné az ember, mekkora nevelési értéke van ennek. Mikor 20 éven keresztül ezt látja a gyerek. Hogy 20 év után is a szülei imádják egymást, és becsülettel, tisztességgel is érvényesülnek az életben.

Igaz, közben tanultunk. Tanfolyamokra jártunk, ahol megtanultuk, hogyan bánjunk a kisgyerekekkel, mit tegyünk, ha tini a gyerekünk, és hogyan készítsük őket fel az életre. Erre vannak külön Szcientológia tanfolyamok.

És most itt állunk az élet kapujában. Egyik gyerek 17, a másik lassan 19.

Egészséges, boldog felnőttek lettek. Tudják mi az értékrend, és aszerint élnek: becsületesek, dolgosak, nem isznak, nem cigarettáznak, imádnak minket és mindketten azon dolgoznak, hogy segítsenek másokon, boldogságot, békét, tisztességet és szeretetet hozzanak a földre.

Kérdem én: kell ennél nagyobb elégtétel egy szülőnek?

Szóval, köszönöm a Szcientológiának, hogy segített nekem két ilyen gyereket felnevelni, akikre bárki bárhol, bármilyen körülmények között büszke lehetne.

Ha megkérdi tőlem valaki, mit adott nekem a Szcientológia, ez a válaszom: egészséget, boldog családi életet, örömteli házasságot, két gyönyörű, becsületes, boldog gyereket, egy virágzó üzleti vállalkozást, rengeteg becsületes és segítőkész barátot, világsegítő célokat és szeretetet az emberek irányába, fajuk, bőrszínük, vallásuk tekintetbe vétele nélkül.

Köszönöm!

Szerző: Markon Katalin