891 megtekintés

Milyen élethelyzetekben segíthetnek a pozitív gondolatok?

Biztos neked is volt már olyan napod, amikor minden sikerült. Bármibe fogtál, minden összejött. Reggel mosolyognak rád a pékségben. Minden kollégád nevet a vicceiden. Elismerő pillantásokat zsebelsz be, és még magadnak is tetszel a tükörben. Érzed magadon, hogy vonzod a jó helyzeteket és a jó embereket. Tele vagy pozitív gondolatokkal.

Máskor viszont valahogy minden balul üt ki. Előtted megy el a busz. A harisnyád még reggel felszalad. A közértben rosszul adnak vissza. Pozitív gondolatot nagyítóval sem találsz az elmédben. Azt érzed, hogy ott hibáztad el, amikor reggel felkeltél.

Ki emel fel, és ki nyom le?

Peti és Éva kollégák. Peti összefut a büfében Évával, és kiborítja a kávéját. Később Peti meglátja Évát a parkolóban, és belelép egy nagy víztócsába. Legközelebb, amikor a folyosón Peti köszön Évának, akkor a nő tekintetéből látszik, hogy egy rakás szerencsétlenségnek tartja Petit.
Mi történik Petivel? Mi lehet ennek a szerencsétlenkedésnek a hátterében?

Fogadni mernék, hogy neked is van olyan barátod, aki az anyósa közelében gyakran bénázik. Ha jobban megfigyeljük az ilyen helyzeteket, akkor idővel kirajzolódik, hogy van a háttérben valaki, aki elszívja az energiáját annak az embernek, akivel ilyen furcsa dolgok történnek. Talán beszólogat neki. Vagy folyamatosan károg, mint egy vészmadár. Esetleg állandóan meg akarja menteni valamitől, mert olyan „veszélyes a helyzet”, hogy rosszul fog alakulni, ha valaki nem lép közbe. Negatív energiákat, negatív gondolatokat áraszt magából az ilyen vészmadár.

Hogyan vértezd fel magad pozitív gondolatokkal?

Ha észreveszed, hogy egy energiavámpír vagy elnyomó van a környezetedben, akkor itasd át magad pozitív gondolatokkal. Amikor el akarják veled hitetni, hogy „neked nem sikerülhet”, akkor idézz fel néhány alkalmat, amikor sikerült elérned, amit akartál.

Amennyiben be akarják neked beszélni, hogy „béna vagy”, akkor idézz fel pár eseményt, amikor menő voltál és ügyes.

Ne feledd: ha más bénának lát téged, az az ő dolga. Attól még nem kell vele egyetértened.

Fejleszd a képességeidet, hogy egyre magabiztosabb és energikusabb legyél, így nem tudnak lehangolni a negatív emberek.

Fejleszd magad, mert a holnap kihívásainak nem lehet megfelelni a tegnap tudásával.

Ha meg akarod tervezni, hogy mely területeken érdemes fejleszteni a személyiségedet, akkor nézz rá arra, hogy milyen erősségeid vannak, és mely területeken érdemes fejlődnöd. Az Oxfordi képességelemzés már rengeteg embernek segített abban, hogy azokon az életterületeken fejlődjön, ahol a leghamarabb mutatkoznak meg a pozitív eredmények.

A Oxfordi képességvizsgálat (Oxford Capacity Analysis – OCA) egy önértékelési teszt, amelyet a L. Ron Hubbard alapított Szcientológia egyház az 1950-es évek óta használ az abban beálló változás mérésére, hogy a személy hogyan érzi magát önmagával kapcsolatban. Az OCA-tesztet az interneten vagy személyesen is ki lehet tölteni a Szcientológia egyház bármely tesztközpontjában.

Az OCA azt is méri, hogy valaki miként érzi magát önmagával kapcsolatban. A teszt 200 kérdésből áll. Ezek célja 10 olyan személyiségjegy mérése, amelyek minden emberben megtalálhatóak. A személyiségjegyek jelentősen javulnak a személyiségfejlesztés során.

A Szcientológia segít a pozitív gondolatok kialakításában

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként hozd ki a képességeidből a maximumot, akkor töltsd ki az Oxfordi képességtesztet:

http://tesztkozpont.net/szcientologianeked

Szerző: Langmár Zsuzsanna