Személyiségfejlesztés teszt
1655 megtekintés

Milyen élethelyzetekben segíthet egy személyiségfejlesztés teszt?

Mikor segíthet egy személyiségfejlesztés teszt?

Szélsebesen változó világban élünk: ma már mindenkit érint ez, így nem csak a fiataloknak kell tudni, hogy mit takar egy személyiségteszt. Rengeteg olyan élethelyzet van, amikor nagy hasznát vesszük annak, ha tisztában vagyunk az erősségeinkkel, és objektíven, tárgyilagosan látjuk személyiségünk fejlesztendő területeit.

Ki vagyok én? Mi tesz engem boldoggá?

Amíg fiatalok vagyunk, általában erősen munkálkodnak bennünk ezek a kérdések. Egy most érettségizett vagy friss diplomás ember legtöbb gondolatát az köti le, hogy mit kezdjen magával az életben. Milyen irányba kezdjen karriert építeni? Milyen párt keressen magának, akivel évtizedeken keresztül boldogan élhet? Senki nem akarja elkövetni azt a hibát, hogy karrierlétráját rossz falnak támasztja, és 20 év múlva rájön, hogy nem boldog a szakmájában.

Napjainkban semmi sem biztos, csak a változás. Változik a technológia, változik az informatika, egyre inkább tudásalapú a társadalom. Ontják  az egyetemek az ifjú titánokat, akik minimum két nyelvvizsgával és fiatalos lendülettel vetik bele magukat az életbe. De merre induljanak?

Személyiségfejlesztés teszt pályakezdőknek

Egy munkatapasztalattal nem rendelkező fiatal számára komoly kihívás az első munkahely megszerzése. A cégek olyan munkatársakat keresnek, akik fiatalos lendülettel és alkalmazható tudással, valamint komoly tapasztalattal rendelkeznek. Azt sajnos mindannyian tudjuk, hogy az oktatási rendszerünk nem alkalmazható, naprakész tudással vértezi fel a fiatalokat, hiszen a diákok többnyire elavult könyvekből tanulnak. Mivel egy frissen végzett ember még több évtizedes szakmai múlttal sem rendelkezik, ezért neki más fegyverekkel kell harcolnia a jó munkahelyekért folytatott harcban.

Személyiségfejlesztés teszt

De merre induljon?

„Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” – írta Seneca.

Amíg nem dönti el valaki, hogy melyik terület érdekli igazán, addig nehéz elindulni. Amikor azonban egy fiatal már látja, hogy milyen képességei vannak, akkor sokkal könnyebb számára az elindulás. Ebben egy jó teszt sokat tud segíteni.

Személyiségfejlesztés teszt pályamódosítóknak

Sajnos az ember villámgyorsan elveszítheti az állását, ha a munkahelyét biztosító céget megszorongatja egy másik vállalkozás. Az életünket átszövik az újítások, a munka világa tele van politikai, gazdasági és piaci változásokkal. Politikai érdekek, mutyizás, központosítás, felvásárlások, vállalati összeolvadások, rokoni szálak: rengeteg a kiszámíthatatlan tényező. Az ember sosem érezheti magát biztonságban. Gyakran még akkor sem, ha évtizedes szakmai múlttal rendelkezik.

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki hosszú évekig dolgozott egy jó nevű cégnél, aztán egyik napról a másikra az utcára került. Pedig minden olyan szépnek tűnt… Lakáshitelt vett fel a házára, kölcsönt az autójára, és családot alapított. Aztán hirtelen megszűnt a pozíciója, vagy kapott egy új főnököt, aki a saját emberét az ő székébe ültette.

Személyiségfejlesztés teszt

Szertefoszlottak az álmai.

Neki vajon új lendületet adna, ha tudná, hogy milyen készségei vannak, amiket használva a lehető leggyorsabban állhat talpra? Nyilván neki is segíthet egy profi teszt.

Személyiségfejlesztés teszt sikeresek számára

Vajon mi a manónak kellene neked személyiségfejlesztés teszt, amikor sikeres vagy? Épp azért, mert a sikeres embereket hajtja a vérük, hogy folyton legyőzzék saját magukat.

Egy eredményes ember mindig magának akar bizonyítani, hiszen a legnagyobb szakmai vetélytársait már legyőzte.

De amikor benne vagy egy sikersorozatban, akkor nehéz objektív mérföldköveket kitűzni, hiszen a siker mérőszámai nehezen megfoghatóak.

Azt nyilván látod, hogy több pénzt keresel, mint öt évvel korábban. De vajon a szakmai sikereidet, az eredményességedet hogyan méred? Jobban kommunikálsz a kollégáiddal? Vélhetően fejlődtél abban is, hogy elismerd mások sikereit, hiszen a bőrödön érezted már, hogy mekkora erőfeszítés van abban, hogy az ember eljusson egy szintre. Talán jó lenne látni, hogy milyen szinten vagy stabil, boldog és nyugodt.

Amit mérsz, abban tudsz fejlődni

Amikor eldöntjük, hogy sportosabb életet élünk, akkor a heti aktivitások számát mérjük. Ha fogyni akarunk, akkor a leadott kilókat tartjuk számon. A nyelvtanulásnál a napi aktivitás vagy a megtanult szavak, mondatok száma lehet mérőszám. Ezek a mérőszámok segítenek, hogy valós képet kapjunk a jelenlegi helyzetről és a fejlődés irányáról, üteméről.

Személyiségfejlesztés teszt

Ha meg akarod tervezni, hogy mely területeken érdemes fejleszteni a személyiségedet, akkor nézd meg, hogy milyen erősségeid vannak, és mely területeken érdemes fejlődnöd.

Az Oxfordi Képességelemzés már rengeteg embernek segített abban, hogy azokon az életterületeken fejlődjön, ahol a leghamarabb mutatkoznak meg a pozitív eredmények.

Az Oxfordi Képességelemzés (Oxford Capacity Analysis – OCA) egy önértékelési teszt, amelyet a Szcientológia egyházak az 1950-es évek óta használnak az abban beálló változás mérésére, hogy a személy hogyan érzi magát önmagával kapcsolatban.

Az OCA-tesztet postai úton vagy interneten is be lehet küldeni, illetve személyesen is ki lehet tölteni bármely Szcientológia egyház tesztközpontjában.

Az OCA azt is méri, hogy az illető miként érzi magát önmagával kapcsolatban.

A teszt 200 kérdésből áll. Ezek célja 10 olyan személyiségjegy elemzése, amelyek minden emberben megvannak.

A személyiségjegyek jelentősen javulnak a személyiségfejlesztés során.

A Szcientológia segít a személyiségfejlesztésben

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként hozd ki a képességeidből a maximumot, akkor töltsd ki az Oxfordi Képességtesztet: KITÖLTÖM A TESZTET

Szerző: Langmár Zsuzsanna