4642 megtekintés

Mikor leszünk elég civilizáltak ahhoz, hogy ne legyen vallási üldöztetés?

A történelem során szinte nem volt olyan nép, akinek ne lett volna vallása, Istene, valamilyen hite. A kultúrákat átszövi a hit, a miszticizmus, az ezotéria. Minden korban az volt a vallás célja, hogy az ember jobb állapotba kerüljön, megváltáshoz jusson, szellemileg szabad legyen. Ennek ellenére a vallás nagyon sok háború kirobbantó oka volt. Százmillió számra hulltak el az emberek a véres vallási háborúkban.

A korai kereszténységet üldözte Róma.

Nekünk, magyaroknak Szent István idejében a hagyományos ősi magyar vallást kellett lecserélnünk a keresztény vallásra azért, hogy ne támadjanak meg minket. (Legalábbis a hivatalos történelem szerint. A szabad vélemény jogát meghagyjuk ezzel kapcsolatban.)

Jött a keresztes hadjárat.

A középkorban a törökök hódítottak.

Dél-Amerikában és Észak-Amerikában 150 millió őslakost irtottak ki a keresztény hódítók.

A II. világháborúban 6 millió zsidót öltek meg.

Jelenleg is zajlik a zsidók és arabok közti vallási háború Izrael és Palesztina közt.

Így jogos volt az igény, hogy a civilizáltság emelése érdekében egyetemes emberi jogokat fogalmazzanak meg, amelyek minden emberre vonatkoznak. Így 1948-ban az ENSZ kiadta az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát.

Ennek 18. pontja: A gondolat szabadsága. Mindegyikünknek joga van abban hinni, amiben akar, és akarata szerint megválasztani vagy megváltoztatni a vallását.

Szerinted okozott ez valaha a történelemben problémát? Hol tarthatna ma a kultúra, ha egymás vallási alapon történő öldöklése helyett a jó szándék és az építő szellem nyilatkozott volna meg?

A II. világháború éppen elég borzalmas volt ahhoz, hogy az ENSZ lefektesse az emberi jogok nyilatkozatát, és egyetemes érvényt szerezzen ezeknek a jogoknak. Ha betartjuk őket, lehetőségünk van arra, hogy építkezzünk, jobbá tegyük a civilizációt. Képesek vagyunk abbahagyni a századokon átívelő háborúkat, amiket a vallási konfliktusok okoztak.

Magyarországon is érvényben kell lenniük ezeknek a jogoknak, azonban október 18-án ezt a kormány súlyosan sárba tiporta, amikor bezáratta a Szcientológia Egyház kapuit, ezáltal kitiltva a híveket és megakadályozva, hogy vallási gyakorlataikat végezhessék.

Nekünk, szcientológusoknak is, mint minden más vallás híveinek, elegünk van az üldöztetésekből, a háborúkból, az elnyomásból. Békét akarunk ezen a földön, ahol az emberek alapvető jogai megadatnak és ahol békében folytathatják vallásuk gyakorlását.