miert-lettem-szcientologus címlap
1121 megtekintés

Miért lettem szcientológus

Négy évesen kezdtem el olvasni azért, mert tudni akartam. Tudásra vágytam. Azt hiszem, így születtem. Minden érdekelt. Legfőképpen azok a dolgok, amikre nem volt magyarázat, és ez az olthatatlan tudásvágy, ez a hatalmas kíváncsiság kitartott mindvégig, amíg fel nem nőttem. Sokszor akartak megállítani. „Ne kérdezz annyit! Ne kutakodj annyit! Minek olvasol annyit?!” – jól emlékszem ezekre a mondatokra.

Könyvek, könyvek és könyvek, faltam őket, könyvtárban és antikváriumban voltam minden nap, mindent olvastam és olvastam, mégsem csillapították azt a tudáséhséget, amely bennem volt. Nem volt elég az a válasz, amelyet a könyvekből kaptam. Néha kicsit megérinthettem valamit, de sosem kaptam meg a valódi válaszokat arra, hogy ki vagyok én, honnan jöttem, hová tartok, és hol is vagyok most pontosan?

Ott voltam, tele kérdésekkel, ködös válaszokkal. Tudtam, hogy van válasz valahol, és tudtam, hogy nekem meg kell találnom. Bámultam az égboltot, csillagokat kutattam, spirituális utakon jártam, kerestem, kerestem és kerestem. Közben azért kaptam a pofonokat, hogy túl sok vagyok, hogy túl kíváncsi vagyok, hogy az élet nem vidám, hogy minek örülök annyit, hogy ez nem normális, és hogy majd megtudom, hogy nem is jó az, amit én annak hiszek.

Lassan elkezdtem elhinni, hogy baj van velem. Voltak évek, amikor önmagam árnyéka lettem. Csalódások, kudarcok, sikertelenségek, félelmek jöttek, mert lassan elhittem, hogy másoknak van igaza. Én még nagyon mélyen, belül akkor is hittem, hogy fogok kapni válaszokat. Tudtam, hogy tényleg nagyon erős ember vagyok, tudtam, hogy meg fogom találni, amit keresek – mindenek ellenére.

Az életem éppen egy nagy fordulóponthoz ért, mert eldöntöttem, hogy elválok.  Annyira rossznak, bénának és szerencsétlennek éreztem magam, hogy én még egy házasságot sem tudok fenntartani. De az az igazság, hogy ez a rossz házasság volt az, amely miatt elhittem, hogy nagy baj van velem.

Mikor az életem ezen a mélyponton volt, akkor az utamba akadt egy könyv. Ebben volt egy táblázat, amelyen le volt írva az emberi viselkedés minden mintája. Ez úgy ért, mint a villámcsapás. Megértettem a volt házasságom kudarcának okát, az emberek viselkedését, és azt, hogy miért is éreztem annyira roggyantnak magam.

Elkezdtem olvasni a könyvet – és összeállt a kép. Rengeteg kérdésemre megkaptam a választ, és ami a legdurvább volt: visszakaptam az életerőm! Újra önmagam voltam, mint gyerekkoromban.

Aztán egyre több könyv került elém ugyanettől a szerzőtől. Elkezdtem képzésekre, tanfolyamokra járni. Ahogy haladtam, úgy kristályosodott ki előttem az igazság: én egész életemben ezt kerestem. Ez állt a spirituális kutakodásaim mögött, ez állt a csillagászati élményeim mögött, ez állt a mélyen bennem lévő, mások által sokszor leértékelt tudáséhség mögött.

Itt kaptam útmutatást a boldogsághoz, kaptam jó kommunikációs képességeket, kaptam segítséget a gyorsabb tanuláshoz, a gyerekneveléshez, kaptam erős etikai értékrendet: ezáltal egyenes gerincet, és kaptam olyan tudást, amelynek birtokában másfél év alatt létrehoztam egy csodálatosan működő vállalkozást. Szabadságot kaptam a tudással, irányítást a saját életem felett.

Itt léteznek válaszok, akár a lelkemmel, akár a testemmel, akár a körülöttünk lévő világgal kapcsolatos kérdés merül fel bennem. Része lettem egy élő, lüktető, hatalmas célokkal bíró, szeretettel teli egységnek, amely mindenkinek nyitva áll ezen a bolygón, aki szeretné az életét jobbá tenni.

Tudjátok, mi ez? Vallásnak mondják, de ez nem fejezi ki teljesen a valóságot, mert ez filozófia és tudomány is egyben. A tudás által biztonságot és önbizalmat kapsz, és képes leszel a lehető legjobb döntéseket hozni az életedben. A legcsodásabb dolog ezen a bolygón, amivel valaha találkoztam, és ezt úgy hívják: Szcientológia.

És ez a csoda előtted is nyitva áll.