1640 megtekintés

Miért lettem Szcientológus – Vidákovich Emilia

Soha nem tagadtam meg katolikus hitemet, annak ellenére, hogy a Szcientológiában találtam megoldást a problémáimra.

Szcientológus vagyok, immáron több mint 22 éve. A katolikus hitben nőttem fel, amit soha nem tagadtam meg, de a megoldásokat életem válságos szakaszaiban a Szcientológiában találtam meg.

Édesanyánk, aki mélyen vallásos volt, 10 gyermeknek adott életet, és kilencünket tisztességgel, a hitben nevelt fel. Amikor megtudta, hogy szcientológus vagyok, aggódva mondta, „Fiam, te elhagyod azt a vallást, amiért oly sok lelki vezetőnk börtönben sínylődött!” Akkor megnyugtattam őt azzal, hogy én ugyanazt akarom elérni a hittel, vallással, mint ő, csak az én utam más!

Térjünk csak vissza ezekre a vallási vezetőkre, mi is történt velük 57 évvel ezelőtt?

Anyámmal, két bátyámmal és a húgommal egy Mária Kongregáció nevű gyülekezetbe jártunk, amelynek vezetője egy pap volt, a csoportok (felnőtt férfiak, nők, fiúk, lányok) vezetői pedig világi emberek voltak. Közös kirándulások, nyaralások, farsangolás mellett lakásokon gyűltünk össze, ahol vallásfilozófiával, teológiával, hitélettel, elmélkedéssel foglalkoztunk. Tilos volt bárminemű politikai dolgot említeni! 

Ennek ellenére az AVH utódszervezete több hullámban éjszaka házkutatást tartott a vezetőknél és a tagoknál. A lelki vezetőinket koholt vádak alapján, – izgatás a fennálló rendszer ellen, az államrend megdöntésére való szervezkedés, a gyülekezési joggal való visszaélés, stb.stb. – koncepciós perekben elítélték és börtönbe zárták.

Nekünk a házkutatások alkalmával, amikor teherautóra való könyvet, irományt foglaltak le és vittek el, (köztük teljesen hivatalosan is megjelent kiadványokat, mint például az Új Ember vagy Sík Sándor verseskötete) azt mondták, nem mondhatjuk el senkinek, hogy itt mi történt.

Ugye, milyen kísérteties a hasonlóság azzal, amit a mostani rendszer magukat kereszténynek valló vezetői tesznek a krisztusi szeretet nevében a Szcientológiával, a szcientológusokkal, pedig az a legetikusabb szervezetek egyike! Emiatt sok barátommal együtt én is nagyon megrendültem!

Csak jót kaptam a Szcientológiától. L.Ron Hubbard összegyűjtötte és rendszerezte nekünk az emberiség több évezredes tudását és bölcsességét, hozzátéve saját kutatását és tapasztalatait. Technológiákat, auditálási eljárásokat dolgozott ki, melyeket először saját magán tesztelt.

Írásai tanulmányozásával és technológiái használatával bölcsebb, tudatosabb, jobb ember lettem, aki tud segíteni magán és másokon.

Legutóbbi, legnagyobb nyereségem az volt, hogy megtaláltam magamat! Önmagam vagyok, minden más egyéniség (apa, anya, tanár stb.) jellemzői nélkül.  ​

A Dianetika, Szcientológia nem foglalkozik a testtel, csak az elmével és a lélekkel, a szellemi lénnyel, ami a legfontosabb. Ha javulás áll be testi állapotodban, az egy bónusz. Jómagam 73 évesen is szellemileg egész aktív tudok maradni.

A jelen helyzet ellenére megszívleljük L. Ron Hubbard szavait, miszerint:

“A valódi nagyság egyszerűen nem hajlandó megváltozni az emberrel szemben elkövetett rossz cselekedetek jelenlétében. A szeretet az út az erő felé. Szeretni mindenek ellenére: ez a nagyság titka.”

Szerző: Vidákovich Emília