Mi a valódi segítség? Szcientológia segítség
2079 megtekintés

Mi a valódi segítség?

Nagyon gyakran keresnek meg emberek azzal, hogy kikérjék a tanácsomat bizonyos élethelyzetükkel kapcsolatban, és a segítségemet kérik a megoldásban. Ez igaz a családomra, a rokonaimra, a barátaimra, és néha olyan emberekre is, akikkel csak egyszer -kétszer találkoztam.

Van egy elvem: soha nem mondok nemet arra, ha valaki segítséget kér tőlem és megoldom, hogy minél előbb tudjunk találkozni. Tudom, hogy fordított esetben nekem is ez esne jól.

Van egy szabály, amely nagyszerűen működik, amit L. Ron Hubbard-tól tanultam Az Út a Boldogsághoz című könyvéből: ”Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled”.

Talán ezért van az, hogy én is ezt kapom vissza a környezettől, ha segítségre van szükségem, egyszerre annyian ajánlják fel a segítségüket, hogy néha már zavarba jövök. Aztán eszembe jut, hogy én is ezt teszem, és az élet egy oda- vissza működő,  kölcsönös adok -kapok játék, vagyis amit a világnak adsz, azt kapod vissza tőle.

Visszatérve a barátokra, akik segítséget kérnek tőlem: ha valaki tanácsért fordul hozzám, azzal nagyon óvatos vagyok. Soha nem mondom meg a személynek, hogy mit tegyen, vagy mit gondoljon. Ez egy nagyon fontos elv számomra. Neki kell a saját problémáját megoldania, én csak információkat tudok adni, amik támpontul szolgálhatnak. Esetleg elmesélem, hogy én hogyan oldottam meg egy hasonló szituációt, és célirányos kérdéseket teszek fel, amivel ő találja meg a választ a problémájára, de nem én mondom meg neki, mit kell tennie.

Miért fontos ez?

Mert a valódi segítség nem az, ha megmondod az embernek mit tegyen, hanem az, ha megtanítod arra, hogy hogyan nézzen szembe és hogyan kezelje a problémáit.

Mi az, ami számomra a valódi segítséget adta? Mi a valódi segítéség?

Én sem voltam mindig ilyen, amilyen most. Én is merítem a tudásomat valahonnan. 12 éve tanulok folyamatosan, legalább heti 10-15 órát töltök el azzal, hogy folyamatosan képezzem magam. Mit tanulok? Az életet.

Azt meg hol lehet megtanulni? – gondolom most ezt kérdezed.

Nem az iskolában…

21 éves voltam mikor rátaláltam a Szcientológiára. Kerestem valamit, mert nem akartam elhinni, hogy az élet csak annyiból áll, hogy iskolába járunk, férjhez megyünk, gyereket szülünk, megöregszünk és meghalunk. Hittem benne, hogy valahol léteznek válaszok arra, hogy: kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk és mi a célunk mint emberi lény itt ebben a földi létben? Éreztem legbelül, hogy van egy végső igazság. Hogy vannak válaszok, csak meg kell találjam őket. Így botlottam bele egy szép napon a Szcientológiába.

Nem hagytam magam előítéletek és pletykák által befolyásolni, eldöntöttem, hogy veszek néhány könyvet és önállóan fedezem fel, hogy mi ez az egész.

Nagyon jó érzésem támadt, amikor elkezdtem olvasni L. Ron Hubbard könyveit, mert azt éreztem, hogy végre meg vagyok értve, mint emberi lény, és valódi használható tudást tartok a kezemben, amivel tudok másokon és magamon is segíteni. Így lett célom az emberek segítése a Szcientológiában szerzett tudásom által.

De amikor segítek valakinek, mindig elmondok egy nagyon -nagyon fontos dolgot neki. Elmondom, hogy bár most kicsit sikerült enyhítenünk a problémáján, de az igazi megoldás az, ha ő is elvégzi ezeket a tanfolyamokat és megtanulja egy életre, hogyan kell kezelni egy ilyen helyzetet. Ez ad stabilitást az élethez.

A tudás olyan, mint egy páncél, felvértez az élet megpróbáltatásaival szemben. Ha az ember fel tudja ismerni, miből áll egy probléma, tudja hogyan közelítse meg és oldja meg, akkor nyert ügye van.

Az akadályokat le lehet küzdeni, ha az embernek van használati útmutatója az élethez.

Használati útmutató ez élethez? – azt gondolod: ’hát ilyen aztán biztosan nem létezik.’ De igen!

A Szcientológia szó a latin scio és a görög logos szavakból jött létre, ami tudást jelent, vagyis azt, hogy hogyan tudjunk.

A Szcientológia megtanít nézni és látni, megtanít gondolkodni. Rendbe teszi a legalapvetőbb kérdéseket.

Tudományos igazságokkal szolgál a létezéseddel kapcsolatban: ki vagy te és merre tartasz.

Az élet megszűnik egy keszekusza és zavaros területnek lenni, hirtelen minden letisztul, mert ott vannak a válaszok, amiket a szíved mélyén mindig is tudtál és éreztél.  

Megtanít az emberi kapcsolatokra, megtanít tanulni és tanítani, megtanít felfedezni a benned rejlő képességeket, megtanít felismerni, szembenézni és megoldani a problémáidat.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Igen, talán ez a legnagyobb “baj” a Szcientológiával, hogy ’túl szép, hogy igaz legyen’, hogy ez a tudás tényleg létezik és megtanulható.

De az igazság az, hogy létezik és megtanulható. Én vagyok az élő bizonyíték erre, és a több millió szcientológus ezen a bolygón.

A Szcientológia a valaha létező vallások közül a leggyorsabban terjedő vallás.

Miért? Mert igaz és működik.

Fedezd fel Te is, és kívánom, hogy legyen egy nagyon szép és sikeres életed!

Nézd meg ez a videót!

Szerző: Csábi Boróka