szcientológia
1973 megtekintés

Mi történt a szcientológusok háza táján az utóbbi pár hónapban

Az elmúlt hónapokban egymást érték a különböző rendezvények a Szcientológia Egyház Váci úti központjában. Az egyház tagjai sok karitatív és humanitárius tevékenységet végeznek a drogmegelőzéstől az emberi jogok terjesztésén keresztül, egészen a véradások szervezéséig.

Ugyanis L. Ron Hubbard, a Szcientológia Egyház alapítója ezt a célt fogalmazta meg a Szcientológia számára:

„Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.” – L. Ron Hubbard

De lássuk, mi minden történt az elmúlt hónapokban a Szcientológia Egyház háza táján

Múlt év novemberében az egyház épülete a magyar Vöröskereszttel együttműködve egy nagyon sikeres véradásnak adott helyszínt, ahol rengeteg szcientológus is hozzájárult, hogy aznap rekord mennyiségű vért vettek le. A Vöröskereszt is megköszönte az egyháznak a véradás szervezését.

Véradók a Szcientológia egyház központjában

Vöröskereszttel együttműködve rekord mennyiségű vért vettek le az egyház épületében.

2017. decemberében a Szcientológia Egyház szélesre tárta kapuit az Emberi jogok világnapja keretében, hogy segítse az embereket jogaik megismerésében. A egyház mindig is fontosnak tartotta a társadalom tudatosságának emelését az emberi jogokkal kapcsolatban, mert úgy véli, visszaélések csak ott történhetnek, ahol az ezekkel kapcsolatos felvilágosítás elmarad.

December 10-én volt az Emberi jogok világnapja, amely alkalomból 28 országból érkeztek szcientológusok hazánkba, hogy egy nagy felvonulással hívják fel a figyelmet az emberi jogok fontosságára. Itt Nemere István is felemelte a szavát a vallásszabadságért.

2018 elején az egyház ugyanúgy megnyitotta kapuit az érdeklődők felé, mint ahogy az 2017-ben is minden ember előtt nyitva állt. Az érdeklődők, miután tettek egy sétát az épületben, ingyenes kiadványokat vittek magukkal, sokan pedig egy pár perces film megtekintése után a szcientológusok társadalmi felelősségvállalását is megismerték.

Nyílt nap Szcientológia Egyház Budapest

2018 elején az egyház ugyanúgy megnyitotta kapuit az érdeklődők felé, mint ahogy az 2017-ben is minden ember előtt nyitva állt.

Március 13-án ünnepelték alapítójuk, L. Ron Hubbard születésnapját.

L. Ron Hubbard 107. születésnapjának ünnepségén egy örömteli nemzetközi hírnek is örülhettek a szcientológusok, mert bejelentésre került, hogy elindul a Szcientológia Televízió. A tévé célja, hogy mindenki beleláthasson, miről szól és hogyan működik a Szcientológia, valamint, hogy működő módszereit elérhetővé tegye a társadalom számára. A tévéadást most még elsősorban Amerikában sugározzák, de az interneten keresztül magyar felirattal is elérhető.

Nőnap alkalmából a 13. kerületi egyház épülete körül megforduló hölgyek az egyház férfi tagjaitól nagyra becsülésük jeleként egy szál fehér rózsát kaptak ajándékba.

Virágot ad át az egyház egyik tagja egy nőnek

Nőnap alkalmából a 13. kerületi egyház épülete körül megforduló hölgyek az egyház férfi tagjaitól kaptak virágot.

Március elején még mindig kemény mínuszokkal küzdött az ország, ezért az egyház önkéntes lelkészei pokróc- és ruhagyűjtést rendeztek a rászorulóknak.

A Szcientológia Egyház áprilisban jótékonysági koncertet szervezett a helyi gyermekkórház támogatására. A koncert rendkívül jól sikerült, több mint 1 millió forint folyt be a beteg gyermekek javára, amit az egyház átadott a helyi gyermekkórháznak.

Jótékonysági koncert színpada és közönsége

Jótékonysági koncert a helyi gyermekkorház támogatására

Közben útjára indult a tizenhetedik Drogmentes Maraton is, melynek résztvevői a futás és a sport üzenetével járnak jó példával a fiatalok előtt. A fiatalok körében terjedő droghasználat miatt iskolákban tartanak drogfelvilágosító előadásokat a gyerekeknek, és drogfelvilágosító füzeteket osztanak ki számukra. A Drogmentes Maraton útja során több mint 262 ezer drogfelvilágosító füzetet osztott ki az embereknek, amit a Nemzetközi Szcientológia Egyház biztosított a drogmegelőző akció számára.

Drogmentes maraton futói magyar zászlóval és a drogmentes maraton zászlójával

A Drogmentes Maraton útja során több mint 262 ezer drogfelvilágosító füzetet osztott ki az embereknek, amit a Nemzetközi Szcientológia Egyház biztosított a drogmegelőző akció számára.

Júniusban újabb nyílt napot szervezett a Szcientológia Egyház, ezúttal a fenntartható életmód jegyében. A konferencián résztvevők kézzelfogható eszközöket kaptak a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. A jelen lévő csoportoknak munkáik kiállítására is lehetőségük volt.

Az ENSZ 1988-ban június 26-át ​a drogfogyasztás elleni küzdelem világnapjának​ nyilvánította. ​
Ennek okán a Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselete konferenciát rendezett​, Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról? címmel.

Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról konferencia

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselete konferenciát rendezett​, “Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról?” címmel

A drogmegelőzés világnapján az előadók egyértelmű üzenete az volt, hogy a drogok terjedésének csak úgy szabhatunk gátat, ha a fogyasztók felismerik azok káros hatását​,​ és ​így egyáltalán nem nyúlnak ​drogokhoz. Abban is egyetértettek, hogy a gyermekek a legjobban fenyege​te​ttek​,​ és a felnövekvő generáció igen nagy veszélyben van, ha most nem teszünk valamit.

A konferenciának a Szcientológia Egyház biztosított helyszínt, mint a Drogmentes Világért Alapítvány egyik fő támogatója. Az egyház hívei nagyon fontosnak tartják a drogmentes életet, ezért szívesen látnak és támogatnak minden hasonló kezdeményezést.

Az igazság a drogokról tájékoztató füzetek minden tanár és oktató számára ingyenesen elérhetőek a http://www.mondjnemetadrogokra.hu/ weboldalon.