617 megtekintés

Mi tart össze két embert egy párkapcsolatban

Mi az, ami miatt sok párkapcsolat nem él túl? Mi az az alapvető vezérfonal, ami összetart két embert?

Ági és Feri 28 éves volt, amikor összeházasodtak, még gimnáziumból ismerték egymást, egy osztályba jártak, de akkor még nem voltak egy pár. Csak az egyetem elvégzése után kezdtek kapcsolatba. Feri ugyanis nyitott egy kis pékséget a városban. Ági pedig könyvelőként végzett és helyezkedett el. Úgy adódott, hogy Ági lett Feri könyvelője. Egyre többször találkoztak, a találkozásból randevúk lettek, a randevúkból párkapcsolat, abból jegyespár és két éven belül összeházasodtak.

Voltak közös álmaik, mind a ketten szerettek volna egy szép otthont, egy jól menő vállalkozást és minimum három gyereket. Szerették egymást, jókat tudtak beszélgetni, hasonló volt az ízlésük, a gondolkodásuk, ráadásul egy városban is éltek, még a szüleik is ismerték egymást, minden adott volt egy boldog élethez.

Megvolt a lakodalom, a nagy dínomdánom, épült a csodálatos kertes ház, a pékség egyre jobban ment, Ági pedig végezte a könyvelést. Jöttek a gyerekek sorban, már két gyermekük született. A városban megnyitották a második pékséget is, és a szomszédos nagyobb város központjában is nyílt egy üzletük. A ház egyre szebb lett, készült már medence is. Ági már csak a pékségeknek könyvelt, mivel már egész hálózatuk volt, és emellett a gyerekeket is kellett nevelni. Harmónia volt, példás, jól működő család.

Feri egyszer egy ellenállhatatlan üzleti ajánlatot kapott, egy multi cég felvásárolta a pékségeit. Már amúgy is unta kicsit az egészet. Neki az eredeti szakmája úgysem ez volt, gépészmérnöknek tanult, nem is érti honnan jött ez a szenvedély a kenyér iránt, mindenesetre szakmájából kifolyólag sosem volt gond vele, hogy felismerje, melyik kemencét kell megvennie és hogyan nézzen ki a gépészet a pékségben.

Mindig is vonzotta ez a terület. A városban épp egy termálfürdő építése zajlott, hatalmas, több százmilliós beruházás, ide kerestek még projekt menedzsereket. Feri jó barátja is ott dolgozott, és rábeszélte Ferit, hogy vegyen részt ebben a munkában. Feri igent mondott, kihívást látott benne. Kemény hajtás volt, határidőre dolgoztak, a megrendelő könyörtelenül követelte az ütemterv tartását. Sok túlóra, hétvégi munka.

Ági abbahagyta a könyvelést, nevelte a gyereketeket, vitte otthon a  háztartást, de sajnos a férje nagyon ritkán járt haza. Jól keresett, de nem volt sok lehetőségük a közös időtöltésre. Nem is nagyon értette Ági a gépészmérnökséget, nem tudott hozzászólni, ha Feri ezekről mesélt neki.

Közben történt egy kisebb tragédia is, Ági méhében cisztát találtak, ezért jobbnak látták az orvosok kivenni a méhét. Súlyos döntés volt ez Áginak, mert nem tud így több gyereket szülni, pedig még nagyon szeretett volna egyet.

A közös otthonuk időközben már teljesen elkészült, házimozi, úszómedence, két szuper autó, mindenük megvolt, amiről valaha is álmodtak. Ügyesek voltak és becsületesen megdolgoztak a vagyonukért, megteremtették maguknak a jólétet.

Hiába a jó munkahely, a szép vagyon, a két szép gyerek, mostanában Ági és Feri egyre többet veszekedtek. Feri nem értékelte úgy őt, ahogy szeretné, nem látta mennyit fáradozik a gyerekekkel és a háztartással. Hogy látta volna, alig járt haza. Ági úgy érezte, mintha külön utakat járnának egy ideje és alig tudnak egymásról valamit, ki mit csinál. Nem érezte, hogy egy csapat lennének már, mint házasságuk elején, amikor minden megbeszéltek és mindent közösen alakítottak ki az életükben. Úgy érezte, Ferit mostanában már nem érdekli úgy a családja.

Néha már a válás gondolata is felmerült Ágiban, úgy érezte nem boldog már ebben a házasságban.

Ági kereste azonban a megoldást, mert a gyerekek miatt nem szerette volna felbontani ezt a házasságot, és valahol mélyen még nagyon szerette Ferit is a sok veszekedés ellenére.

Áginak nemsokára osztálytalálkozóra kellett mennie. Ott találkozott egyik régi kedves barátnőjével, akivel már egy ideje nem beszélt. Facebookon látta, hogy a barátnőjének is szép családja van, meg azt is tudta róla, hogy Szcientológiával foglalkozik.

Valahogy épp egymás mellé kerültek az étteremben és régi jó barátságuk emlékére nagyon jóízű beszélgetésbe elegyedtek. Mikor behozták az évek lemaradását, hogy kivel mi történt azóta, Ágiból valahogy kibukott ez az egész feszültség, ami közte is a férje között van mostanában.

A barátnője figyelmesen végighallgatta, aztán felajánlotta, hogy találkozzanak egy kávé mellett jövő héten, mert neki van 1-2 ötlete, mit lehetne tenni.

Így történt. Ági barátnője egy munkafüzetszerű anyagot hozott magával, aminek ez volt a címe: Hogyan teremtsünk sikeres házasságot. Kinyitotta egy fejezetnél és Ági orra alá dugta. Ez állt benne:

„Mit próbálnak az emberek megtenni egy házasságban? Próbálják rávenni a partnert az együttműködésre. Ha a partner nem működik együtt, a személy megpróbálja felépíteni a másikat, vagy lenyomni vagy valamilyen hasonló szintre hozni, hogy mindketten ugyanúgy cselekedjenek, és mindketten ugyanazoknak a céloknak az elérésre törekedjenek. Mert az a házasság, amely két olyan egyénből áll, akik nem érnek el valamilyen hasonló célt, illetve nem törekszenek egy ilyen cél elérésére, kudarc. Ez az első kelléke a sikeres házasságnak.”

Ági hirtelen felszisszent, akkor ezért nem vagyunk már olyan jó házasok mint régen? Már nem ugyanazon célok elérésre törekszünk egy ideje?

A barátnő csak mosolygott és sokatmondóan bólogatott. Azt mondta, könnyen lehet és még van néhány dolog, ami miatt egy házasság kudarcot vallhat. Van egy pár óra alatt elvégezhető tanfolyam, ami L. Ron Hubbard kutatásaira épül, és leírja, hogy pontosan mik ezek. Ágit nagyon érdekelte ez az egész, mert ez a részlet is abból a tanfolyamból volt, amit az előbb olvasott. Beleegyezett, hogy beiratkozik.

Elvégezte Ági ezt a tanfolyamot a Szcientológia Egyházban, és megdöbbenve tapasztalta, hogy hiába házas már majdnem 10 éve Ferivel, egyáltalán fogalma sem volt eddig, hogyan kell tudatosan és jól felépíteni egy házasságot. Az elején valahogy még szerencséjük volt, mert jól jöttek ki a lépesek, de itt volt ez a komolyabb probléma az utóbbi évben és majdnem válás lett a vége. Pedig ennyire egyszerű lett volna ezt helyrehozni?!

Ági Ferit is rábeszélte, hogy végezze el ezt a tanfolyamot. Ezután új alapokra helyezték a házasságukat és tudják, hogy most nincs olyan akadály, amihez ne lenne meg az eszközük, hogy kezelni tudják.

Párkapcsolati tanfolyamok, amiket elvégezhetsz a Szcientológia Egyházban:

Hogyan teremtsünk sikeres házasságot?

https://szcientologianeked.com/szolgaltatasok/hogyan-teremtsunk-sikeres-hazassagot

Hogyan tartsunk fenn egy boldog házasságot?

https://szcientologianeked.com/szolgaltatasok/hogyan-tartsunk-fenn-egy-boldog-hazassagot

Egy házasság megmentése

https://szcientologianeked.com/szolgaltatasok/egy-hazassag-megmentese

Szerző: Csábi Boróka