2681 megtekintés

Mi egy boldog párkapcsolat 3 legfontosabb tényezője?

Szeretek írni, elmélkedni, értékes gondolatokat megosztani másokkal, őszintén beszélni érzéseimről, éreztetni a lelki világom mélységeit. Lehet, hogy senki nem olvassa el, lehet, hogy egy világ elolvassa, lehet, hogy EGY ember olvassa el, akinek megváltozik valami az életében. Ezt soha nem tudni. Bőven elég már az is, ha jó példát mutatunk a körülöttünk lévőknek. Én szeretek jó példát mutatni Neked is, és mindenkinek aki példásan szeret élni.

Megjegyezte egy személy két hete, hogy nagyon jól kreáljuk a párommal a kapcsolatot és ha nem bánnám, akkor kérdezne arról, hogy mi hogyan teremtjük ezt?

Elmondtam neki, hogy nekünk mint pár, van egy közös jövőképünk, hatalmas szándékkal azon,  hogy a dolgok működjenek. Egyébként meg nagyon sokat kommunikálunk, naponta többször is. Elismerjük, dicsérjük egymást, minden kis apróságot észreveszünk a másikon és szóvá tesszük, figyelünk egymásra, mert tudjuk, hogy ez csak így tud működni.  

A mi kapcsolatunkban nagyon nagy a tisztelet és nincs leértékelés. A leértékelés nem csak annak tesz rosszat, akivel megteszik, hanem annak is, aki kárt okoz. Mi megbeszéltük, hogy amikor egyik vagy másik nyüglődik, zsémbel, rossz a napja, stb., akkor egyszerűen csak meghallgatjuk őt és törekszünk megértőek lenni, ugyanakkor meg megoldást keresni a problémára.

Segítjük egymást önzetlenül. Nagyon fontos. Közös a probléma, közös a fejfájás. Közösen dolgozzuk ki az eszközöket. Az igazi társak kisegítik egymást a nehézségekben.

Mindkettőnknek megvannak az érzékeny, sérülékeny pontjai. Ezeket nem piszkáljuk szándékosan és nem bántjuk vele a másikat.

Egyikünk se veszi magától értetődőnek a kapcsolatot. Dolgozunk rajta, teremtjük, szerintünk ez a természetes és ez adja meg a stabilitását. Amikor két józan eszű ember, akik nagy szeretetet és vonzódást éreznek egymás iránt, találkoznak, akkor nagy valószinűséggel megtesznek majd mindent a közös túlélés érdekében. Ez nálunk is így van.

Ahhoz, hogy mindezt meg tudjuk teremteni nap mint nap a kapcsolatunkban, ahhoz három dologra van szükség. Nagyon nagy szeretetre és vonzódásra egymás iránt, irdatlan sok kommunikációra és egyetértésre, megértésre. A Szcientológiában találkoztam először a megértés háromszögével (affinitás, realitás, kommunikáció) és azóta az emberi kapcsolataim sokkal minőségibbek, a partneri kapcsolatom meg egyszerűen fantasztikus. Ez a három tényező a kulcsa mindennek. Ha az emberek ezt ismernék, akkor sokkal nagyobb lenne az egyetértés, és kevesebb konfliktus születne, főleg párkapcsolaton belül.

Ha párkapcsolatban vagy házasságban élsz, tiszteld és szeresd a társadat. Légy hűséges hozzá és őszinte. Kommunikáljatok és törődjetek egymással. A szerelem nem egy véletlen, ami valahogy alakul. Ezt tudatosan kell teremteni és alakítani.

Nézd meg ezt a filmet a megértés háromszögéről.

Szerző: Kádár Krisztina