1219 megtekintés

Megnyílt Észak-Amerika legnagyobb Ideális Szcientológia Egyháza

Az 5000 fős békés tömeg izgatottan várta, hogy megünnepelje Észak-Amerika legnagyobb Szcientológia Egyházának megnyitóját: A Valley-i Szcientológia Egyházét.

A látványos műsorokkal tarkított megnyitó egyik első köszöntőjét Bob Green rendőrkapitány- helyettes mondta.

„A Los Angeles-i rendőrség és az egész San Fernando völgy nevében üdvözlöm Önöket az új, gyönyörű Szcientológia egyházukban” – kezdte mondandóját, amit a közönség élénken megtapsolt, majd arról beszélt, hogy rendőrként közvetlen közelről látják az élet káoszát. Azonban a közösség szolgálata hajtja őt előre, amelynek része a kommunikáció, a tisztelet és a közös programok. Mint például a megelőzés. Amikor pedig a megelőzés ösvényén kezdett járni, azt vette észre, hogy a Szcientológia Egyházzal együtt menetel. A Szcientológia Egyház lelkészei által tartott „Mi az igazság a drogokról” előadásokat a rendőrség egy egész sorozattá bővítette. Ilyenekké, hogy:  „Mi az igazság a bandákról”, „Mi az igazság a családon belüli erőszakról”, stb…

Ha ott lettél volna a megnyitón, vélhetőleg te is a tömeggel borzongsz, amikor a kapitány-helyettes bejelentette, hogy ezzel a sorozattal már több mint 25 000 ember életét változtatták meg a völgyben.

Ezek után Trevor Richmond a tűzoltóság parancsnok-helyettese mondott köszönetet a megjelent Szcientológia önkéntes lelkészeknek, akikkel először egy földrengésnél találkozott. Ez egy olyan katasztrófa, amely azon felül, hogy életeket követelt, még átmenetileg hajléktalanná is tett 125 000 embert!

De a Szcientológia önkéntes lelkészek ott voltak, és gondoskodtak az áldozatokról, napról-napra, hétről-hétre több mint 10 000 órányi önkéntes munkával, megmutatva elkötelezettségüket a közösség, a város iránt.

Franklin Harris püspök arról beszélt, hogy amikor először olvasta L. Ron Hubbard , „Az Út A Boldogsághoz” füzetecskét, akkor úgy érezte, mintha villám csapott volna belé. Azonnal látta, mennyire egybecseng Isten igéjével. Felolvasta a gyülekezetének a szószékről, és azt mondta nekik, olvassatok el minden egyes nap egyet ezekből a szabályokból, és amire a végére értek, az életetek meg fog változni.

„Ez a könyv tele van csodákkal. – állította – Amióta elkezdtem ezt a programot, már több mint három éve, EGYETLEN gyilkosság sem volt a környékünkön!”

A Hollywood dombjaitól északra fekvő régióban 44 település és közösség otthona a San Fernando völgy. Ha egyszer erre lesz dolgod, olyan világhírű szórakoztatóipari óriásokat tudsz itt megtekinteni,   mint a Warner Bros, a Dreamworks és a Disney Animations Studio.

Ugyanitt, egy másfél hektáros telken fogod megpillantani a lenyűgöző látványt nyújtó Valley Ideális Szcientológia Szervezet is – Amerika legnagyobb Szcientológia Egyház szervezetét.

Ha kíváncsivá válsz, és belépsz az épületbe, a hatalmas 210 nm-es recepció fogad reggeltől estig, a hét minden egyes napján.

Hatalmas 210 nm-es recepció fogad reggeltől estig, a hét minden egyes napján.

A recepcióról nyílik a tágas információs központ, ahol több mint 500 videó válaszolja meg a vélhetőleg legjobban foglalkoztató kérdést: Mi a Szcientológia?

Ha tovább mész, eljutsz a könyvesboltba is, ahol 30 polcon sorakoznak L. Ron Hubbard Dianetikáról és Szcientológiáról szóló művei az angol és spanyol ajkú lakosság számára. Ha szereted a könyveket és a tudást, imádni fogod azt az érzést is, ami elfog itt. Mintha hazaértél volna…

30 polcon sorakoznak L. Ron Hubbard Dianetikáról és Szcientológiáról szóló művei az angol és spanyol ajkú lakosság számára.

De ez az egyház nem csak erről szól. Itt megkezdheted a haladásodat afelé, hogy az életedet jobbá tedd,  az úgynevezett „alapvető életjobbító tanfolyamokon”, sőt, ha ennél is tovább akarsz haladni, nagy lépésekkel elindulhatsz a szellemi szabadság felé is. Vagy úgy, hogy megtanulod a haladó Szcientológia képzéseken az út „lépéseit” az „Akadémián”, vagy úgy, hogy egy professzionálisan képzett személy rajtad alkalmazza ezt a tudást, hogy meglépd a következő lépésedet a saját utadon előre a szellemi szabadság felé.  Ezt a technológiát auditálásnak nevezik, és az épületben számos úgynevezett auditáló szoba található, hogy késlekedés nélkül el tudj indulni az utadon, önmagad, más emberek, az univerzum… stb. megismerése felé.

Itt megkezdheted a haladásodat afelé, hogy az életedet jobbá tedd.

Ha pedig elfáradtál vagy épp szünetet tartasz, a kávézó minden ízében Dél-Kaliforniai és mediterrán szendvicsekkel és egészséges falatokkal vár téged, hogy a tested újra feltöltődve energiával egy újabb kaland felé tudjon indulni az épület falai között.

Ha pedig elfáradtál vagy épp szünetet tartasz, a kávézó minden ízében Dél-Kaliforniai és mediterrán szendvicsekkel és egészséges falatokkal vár téged.

Ha vannak gyermekeid, őket is vidd magaddal, a szervezet játszóterén jól fogják érezni magukat, sőt akár új barátokra is szert tehetnek.

Valley kápolnáját is lenyűgözőnek fogod találni: kétszintes és akár 1000 Szcientológus is elfér benne, akár végig is nézhetsz egy esküvőt, egy névadó szertartást, vagy akár egy olyan Szcientológia szolgáltatást, amely egyszerre több embernek nyújt segítséget – ezt úgy hívják, hogy csoportauditálás.

Valley kápolnáját is lenyűgözőnek fogod találni: kétszintes és akár 1000 Szcientológus is elfér benne

Mint minden szcientológia szervezetben, itt is meg fogod találni az alapító, L. Ron Hubbard irodáját, ami azt szimbolizálja, hogy ez az egyház hű az ő írásaihoz és eszméihez.

Itt is meg fogod találni az alapító, L. Ron Hubbard irodáját, ami azt szimbolizálja, hogy ez az egyház hű az ő írásaihoz és eszméihez.

Ez hát a San Fernando völgy Szcientológia Egyháza, amely olyan elkötelezett az oda látogatók szellemi fejlődése iránt, amit legjobban Franklin Harris püspök halhatatlan szavai jellemeznek:

„Önök eldöntötték, hogy addig fogjuk ezt csinálni, amíg be nem fagy a pokol.  Utána pedig folytatjuk a jégen…”

Most már csak el kell menned oda, hogy ezt megtapasztald!

Ne feledd, a recepció reggeltől estig szeretettel vár Téged!