Alfreddie Johnson tiszteletes
1209 megtekintés

Magyarországra látogat a békeharcos Alfreddie Johnson tiszteletes

A közelgő pünkösd alkalmával illusztris vendég érkezik hazánkba az Egyesült Államokból. Alfreddie Johnson tiszteletes, az Igaz Hit Keresztény Központ lelkészeként egész életét hátrányos helyzetű embertársai életkörülményei javításának szentelte. Annak idején jelentős érdemeket szerzett az 1992-es Los Angeles-i etnikai zavargások keltette indulatok lecsillapításában, ám mégis az oktatásszervezői munkája az, amely miatt általános tisztelet övezi a személyét, nemcsak Kaliforniában, hanem az egész Egyesület Államokban is.

Mivel lelkipásztori munkája során azt tapasztalta, hogy Los Angeles azon környékén, ahol szolgálatot teljesített, szinte minden feszültség kulturális és oktatási gyökerekre vezethető vissza, Alfreddie Johnson eltökélte, hogy csökkenteni fogja az ebből a súlyos problémából származó emberi tragédiákat. Meghirdetett, és a mai napig sikerrel működtet egy tanulási programot, amelynek a „Keresztes hadjárat az írástudóságért” nevet adta.

A tiszteletes valódi eredményeket akart, ezért addig kutatott, amíg meg nem találta az adott körülményekhez legmegfelelőbben alkalmazható tanulási módszertant, amellyel ténylegesen írástudóvá tett olyan leszakadni látszó fiatalokat, akikre addig sajnos részben joggal használhatták a szakemberek a funkcionális analfabéta jelzőt.

A helyi közösségekben aratott sikerei után – melynek következtében nagyban csökkent a bűnözés a környéken – több millió embert tanított meg írni-olvasni szerte a világon. Kampányainak köszönhetően Amerika legismertebb személyei kezdték el használni a Hubbard-féle tanulási technológiát, köztük a többszörös Oscar- és Grammy-díjas Isaac Hayes, aki szintén részt vett ebben a hadjáratban, és így a “Keresztes hadjárat az írástudóságért” nagyon hamar mindenhol a címlapra került.

Alfreddie Johnson az oktatás terén végzett munkája folyamán összeismerkedett egy ghanai hercegnővel is, aki az eredmények láttán eltökélte, hogy e módszer segítségével az ő hazájában is felszámolják az írástudatlanságot. Miután a helyi körülményekre is adaptálták a programot, több ezer ghanai gyereket tanítottak meg írni-olvasni.

Alfreddie Johnson baptista lelkész nemrég elfogadta a Magyarországi Szcientológia Egyház meghívását – amelynek a hátterében az áll, hogy az általa oly sikerrel használt tanulási technológia kifejlesztője nem más, mint a Szcientológia Egyház alapítója, L. Ron Hubbard –, így a lelkész június 4-6. között Budapestre látogat, és sűrű programja mellett vasárnapi szertartást is celebrál.