1185 megtekintés

Magyarországon minden harmadik gyermek segítségre szorul az iskolakezdésben

Az augusztusi Humanitárius Világnap alkalmával rendezett tanszergyűjtés során negyedmillió forint értékű tárgyi adomány gyűlt össze a szcientológusok felajánlásából.

Az adomány további elosztását a Tündérpakk Alapítványra bízták, ahonnan remek visszajelzések érkeztek: 60 családnak tudtak a tanévkezdésben segíteni az adománnyal.

Látván, hogy mennyire nagy szüksége van a hátrányos helyzetű családoknak az iskolakezdésben való támogatásra, az egyház vezetése úgy érezte, hogy ismét tennie kell valamit ezen a területen. Így szeptember 7. és 14. között ismét tanszergyűjtést rendeztek, a kedvezményezett pedig ezúttal a Nem Adom Fel alapítvány lett.

Az összegyűlt 100 ezer forint értékű adományt Váradi Norbert adta át az alapítvány vezetőjének, ahonnan erre rászoruló testi vagy szellemi fogyatékos gyerekekhez fog eljutni.

A Szcientológia egyház hívei is azt vallják, hogy mindaddig, amíg széles körű társadalmi problémákkal nézünk szembe, össze kell fognunk és segítenünk ezek megoldásában, ebben pedig a vallási szervezetekre különösen nagy felelősség hárul.

A tanszergyűjtés sikerei alapján biztosak lehetünk benne, hogy az egyház ebből is hagyományt teremt, és minden évben meg fogja ismételni, ahogy például már évek óta támogatja a helyi gyermekkórházat és a magányosok karácsonyát is.

A jövő nemzedék támogatása közös ügyünk, és ahogyan a Nem Adom Fel Alapítvány egyik jelmondatában fogalmaz: Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!