955 megtekintés

Levél a 17 évvel korábbi önmagamhoz… kérlek ne vedd kioktatásnak

Szia!

Hogy meg a suli? Tudom, jól megy, anélkül, hogy nagyon megőröltetnéd magad, mert vág az eszed, de most nem erről szeretnék veled beszélni.

Tudod, sok minden történt az elmúlt 17 évben és sok mindenre rájöttem, és csak szólni akarok. Persze nem akarlak kioktatni és megmondani neked, hogy mit csinálj, mert azt tudom, hogy nem szereted és soha nem hagytad senkinek, de akkor is elmondom neked, hogy mit látok, mi változott bennem.

Ismerem a titkos vágyaidat: jó életet szeretnél magadnak, ugye?

Oké, nem születtél milliomos családba… ez van. Tudom, sokszor gondoltad, jaj, egyeseknek milyen könnyű és sokszor irigyelted őket a könnyű életükért, és nem értetted, hogy neked miért kell mindenért úgy megküzdeni, neked miért nem lehet könnyű életed.

Azt mondom neked, hogy hagyd ezt az egészet, mindegy. Nem biztos, hogy jó nekik az, hogy milliomos családba születtek, és mielőtt kiakadnál ezen, engedd meg, hogy elmagyarázzam.

Tudod, lehet sok pénzed, ez egyáltalán nem lehetetlen és elérthetetlen álom. Megvan a módja, hogy ezt elérd és a végén nagyon büszke leszel magadra. De most szólok, kell tenni érte.

Először is a munka. Igen a munka valamiért a társadalomban úgy van feltüntetve, mint valami szükséges rossz, amin túl kell esnünk, hétfőtől péntekig tart és a jutalom a hétvége. Egyébként lehet, hogy már az iskolával rontanak el bennünket. Köztudott tény, hogy a gyerekek nagyon nagy százaléka gyűlöli az iskolát, és alig várja, hogy jöjjön a nyári szünet vagy a hétvége. Talán ez az a pont, ahol már elromlik az egész. A tanulás nem rossz dolog, lehet élvezetes, ha az embernek van vele célja és tudja, hogyan kell csinálni.

És témánál is vagyunk egyből, mert itt vannak a célok. Tudod, az élethez muszáj hozzárendelnünk egy célt, és nem feltétlen arra gondolok most, hogy majd lesznek szép gyerekeid. Egy célt, amivel úgy érzed, változást hozhatsz a világba, valami olyat, amire ha visszatekintesz életed végén, azt mondod, megérte élnem. Egy hivatást, ami nem munka, hanem öröm és élvezet.

Szóval ez lenne az első tanácsom és tudom, hogy ez nem egyszerű. De kell, hogy találj valamit nagyon gyorsan, amiért érdemes hajtanod, ami a célod lehet, ami a hivatásod, az a dolog, amiben változást akarsz hozni a világnak. Teljesen mindegy mi az, tőlem lehetsz szakács is vagy ügyvéd. A lényeg az, hogy jól érezd benne magad.

Hogy tudod megtalálni a célod? Figyeld meg magad, mi az, ami boldoggá tesz? Mi az a dolog, amit szívesen csinálsz, anélkül, hogy bárki noszogatna, mi az a dolog, amiről álmodozni szoktál? Ha elképzeled magad 20 év múlva, minek látod magad? Én tudom egyébként, hogy mi az, és azt üzenem, jó úton vagy afelé, így 33 évesen, de ha ügyesebb lettél volna, akkor már réges-rég elérted volna azt.

Elmondom, hogyan érheted el hamarabb. Ha tudod, hogy mit akarsz, akkor a következő dolog, hogy kidolgozod pontosan, mit kell tenned ezért és akcióba lendülsz. Kemény munka lesz, de biztos hallottad már azt a mondást, hogy a sikernek ára van. Ez nagyon is igaz.

Először is tudom, hogy a suli mellett rengeteg szabadidőd van, ott vannak a délutánok, a hétvégék, a nyári szünet, az őszi szünet, a téli szünet és a tavaszi szünet. Csak szólok, ha egyszer dolgozni fogsz, nem lesz ennyi szabadidőd. A felnőtteknek nincs ennyi szabadságuk a munkából.

Szóval, kérlek kapcsold ki a tévét. Semmit, de semmit nem fogsz belőle tanulni, ami az élethez kell. Inkább csak egy csomó hamis képet ültetnek el benned, olyan elképzeléseket, hogy menő dolog erkölcstelennek vagy drogosnak lenni. Ez egyszerűen hazugság. Ezek az emberek se nem sikeresek, se nem boldogok, és a tévé csak az időd rabolja.

Azt az időt, amit hasznosan tudnál tölteni, hogy a céljaidon dolgozz. Mert valóban nem kell megvárnod, hogy elvégezd az iskolát, már most tudsz dolgozni. Rengeteg helyen ajánlanak diák munkát, sőt én még azt is kinézem belőled, hogy önálló üzletbe kezdesz. Csak tartsd nyitva a szemed és vedd észre a lehetőségeket.

Vedd körül magad sikeres emberekkel, tanulj tőlük, kérdezz sokat, ezt és azt hogyan érték el. Tudom, hogy meg fogod csinálni. És nem kell, hogy valaki majd megoldja neked, az sem kell, hogy milliomos családba szüless, semmi ilyen nem kell. Mert a siker benned van, csak kérlek kapcsold már ki azt a tévét és vedd észre, hogy mennyi mindent tudsz már most tenni.

Aztán még van egy tanácsom, ha azt a szót hallod az egyik barátnődtől, hogy Szcientológia – mert nemsokára fogod – akkor ne hagyd figyelmen kívül. Azonnal járj utána mindennek, tudj meg mindent a Szcientológiáról és L. Ron Hubbard könyveiről. Ne hagyd magad befolyásolni, bár amennyire fafejű vagy, tudom, azt úgysem fogod. Ezt a jó szokásodat tartsd meg. Bízz magadban, bízz az ösztöneidben továbbra is.

Ugyanis a Szcientológiában ott lesz minden, amit keresel, azok az eszközök és módszerek, amik sikeressé fognak tenni. Azok, amiket az iskolában sajnos nem fognak neked megtanítani.

Remélem, nem vetted ezt kioktatásnak, és remélem tudtam ezzel segíteni. Sok sikert kívánok Neked.

Egy őszinte tisztelőd: A 33 éves Önmagad

Szerző: Csábi Boróka