806 megtekintés

L. Ron Hubbard egykori otthona most a Kreatív Művészetek Fesztiváljának ad otthont

A Kreatív Művészetek Fesztiválja immár 27. alkalommal, idén is megrendezésre került a Dél-Angliai Saint Hill birtokon. Célja, hogy tehetséges, fiatal művészek számára biztosítson lehetőséget az ismertté válásra.

Büszkeségre ad okot, hogy ebben az évben két tehetséges festőművész is képviselte itt hazánkat, Gerendás Paula és Iványosi Szabó Judit személyében.

A szerencsés időpont – július 29.- augusztus 5. – lehetővé tette a műalkotások szabadtéri bemutatását. Mindez újfajta vizuális élményt biztosított a világ minden kontinenséről érkező látogatók színes forgataga számára, hiszen a természet harmonikus esztétikájába illeszkedően mutatták be az alkotásokat.

Belátom kedves olvasóim, hogy illusztrációs célból készült fotóim csupán részben adják vissza az eredeti élményt, csakúgy, mint egy hatalmas koncert televízióban történő utólagos megtekintése, de reményeim szerint így is valamelyest megközelítik az eredeti hangulatot:

Az 1991-ben elindított, minden évben megrendezésre kerülő Kreatív Művészek Fesztiválját a Szcientológia Egyház Saint Hillben található szervezete szponzorálja, és 27 éve Sheila Gaiman munkatársnak köszönhető a nívós szervezés. Sheila már elmúlt 80 esztendős, de nem tágít, továbbra is szívügye a tehetséges, ifjú művészek felkarolása.

A rendezvény előkészítési fázisában e szavakkal köszöntötte, invitálta a résztvevőket:

“Nem mindig egyszerű egy művészi karrier beindítása. Szeretnénk segíteni ebben. Szeretnénk egy fantasztikus helyszínt ingyenesen biztosítani olyan művészeknek, akik alkotásaik bemutatására vágynak, illetve nagyközönség előtt szeretnék bemutatni tehetségüket.

A rendezvény magában foglal szépművészeti kiállításokat: festményeket, a fotográfia remekeit, illetve a szoborkert szekciót. Természetesen nem maradnak el a kreatív műhelyek, tehetségkutatók, táncos fellépések, az élő festészet és egyéb színpadi attrakciók sem.

Az East Grinstead-ben található Saint Hill birtok ideális helyszínt biztosít mindezekhez, hatalmas külső és belső terekkel, színpadokkal, modern audio- és fénytechnikával.”

Kevés utánajárással kiderítettem, honnan ered Sheila tiszteletre méltó, életre szóló elkötelezettsége a művészetek iránt: annak idején együtt dolgozott L. Ron Hubbarddal, a Szcientológia vallás alapítójával, aki maga is ismert művész volt: író, fotográfus, filmrendező, forgatókönyvíró, zenész és zeneszerző.

A tehetséges művészek felkarolásának gondolata mindig is foglalkoztatta Mr. Hubbardot. Így fogalmazott:

“A művésztől azt várják, hogy elindítson dolgokat. A művész az élet szellemét oltja a kultúrába.”

(Ref.: L. Ron Hubbard Sorozat: Egy életút képei, Irodalmi örökség fejezet)

“A művészeti alkotást emberek nézik. Emberek hallgatják. Emberek érzik. Nem csupán a beavatottak zártkörű csoportjának eledele. Minden ember lelki tápláléka.”

(Ref.: L. Ron Hubbard Sorozat: Egy életút képei, 258. oldal)

Így hát érthető, hogy az Amerikai Irodalmi Egylet New York-i Tagozatának Elnökeként folyamatosan lobbizott a pályakezdő írók érdekében. 1983-ban pedig bejelentette, hogy létrehozza “A jövő írói” versenyt (Writers of the Future). Mivel L. Ron Hubbard egy olyan korszakban kezdte pályáját, amikor a Sci-fi műveket többnyire gondosan kidolgozott illusztrációk kísérték, nem meglepő, hogy életre hívta “A jövő illusztrátorai” néven az ezzel párhuzamos versenyt is.

“A jövő írói” versenyzői közel 1000, új irányzatot elindító regénnyel és 3500 novellával töltötték meg az amerikai könyvespolcokat. Az illusztrátor-verseny győztesei hasonlóképpen több mint 1000 kiadványt tettek színesebbé fantáziadús képeikkel, közel 1.000.000 nyomtatott képük pedig elérhető a nagyközönség számára.

(Forrásreferencia.: L. Ron Hubbard Sorozat: A jövő írói és illusztrátorai 145-146. oldal)

A KREATÍV MŰVÉSZETEK FESZTIVÁLJÁVAL  és hasonló rendezvénysorozatokkal örökségét és szellemét méltóképpen viszik tovább egykori munkatársai, a munkatársak új generációja és a lelkes közönség, egyaránt.

Köszönjük a lehetőséget a látogatók és a művészek nevében is!

Találkozunk jövőre ugyanitt!