1284 megtekintés

L. Ron Hubbard – A Szcientológia és a Dianetika Alapítója

L. Ron Hubbard 1911. március 13-án látta meg a napvilágot a nebraskai Tildenben. Három és fél éves korában már lovagolt, később már a legvadabb lovat is be tudta fogni lasszóval. 

Édesanyja abban az időben kivételes asszonynak számított, ugyanis tanult volt, tanárképző főiskolára járt, így egyedül is tudta tanítani fiát, aki korán képes volt folyékonyan írni és olvasni, később pedig már Shakespeare, a görög filozófusok, továbbá más klasszikusok lelkes olvasójává vált.

Ron, mivel édesapja a haditengerészetnél volt tiszt, gyakran utazott. Fiatal korában történt, hogy szoros barátságot kötött az akkor még elkülönülten élő feketeláb indiánokkal, közülük is kiemelten egy öreg orvosságos emberrel, aminek köszönhetően a törzs túlélési módszerei mellett megismerte annak titkait, legendáit, szokásait. Hat éves korában abban a kitüntetésben részesült, hogy vértestvérükké vált.

16 évesen Ázsiába hajózott, ahol lehetősége nyílt a távol-keleti kultúra tanulmányozására. Ezen idők alatt szintén eljutott a sokak számára elérhetetlen buddhista lámakolostorokba, melyek a helyiek és az idegenek számára is tiltott területként voltak nevezetesek. 

19 éves korára már – többek között – bejárta Kínát, Japánt és a Fülöp-szigeteket. Útjai során rengeteget tanult, kutatott, feljegyzéseket készített. Mindennek ellenére azonban nem kapott választ arra, hogy ilyen hatalmas bölcsességek mellett hogyan lehetnek olyan nyomorúságosak az emberi állapotok.

Visszatérve az Egyesült Államokba, folytatta tanulmányait, majd elhatározta, hogy megfejti az elme működését. Számos hosszú, további kutatásnak köszönhetően választ talált kérdéseire és részletesen, mindenre kiterjedően leírta azt a technológiát, melynek segítségével bármely ember elérhet egy magasabb életminőséget és szabaddá, boldog emberré válhat: a Dianetikát és a Szcientológiát.

Amennyiben szeretnél többet megtudni L. Ron Hubbard különleges életéről, nézd meg az alábbi filmet: