1215 megtekintés

KÖVESD A FEHÉR NYULAT Avagy az én történetem kacskaringós, tarka és egyáltalán nem bús…

Van az úgy, hogy éljük az életünket, napról napra haladunk a céljaink felé, fogadjuk a felénk áramló adatokat a világból, és minden rendjén valónak tűnik… Aztán egy nap történik valami… Amint bekövetkezik, tudjuk, hogy ez egy fontos pillanat, mert most igazán megcsúszhatunk lefelé, ha nem vigyázunk… Keressük a bevett megoldást, vagy bárkit, aki biztosan megmondja nekünk, hogy mi a teendőnk, és akkor majd minden rendben lesz… Mit teszünk, ha ilyenkor nincs megoldás? Nincsenek válaszok az oktatásunkban, a médiában, a könyvtárban… Na, ilyenkor nem szabad összetörni, hanem tovább kell menni, amíg meg nem találjuk, hogyan húzzuk ki magunkat a bajból.

Nálam ez a kritikus pont 14 éves koromban következett be. Addig arról álmodtam, hogy kemény munkával egyszer nemzetközi bajnok lehetek, és talán büszke lehet rám egyszer a hazám. Aztán…

Egy durva sportbaleset következtében három csodálatos orvos kellett, hogy összeeszkábálja a bal lábamat. A térd eredeti struktúrát átalakítva, a természet törvényszerűségeit meghazudtolva összeraktak. Aztán fél év gipsz következett. Egy napon apukám elmondta, hogy az orvosaim szerint lehetséges, hogy nem fogok tudni rendesen járni többé. 30%-os mozgássérültnek nyilvánítottak, 15 évesen.

Valami kattant bennem, és eldöntöttem, hogy nem engedem, hogy ez történjen. Először is, a rokkantosításom miatt az államtól kapott pénzen vettem egy Ferrari-vörös, csodálatos versenybiciklit. Még nagyon sokáig nem tudtam felülni rá…

És keresni kezdtem. Sport-múltamból tudtam, hogy a sérülések és komolyabb betegségek elhúzódó hatásai gyakran lelki alapúak. Amikor rátaláltam a könyvre: Dianetika: A Szellemi Egészség Modern Tudományára, tudtam, hogy ez kell!! Kiolvastam 2-3 nap alatt. Aztán elvégeztem egy 2 napos tanfolyamot, amiben gyakorlatban kipróbálhattam magamon és tanulótársamon a technikát: pontosan követve az eljárást, bizonyos kérdés-felelet ciklust kellett végezni. Senki nem mondta meg nekem, mit kell gondolnom, nem adott okokat, viszont hatalmas megkönnyebbülések kíséretében magam jöttem rá mérhetetlen sok okos dologra. Ez a tanfolyam lett életem legjobb befektetése.

Még nagyon sokáig, több, mint egy évig végeztük egymáson az eljárást a tanulópárommal.

Rájöttem, hogy konditermi edzéssel nagyon erőssé tudom tenni az izmaimat, inakat, stb., hogy az egész jobban tartson. Talán a térdízület is. Hát profi hozzáállással belevágtam. 18 éves koromra nemcsak, hogy egészségesnek tartott mindenki, de magyar bajnok lettem erőemelésben, mind junior, mind felnőtt korcsoportban. Aztán magyarországi 2. helyezett kis súlycsoportos testépítőként és országos 5. a Natúr Body bajnokságon, amely a dropping-mentes élsportot propagálta.

 

Azért az általam oly nagyra becsült állóképességi sportokban semmiféle babérról nem álmodozhattam. Viszont sokkal boldogabb és nagyon realisztikus ember lettem.

Folytattuk az eljárást a tanulópárommal, amikor is egy nap hirtelen összeállt valami, és az életem új fordulatot vett. Rájöttem, hogy 4 csodálatos ember lépett be az életembe, akiknek köszönhetem, hogy van jövőm:

A három sebész: Dr Mammel, Dr Mózer és Dr Ahmed Abu Aladas. Utóbbinak nem is volt esélyem köszönetet mondani soha, hiszen amikor kitört a jordán háború, visszatért hazájába, hogy a sérülteket kezelje, és sajnos fiatalon elhunyt… Hirtelen láttam, mennyit köszönhetek nekik, ahogy életeket fordítanak meg hatalmas tudásukkal és kemény munkájukkal.

És azt is átláttam, hogy a Dianetika könyv írója, L. Ron Hubbard is ezt teszi, csak a lelkünkkel. Az a gondolatom támadt, hogyha egy összetört embert lelkileg helyrehozol, ő rendbeteszi a környezetét. Ezért számomra ez a legfontosabb hivatás.

Ekkor döntöttem el, hogy szakmámnak választom a tevékenységet, ami engem megmentett, és megtanulok mindent Ron technikai alkalmazásairól. Amint megkaptam az állandó oklevelemet, a legfelső képen is látható fehér nyuszit tetováltattam a bal vállamra, mert hatalmas Matrix-rajongó voltam, és úgy éreztem, én már tudom, hogy mi van a nyuszi barlangjában. Azt szerettem volna kommunikálni, hogy ha elég kíváncsi és bátor vagy, kövesd a fehér nyulat!

Körülbelül 15 évig kizárólag ezzel foglalkoztam, hogy másoknak segítsek magyarul és angolul. Különösen a Házassági Tanácsadásokat imádtam, ennek lettem a specialistája. És nagyon szerettem anyukámnak hazahordani a párok által írt publikus sikereket, köszönő leveleket, mert az én drága édesanyám egy menthetetlen romantikus. Nem érdeklődik L. Ron Hubbard munkássága és könyvei iránt, de ez soha nem áll közénk: nagyon-nagyon büszke rám, és én imádom őt.

Természetesen férjhez mentem magam is, és immár 20 éve vagyunk együtt a kedvesemmel.

Phillip-sziget, Ausztrália, 2016

Mind a ketten elértük közben a Dianetika könyvben végcélként leírt állapotot. Sikeres az életünk, rendbejöttem. A legérdekesebb jelenség, hogy nem igazán öregszünk. Időnként problémát okoz, hogy a határátkelőnél elhiggyék: igen, elmúltam 40 éves. Idén májusban leszek 44.

És nemrég sikerült a 10 km-t 46 perc alatt lefutnom, 38 °C-os ausztrál hőségben. Ha 40 perc alá tudok menni, ismét versenyezni szeretnék. 40 perces idővel, amatőr versenyeken, egy kis szerencsével dobogón végezhetek az Egyesült Királyságban, ahol élünk… Talán visszatérek…

De a legfontosabb, hogy segítsek! Hatékonyan! Mint az a 4 ember, aki megmentett és megfordította az életemet.

Készen állsz, hogy kövesd a fehér nyulat?

Te döntesz.

Bárhogy is döntesz, a barátságom a tiéd, és kívánom, hogy nagyon sikeres legyen az életed.

Szeretettel,

Gász Gabi