Szcientológia Egyház Koppenhága
2109 megtekintés

Koppenhága sétálóutcája közepén nyílt meg az új Szcientológia Egyház

Május utolsó szombatján 2500 szcientológus gyűlt össze Koppenhágában, a híres történelmi téren, Nytorvban, hogy megünnepeljék összefogásuk eredményét: legújabb épületük megnyitását. Ez a tér mindig is nagy jelentőséggel bírt a koppenhágaiak életében, ugyanis 1200 évvel ezelőtt itt volt az a hatalmas piactér, ahol a dánok kereskedtek. Nytorv ma is Koppenhága legforgalmasabb tere, egy igazi találkozópont a helyiek számára. Csak egy lépésnyire van a Strøge sétálóutcától, amelyen 75 000 ember halad el naponta.

Az összefogást szimbolizáló 3700 négyzetméteres neoklasszikus épületet eredetileg 1796-ban építették. Az egyház gondos munkával és helyi kézművesmesterek bevonásával visszaállította az épület eredeti állapotát. Az ötemeletes új dán Szcientológia Egyház a béke üzenetével fogadja az érdeklődőket.

Mr. David Miscavige, a Szcientológia Egyház vallási vezetője adta át az épületet, amely rengeteg humanitárius tevékenység központjául fog szolgálni a koppenhágaiaknak. Az épület megnyitóján beszédet mondott Koppenhága Városi Tanácsának tagja, Klaus Mygind, a dán rendőrség nyugalmazott főfelügyelője, Thøger Berg Nielsen, a Koppenhágai Tanács egyik ügyvezetője, Rene Jensen, és az épület felújításán is dolgozó történelmi restaurátor, Bjarke Christensen is.

Az új egyházba látogatók betekintést kapnak a Dianetikába, melynek célja, hogy az ember elérje belső békéjét, és a Szcientológiába is. Több mint 500 film mutatja be a Szcientológia hittételeit és gyakorlatait, illetve L. Ron Hubbard alapító életét és örökségét.

Az Információs Központ tájékoztat a Szcientológia Egyház által támogatott humanitárius programokról is. Olyanokról, mint a világszintű emberjogi kampányok, a hatékony drogmegelőzési és drogrehabilitációs programok, továbbá programok az írástudatlanság felszámolására, illetve bemutató a Szcientológia önkéntes lelkészek munkájáról a katasztrófa sújtotta területeken.

A koppenhágai Szcientológia Egyház is nyitott kapukkal várja az érdeklődőket és arra hivatott, hogy eljuttassa L. Ron Hubbard üzenetét, mely ezekben az időkben sokkal fontosabb, mint valaha is volt: „Béke a Földön és segítőkészség mindenki felé.”

Szcientológia Egyház Koppenhága

Szcientológia Egyház Koppenhága

Szcientológia Egyház Koppenhága

Szcientológia Egyház Koppenhága

Szcientológia Egyház Koppenhága