Elindulni az úton
1129 megtekintés

Ki fogja megtenni, ha mi nem?

A Drogmentes Mozgalom 16 évvel ezelőtt jött létre azzal a céllal, hogy országos szinten megelőzze és megfordítsa a drogfogyasztás növekedését. Egy ilyen méretű cél és munka nem jöhet létre hatalmas elköteleződés, jelentős anyagi és időbeli ráfordítás nélkül.

Kik azok az emberek, akik felvállalják azt a felelősséget, hogy fizetés és bármilyen személyes juttatás nélkül több mint másfél évtizede jótékonykodjanak? Akik munka és pénzkeresés helyett, családjukat egy időre maguk mögött hagyva, számukra vadidegen gyermekeket figyelmeztessenek a drogok veszélyeire? Akik teljesen civil személyként pedagógusok problémáit hallgassák végig a drogozó diákokkal kapcsolatban, és adjanak a kezükbe működő felvilágosító anyagokat, hogy tenni tudjanak ez ellen? Ki fog finanszírozni egy ekkora volumenű kampányt, amely évente több tízmillió forintba kerül?

A Drogmentes Magyarországért Mozgalom egy alapítvány, tagjai önkéntesek, akik nem kapnak fizetést a munkájukért. Az alapítvány adományokból és tárgyi támogatásokból tartja fenn magát, már több mint 16 éve. Mindeközben a felvilágosító anyagaikat teljesen ingyen adják a gyerekek és a tanárok kezébe.

Kik támogatják a Drogmentes Mozgalmat?

A történelem során minden vallásra jellemző volt a társadalmi szerepvállalás. Minden egyház végez ökumenikus és karitatív munkát.

A katolikus Egyház a felebaráti szeretet gyakorlásaként hozta létre a Nemzetközi Karitászt, amellyel a szegényeken, a rászoruló családokon, időseken vagy betegeken segít.

A Magyar Református Szeretetszolgálat általános célja, hogy fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül segítse a rászoruló személyeket, családokat, helyi közösségeket, intézményeket, hogy megteremtse az ehhez szükséges erőforrásokat, és eljuttassa a rászorulókhoz.
Az ilyen vallások által szervezett, nem vallásos jellegű karitatív tevékenységek sorát a végtelenségig tudnánk sorolni. Ezek célja embertársaink segítése, és nem a vallás terjesztése. A vallásos emberek érzékenyebbek a világ szenvedései iránt, és feladatuknak érzik, hogy segítsék a rászorulókat. Legtöbbször ez a hittételeik között is megtalálható, mint kötelesség.
A Szcientológia Egyház, bár modern és viszonylag új, a szó legmélyebb értelmében vett egyház. A Szcientológia tüzetes átvizsgálása után ezt már több kontinensen elismerték a legfelsőbb bíróságok is.

Mint minden vallásra, a Szcientológiára is jellemző, hogy a követői összefogása és számukra egy hitrendszer biztosítása mellett arra buzdítja tagjait, hogy vallási és faji megkülönböztetés nélkül segítsék embertársaikat. Ezért a Szcientológia Egyház tagjai is rengeteg társadalomjobbító tevékenységet végeznek.

A szcientológusok a Drogmentes Mozgalmat anyagilag és munkával is támogatják. A Nemzetközi Szcientológia Egyház Los Angeles-i nyomdájában készülnek azok a színvonalas felvilágosító anyagok, amelyekhez a magyar Drogmentes Mozgalom minden évben ingyen jut hozzá. Ezeket az anyagokat a mozgalom így teljesen ingyen tudja biztosítani a tanárok és a fiatalok számára, akik ezt fel tudják használni drogmegelőzési kampányaikban.
A mozgalomnak számos támogatója van: hírességek, pedagógusok, rendőrök, köztisztviselők, civil személyek, akik hálásak azért, hogy az Egyház és az önkéntesek is tesznek valamit a drogok ellen, hiszen ki fogja megtenni, ha ők nem? Kik lesznek azok, akik a jövő generációját megvédik a drogok veszélyeitől?

Ha úgy gondolja, hogy Ön megtenné, akkor igényeljen drogfelvilágosító füzeteket, és ossza szét a környezetében, mivel a drogok egyre nagyobb mértékű terjedésének csak így szabhatunk határt.

Drogfelvilágosító füzetek igénylése:

Ingyenes információs csomag és dvd.

Ez nem a Szcientológiáról szól, ez a fiatalokról szól: hogy a drogdílerek hazugságainál hamarabb jusson el hozzájuk a drogokkal kapcsolatos igazság.

A drogprobléma mindenki ügye. Ha ez a generáció drogokon nő fel, akkor a társadalom el fog pusztulni. Szembe kell néznünk ezzel, és addig kell tennünk ellene, amíg nem késő.