szcientológia fejlődés
2212 megtekintés

Interjú: Miben fejlődtem a Szcientológia hatására

Mit lehet elérni a Szcientológia auditálással? Milyen hatással van a családi kapcsolatokra? A Szcientológiával valóban elérhető a szabadság? – Ifj. Merza Imrével, sikeres cégtulajdonossal beszélgetünk arról, hogy neki mit adott az auditálás.

Szcientológia-terápiára jársz, amelyet auditálásnak hívnak. Hogy kell ezt elképzelni?

Nem a terápia szót használnám, mert ez nem írja pontosan körül, hogy mit jelent az auditálás. A terápia azt sugallja, hogy valakit gyógyítanak. Sokkal jobban szeretem azt mondani, hogy az auditálás során olyan irányba terelgetjük a figyelmem, ahol a problémáim igazi forrása rejlik, de ezekre soha nem mertem ránézni. Így képes leszek megtalálni azokat a dolgokat, amik azokba az állapotokba juttattak, amelyektől most meg akarok szabadulni.

Mit adott neked az auditálás?

A helyes válasz erre: mit adott vissza. Mivel az auditálás nem ad hozzád plusz dolgokat, hanem felszabadít olyan képességeket, amelyekkel már eleve rendelkeztél.

Újra képes vagyok szabadon és könnyedén kommunikálni, anélkül hogy aggódnék miatta. Ez így furcsának tűnhet, mert rengeteg ember azt gondolja, hogy tud kommunikálni. De, sajnos, nem tudunk szabadon kommunikálni, és nem tudjuk szabadon kifejezni azt, amit igazán gondolunk vagy érzünk. Most már ki tudom használni a saját képességeimet, tudok önmagamként gondolkodni, megfigyelni, cselekedni. Már nem abban a hitben élek, hogy én már mindent tudok a világról”, vagy hogy engem már nem lehet megtanítani semmi újra”. Ha akarom, akkor megváltoztatom a véleményem, és továbblépek mindenfajta negatív érzés nélkül. Az auditálással az ember megszabadul minden olyan gátlástól, amely megakadályozza abban, hogy szabadon kommunikáljon, hogy szembenézzen a jövővel és cselekedjen. Én a szabadságot kaptam vissza. A szabadságot kaptam vissza, hogy azt csináljak, amit akarok, akkor, amikor én akarom, és úgy, ahogy én akarom. Mindezt úgy, hogy a körülöttem élőknek is a legjobbat tudom nyújtani. Boldognak és felszabadultnak érzem magam, és tisztább lett a gondolkodásom is.

Mi változott az életedben az auditálás által?

Gyakorlatilag minden. (Nevet) Ez most elcsépeltnek tűnhet, de ma már nem vagyok ugyanaz az ember, mint aki elindult első nap. Teljesen másképpen szemlélem a világot. Talán azt tudom mondani, hogy a dolgok nem velem történnek, hanem miattam. Nem vagyok okozata a dolgoknak a környezetemben, hanem oka vagyok a történéseknek a világban. Ez elég érdekes dolog, mert egyszerűen nem tudom lerázni magamról azt a nézőpontot, hogy bármi, amiben vagyok és bármi ami történik velem, az mind miattam van. Visszakaptam a kontrollt az életem fölött.

Változott-e a kapcsolatod a családoddal?

Abszolút. Abszolút. Sokkal jobb. Egyszerűen azt érzem, hogy sokkal nagyobb az affinitás. Sokkal jobb a kapcsolatom a családommal, mint ezelőtt. Eddig sem volt rossz kapcsolatom velük. Kifejezetten jó családi körülményben éltem ahhoz képest, amiket másoknál  tapasztaltam, ennek ellenére úgy érzem, hogy az affinitásom a családom felé és az övék felém megnövekedett. Sokkal szabadabb a kommunikáció közöttünk. Többet beszélgetünk. Megértőbbek vagyunk egymással, és tényleg igazán érdeklődőek lettünk egymás iránt, eltűntek az ezer éves tüskék. Most harmóniát érzek a családomban.

Mi az, amit másoknak el szeretnél  mondani a Szcientológiáról?

Azt, hogy van megoldás. Ténylegesen van arra lehetőség, hogy az ember ne érezze magát pocsékul egész álló nap.

Mikor valaki reggel felkel, és úgy érzi magát, mint a mosott törölköző. Elmegy dolgozni, utálja amit csinál. Vagy problémái vannak ezzel, problémái vannak azzal, családdal, emberekkel, és fáradtnak érzi magát. Azt érzi, hogy kudarcot vall, vagy azt érzi, hogy valamilyen formában csapdában van a saját életében. Nem tud igazán előre haladni, már rég elfelejtette azt a szabadságot, amelyet gyerekként érzett, hogy azt csinálta, amit szeretett, és a legkisebb apró dolgot is felszabadult érzelmekkel tudta fogadni, és tényleg igazán boldognak érezte magát. Ezt a Szcientológia vissza tudja adni. És a legcsodálatosabb benne, hogy sokkal hamarabb és sokkal egyszerűbben, mint azt az ember gondolná. Ténylegesen van arra eszköz, hogy az ember újra érezze, mi  a szabadság, és az egész élet komolysága megszűnjön.

A szcientológusoknak van egy problémája”: Hogyan tudják eljuttatni az emberekhez és megértetni velük azt a gondolatot, hogy tényleg szabaddá tudnak válni?!

Képzeld el, ha te rendelkeznél az örök fiatalság titkával, és nagyon jól tudnád, hogy minden esetben bárkit örökké fiatalon tudnál tartani. Odamennél az édesanyádhoz, és azt mondanád neki: – Édesanyám, én tudom, mi az örök fiatalság titka. Itt van, elhoztam neked.

Édesanyád válasza pedig ez lenne: – Jaj fiam, hagyj már a hülyeségeddel! Ilyen dolog nem létezik!

Hogyan tudnád megértetni a többiekkel, hogy te tényleg meg tudod ezt csinálni. Ha tényleg bizonyos lennél benne, hogy tudod a fiatalság titkát.

A Szcientológia szabaddá tesz, de erről én nem foglak tudni meggyőzni. Ezt mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia ahhoz, hogy tudja.

Köszönjük Merza Imrének, hogy megosztotta velünk a nyereségeit, tapasztalatait az auditálásból.

Merza Imre